Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Check List

Διαβάζω σε δημοσίευμα της Καθημερινής ότι το Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απεφάνθη ότι "η πολιτογράφηση δεν πρέπει να γίνεται με αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις, όπως ο χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος ή η φοίτηση σε ελληνικό σχολείο, όπως προβλέπει ο ν. 3838/2010, τον οποίο και έκρινε αντισυνταγματικό. Αντιθέτως απαιτείται «εκ μέρους του αλλοδαπού εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον Ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως ". Έτσι, αποφάσισα να φανώ χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο και τους μετανάστες και κατέγραψα τις 7(*) βασικές αξίες που διαπνέουν το σύγχρονο (νεο)Ελληνισμό. 

1. Κλέψε ό,τι και όποιον μπορείς (αν δεν θέλεις, όμως, να καταλήξεις στη φυλακή, φρόντισε ή να κλέψεις πολλά, ή να κλέψεις πολλά από το δημόσιο). Διαμαρτυρήσου όμως όταν κλέβουν οι άλλοι.

2. Βαφτίσου χριστιανός ορθόδοξος. Χωρίς το Χ.Ο., δεν θα πας μπροστά στην ανεξίθρησκη Ελλάδα (αν μπερδεύεις το ΧΟ με το Χρυσό Οδηγό, δεν σου αξίζει η πολιτογράφηση).

3. Έλληνας είναι όποιος οδηγεί σαν Έλληνας. Φτιάξε λοιπόν το δικό σου ΚΟΚ (οποιαδήποτε ομοιότητα με τον επίσημο είναι απαράδεκτη) και εξασκήσου στη μούντζα και στην χωρίς accent εκφορά του "μαλάκας" και του "άντε γαμήσου". 

4.  Μάθε να φιλάς κατουρημένες ποδιές για να γίνει το ρουσφέτι σου (συνεπώς, πρέπει να μάθεις να ζητάς και ρουσφέτια). Άλλωστε, ο κάθε έλληνας που σέβεται τον εαυτό του πριν ψηφίσει, θα ζητήσει. 

5. Ορκίσου πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους. Μετά την ορκωμοσία, γράψτα στα παπάκια σου.

6. Μάθε να παρακάμπτεις τις ουρές στις υπηρεσίες, στα φανάρια και οποιδήποτε αλλού. Εσύ είσαι ο έξυπνος και οι άλλοι οι βλάκες που περιμένουν. 

7. Σταμάτα να είσαι ευγενικός (η ευγένεια είναι για τους δουλοπρεπείς και  όχι για τους περήφανους έλληνες). Μην λες ποτέ καλημέρα, ευχαριστώ, παρακαλώ και να μιλάς σε όλους στον ενικό. (κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας την προσφώνηση "ρε μεγάλε"). Μάθε να φτύνεις στο πεζοδρόμιο και να αδειάζεις το τασάκι του αυτοκινήτου στο δρόμο. Πέτα τα σκουπίδια όπου σου είναι βολικό και φρόντισε να αφήνεις πάντα μερικά σε παραλίες και δάση.

Disclaimer  προς επίδοξους πολιτογραφημένους : θεωρείται σφόδρα πιθανό, ακόμη και μετά την ευλαβική προσήλωση και προσεγμένη εφαρμογή όλων των παραπάνω, να μην καταστεί δυνατή η πολιτογράφηση. Άλλωστε, έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

(*) Αθεόφοβε, μην ρωτήσεις πάλι γιατί 7.. είπαμε, μου αρέσει ο αριθμός, εντάξει;

GatheRate

7 σχόλια:

  1. Και η πλάκα είναι ο σχετικός εκλογικός νόμος αφορούσε μερικές χιλιάδες μόνο μεταναστών... Πού να ήταν και 500.000 ή 1 εκ. Αλλά το ζήτημα θα επανεξεταστεί στην Ολομέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λίστα αυτή είναι απόλυτα χρήσιμη γιατί πως αλλιώς να προσδιορίσουμε αυτό το «εκ μέρους του αλλοδαπού εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον Ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως»;

    - Εγκώ ρε αποδόχμαι αξίες Ελλάντας και έκω συνείδηση !
    - Πιθανόν κύριε μου, αλλά πόσα σουβλάκια τρώτε την εβδομάδα;

    Φοβάμαι πάντως, βάσει του καινούργιου νόμου, μην μου αφαιρέσουν την υπηκοότητα: εγώ απλώς γεννήθηκα εδώ και σ’ αυτό το τεστ θα πάρω κάτω απ’ την βάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. thinks είσαι πράγματι επίφοβος να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια. Ειδικά μετά από αυτά που έκανες για το νοικάρη σου... (άκου μέχρι και ιστοσελίδα...)

    Πράγματι Eskarina η λίστα είναι πολύ καλή. Αν δε, πρόσθετες και συμμετοχή σε συνδέσμους οπαδών με ότι αυτό συνεπάγεται, θα ήταν το κάτι άλλο. Αλλά, όπως είπες, 7 αρκούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσε, thinks, είσαι στη μαύρη λίστα του ΛΑΟΣ και της ΝΔ. Μετά το ΣτΕ, ακολουθούν οι αριστεροί και λογής συμπαθούντες αναξιοπαθούντων μεταναστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάω πάσο,αν και θα μπορούσα να παραθέσω καμιά 10ρια ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποθέτω ότι η καρδιά του προβλήματος δεν είναι τόσο στην γνωμοδότηση, όσο στο νομικό υπόβαθρό της, καθώς και σε όσους κινήθηκαν νομικά για το θέμα.

    Πάντως για μια ακόμη φορά πετύχαμε διάνα στα προβλήματα που πραγματικά μας καίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δείμε, νομίζω ότι και έναν να αφορούσε το ίδιο θα γινόταν, ιδίως αν ο σκοπός είναι η ανατροπή της δημιουργηθείσας καταστάσεως.

    Δημήτρη, όλα κι όλα, τα σουβλάκια είναι θρησκεία! Χωρίς πλάκα πάντως, στο μέτρο που δεν σκέφτεσαι σαν το μέσο έλληνα, είσαι πρώτος στη λίστα!

    Τελευταίε, η αλήθεια είναι ότι το κόλλημα με το ποδόσφαιρο δεν το σκέφτηκα. Και να το σκεφτόμουν όμως, δεν θα το συμπεριελάμβανα διότι θα μου χάλαγε τον αριθμό !

    Αθεόφοβε, δυστυχώς η λίστα θα μπορούσε να είναι πολύυυυυυ μεγαλύτερη, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τίποτα καλό. Είπαμε όμως, όλοι έχουν τα κολλήματα τους, πολύ περισσότερο εγώ!

    Άδη, κατ' αρχήν μια διευκρίνιση. Δεν είναι γνωμοδότηση είναι απόφαση. Υποθέτω όμως ότι παραπέμφθηκε στην ολομέλεια εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος. Κατά δεύτερον, έχεις απόλυτο δίκιο να λες ότι το πρόβλημα είναι στο νομικό υπόβαθρο. Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κανείς στη Νομική Σχολή είναι ότι ο νόμος οφείλει να είναι σαφής ως προς τα στοιχεία του και για το λόγο αυτό παραπομπές σε μεγέθη που δεν μπορούν να διαγνωσθούν ή/και να μετρηθούν πρέπει να αποφεύγονται. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, συμβαίνει το αντίθετο. Ο νόμος είναι σαφής και έρχεται μια δικαστική απόφαση να τον μέμψει ως αντισυνταγματικό επειδή δεν εμπεριέχει ποσοτικά και ποιοτικά μη μετρήσιμα στοιχεία! (δεν ξέρω αν ο νόμος αντισυνταγματικός, δεν το έχω ψάξει, περιορίζομαι μόνο στα εξαγόμενα από την απόφαση του ΣτΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή