Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Equal Rites

Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να κάνετε το ίδιο


Ήταν από τα λίγα πράγματα,που με έκαναν να νιώσω λίγο καλύτερα για τον κόσμο μας. Ακόμη και δύο παιδάκια που δεν γνώριζαν την έννοια της ομοφυλοφιλίας, μετά την - απλοϊκή, προφανώς - επεξήγησή της, δεν βρήκαν τίποτα παράξενο στο να αποδεχθούν τη δυνατότητα γάμου μεταξύ ομόφυλων.

Πολλοί από εμάς πάλι, τους ενηλίκες, με όλη τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία μας, δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε το εξής απλό γεγονός, ότι ο γάμος είναι μια νομική πράξη, που τελείται από τους ανθρώπους, προκειμένου να επέλθουν οι έννομες συνέπειες της, που συνίστανται στη γέννηση υπέρ καθενός δικαιωμάτων (π.χ. κληρονομικής φύσεως) και υποχρεώσεων (π.χ. υποβολή κοινής φορολογικής δήλωσης). Στο δικό μου μυαλό, πέραν των εννόμων συνεπειών του, ο γάμος, ως πράξη, δεν σημαίνει και δεν συμβολίζει τίποτα περισσότερο από μια οποιαδήποτε άλλη δικαιοπραξία. Για το λόγο αυτό, καταλήγω να θεωρώ απλό παραλογισμό της κοινωνίας την αποστέρηση της δυνατότητας να δημιουργήσουν τα ομόφλυα ζευγάρια τις ίδιες έννομες συνέπειες που δημιούργησα εγώ με το γάμο μου, στις οποίες και αυτά αποσκοπούν εν τέλει, όπως αποδεικνύεται από την προσπάθεια που καταβάλλουν να τις δημιουργήσουν με άλλους, λιγότερο όμως αποτελεσματικούς τρόπους (π.χ. σύνταξη διαθήκης).

Για να το πάω όμως και ένα βήμα παρακάτω, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος που τα ομόφυλα ζευγάρια στερούνται του δικαιώματος να υιοθετήσουν ένα παιδί ή να αποκτήσουν παιδί με παρένθετη μητέρα. Αποτελεί πεποίθηση μου ότι η κατάλληλη ανατροφή ενός παιδιού είναι θέμα ανθρώπου και χαρακτήρος και ουδεμία σχέση έχει ή μπορεί να έχει με το φύλο του γονέα, πολλώ δε μάλλον με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Επίσης, δεν μπορώ να λάβω σοβαρά υπ' όψιν το επιχείρημα ότι το παιδί δεν θα μεγαλώσει σωστά με δύο άτομα του ίδιου φύλου, διότι προεκτείνοντας το επιχείρημα αυτό μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών επίσης δεν μεγαλώνουν σωστά, το οποίο νομίζω ότι είναι αυταπόδεικτα εσφαλμένο.

GatheRate

16 σχόλια:

 1. Enjoyed reading the article above , really explains everything in detail,the article is very interesting and effective.Thank you and good luck for the upcoming article @
  Local Packers And Movers Bangalore

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Packers and Movers Hyderabad for 100% Affordable and Professional Packers and Movers in Hyderabad Compare Charges of Movers and Packers, Household Shifting Services at.
  Packers And Movers Hyderabad

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. this is really nice and effective blog, i found lots of information in this blog and sites for commenting is best.Very nice I like a lot of these topics... @ Packers and Movers Ahmedabad

  ΑπάντησηΔιαγραφή