Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ασυνεχής ροή κουλαμάρας

Γεγονός πανθομολογούμενο και ουδόλως αμφισβητήσιμο. Δεν σκαμπάζω από μαθηματικά. Αυτό όμως το δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, παρότι "ανατιμήθηκε" το έλλειμμα, δεν το έχω με τίποτα. Αφού τελικά, είμαστε μέσα περισσότερο από όσο έχουμε υπολογίσει, πως ακριβώς θα μας βγουν τα νουμεράκια, χωρίς να χρειαστεί να προσθέσουμε. Με απλά λόγια, αφού βγάζω 100, ξοδεύω 90, και χρωστάω 13, αν διαθέσω όσα μου περισσεύουν για την αποπληρωμή των χρωστούμενων, τότε συνεχίζω να χρωστάω 3. Αν όμως βγάζω 100, ξοδεύω 90 και χρωστάω 15, τότε, αν διαθέσω όσα μου περισσεύουν για την αποπληρωμή των χρωστούμενων, συνεχίζω να χρωστάω 5. Αφού λοιπόν μετά θα χρωστάω περισσότερα, δλδ 5 αντί για 3 που νόμιζα / πίστευα / υπολόγιζα / προσευχόμουν / είδα στον καφέ - διαλέξτε - και με κυνηγάει ο τοκογλύφος να τον εξοφλήσω, αλλιώς μου έχει διαμηνύσει ότι θα με στείλει για ιαματικά λουτρά στη ... φορμόλη, πρέπει όχι μόνο να βρω τα 3, αλλά τα 5. Από που; Πάντως, χωρίς νέα μέτρα. ΟΚ, τότε ο μπαμπάς μου που έλεγε ότι δεν κόβει τα λεφτά από τον τοίχο, απλώς δεν το κατείχε το άθλημα!

Από την άλλη πλευρά, μετά το Ζητείται ελπίς του Σαμαράκη, το Υπάρχει ελπίδα του Σαμαρά. Εντάξει, αλλά εμείς δεν ψάχνουμε για ελπίδα, για τα λεφτά ψάχνουμε... Επειδή όμως νιώθω την αγωνία σου, πάρε κι άλλο ένα τσιτάτο, για την επόμενη ατραξιόν "Η ζωή είναι ωραία".

 Μερικές φορές, η πραγματικότητα ξεπερνάει τη - νοσηρή - φαντασία. Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε αναθέσει σε επιτροπή να επεξεργαστεί το περιεχόμενο των βιβλίων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας και να κάνει τις προτάσεις της !!! Και το Υπουργείο απάντησε ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει την ευθύνη των εκπαιδευτικών βιβλίων. Μήπως η Ιερά Σύνοδος θέλει να αναθέσει σε μια επιτροπή να ελέγξει τις φαρμακοκινητικές ιδιότητες των σκευσμάτων, που είναι στη λίστα φαρμάκων, διότι παρατηρώ μια αποχριστιανοποίηση, που έχει οδηγήσει το ποίμνιο στους γιατρούς, με αντίστοιχη μείωση των ευχελαίων... 
Και πριν προλάβουμε να καταπιούμε το παραπάνω, μας σέρβιραν το επόμενο πιάτο... Η εκκλησία έχει ενστάσεις για την κάρτα του πολίτη, λόγω των κινδύνων αλλοιώσεων και αλλοτριώσεων της πίστεως και της εθνικής και κοινωνικής ζωής (ζντουπ)!

«Μέχρι το τέλος του χρόνου η αγορά θα αλλάξει μορφή». Εγώ θα προσέθετα και χρώμα. Θα πάρει εκείνο το χλωμό, το πεθαμένο ντε. 

«Κάποιοι από μας διατηρούσαμε και τότε - διακριτικά φυσικά- τις επιφυλάξεις μας για την αξιοπιστία των στοιχείων και βλέπαμε ότι τα πράγματα στην πραγματική οικονομία ήταν πολύ χειρότερα από αυτά που παρουσιάζονταν τότε από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ρ/σ Real fm.  Αυτή η διακριτικότητα, φαντάζομαι ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η αδερφούλα μας συμμετείχε σε αυτές τις κυβερνήσεις και η αφεντιά μας ονειρευόταν ότι θα συμμετάσχει και αυτή. Αλλά, φευ, όνειρο καλοκαιρινής νυκτός. Και τώρα που έσφιξαν τα ζουμιά ΚΑΙ η αδελφούλα θέλει - όπως ανέκαθεν ήθελε - να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, πουφ, ανακαλύψαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ψιτ, παλικάρι, άστο, δεν πείθεις κανέναν.


Και αυτό που όλοι περιμέναμε : Ο κατάλογος με τους "εκλεκτούς" της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επιτέλους, τώρα ξέρω ποιους ΔΕΝ πρόκειται να ψηφίσω...



Είναι απορίας άξιο, πως με κάτι τέτοια, διατηρούμε ακόμη σώας τα φρένας ... ή μήπως δεν τας διατηρούμεν;

GatheRate

6 σχόλια:

  1. Καλά τα λές,αλλά είναι μια κατάσταση που εμένα μου χτυπά τα καμπανάκια να μην μαθαίνω τίποτα.Αδιαφορία.Απαξίωση σε όσους είναι απλά σε ρόλο.Το μόνο που αξίζει είναι να έρθουμε πιο κοντά σαν άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό:
    "Μήπως η Ιερά Σύνοδος θέλει να αναθέσει σε μια επιτροπή να ελέγξει τις φαρμακοκινητικές ιδιότητες των σκευσμάτων, που είναι στη λίστα φαρμάκων, διότι παρατηρώ μια αποχριστιανοποίηση, που έχει οδηγήσει το ποίμνιο στους γιατρούς, με αντίστοιχη μείωση των ευχελαίων..."
    Θα ήθελα να το έχω γράψει εγω!!

    Άψογη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Donasonora, συμφωνώ μαζί σου στο σκέλος περί απαξίωσης, και αυτός είναι ο λόγος που ασχολούμαι με κάτι τέτοια θέματα και προβάλλω τη γελοιότητα τους. Διαφωνώ όμως κάθετα στο σκέλος περί αδιαφορίας, διότι όταν κάποιος πάει να κάνει κουμάντο στη ζωή μου και στη ζωή των παιδιών μου είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να ενημερώνομαι και να αντιδρώιδίως όταν εκτρέπεται προς ολισθηρούς και επικίνδυνους δρόμους.

    Zaphod, merci για τα καλά σου λόγια. Μάλλον είμαι γεννημένη για ιερατικά καθήκοντα (αν περάσω και το τεστ του Προφήτη με τις φωτογραφίες με μπικίνι μπρος πίσω, :-Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορώ πως περιμένεις να επιβιώσει το βλόγι σου όταν μέσα σε λίγες μόλις γραμμές αναφέρεις 2 φορές ΤΟ επώνυμο. Ελπίζω να κρέμασες κανά σκόρδο τουλάχιστον.

    Στο διά ταύτα τώρα: ως προς τη δισ (με μικρά), δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η έκπληξη σχετικά με τις απόψεις της περί του εκπαιδευτικού συστήματος (του ποιου;). Κατ' αρχήν, δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σύστημα. Κατά δεύτερον, αν δεν ασχοληθεί η δισ θα ασχοληθεί η μίσηζ Ντιαμαντόπουλος με την κυρία Δραγώνα, ήτοι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Κατά τρίτον, η δισ δεν μας είπε κάτι καινούριο. Και τέλος, 11 χρόνια θρησκευτικά στα σχολεία, το πλέον άχρηστο μάθημα μένει αμετακίνητο για ευνόητους (και ανόητους) λόγους, γιατί να εκπλαγούμε από την άποψή της; Ειλικρινώς βρίσκω το θέμα παντελώς ανούσιο αναφοράς.

    Περί των νέων μέτρων, απορώ με την απορία σου. Να σου υπενθυμίσω ότι:
    -δεν θα προσφέυγαμε στο ΔΝΤ
    -λεφτά υπήρχαν (αλλά όπως διευκρίνησε ο παμμέγιστος Πρωτόπαπας, ο Ζορζ εννοούσε ότι κάπου έχουν πάει)
    -δεν θα έκοβε μισθούς και συντάξεις
    -δεν θα ηύξανε τον ΦΠΑ
    κλπ, κλπ.
    Τώρα λοιπόν λέει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, παρόλο που το μνημόνιο προβλέπει λήψη νέων μέτρων κάθε τρεις και λίγο. Ουδεμία ανακολουθία.

    Γενικά, αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες. Παράδειγμα πρώτο: http://www.skai.gr/news/finance/article/153695/omologia-gioynker-gia-ellada/
    Τι λες; Τι λες;

    Παράδειγμα δεύτερον: ρηξικέλευθη πρόταση για περαιτέρω μείωση του ελλείματος και εξυγίανση του ασφαλιστικού: http://www.skai.gr/news/greece/article/153740/o-akrotiriasmos-kostizei-fthinotera/

    Πάμε καλά, πάμε δυνατά, πάμε pasok.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αδη, δεν είμαι προληπτική, για καλό και για κακό όμως θα κάνω μάσκα ομορφιάς με σκορδαλιά! Φαντάσου όμως, όταν το να προφέρεις μόνο το επώνυμο έχει δυσμενείς επιπτώσεις, τι επιπτώσεις είχε όταν έγινε (και μπορεί να ξαναγίνει;) πρωθυπουργός !!!
    Νομίζω πάντως ότι ψαρεύεις πελάτες για το μαγαζάκι σου, τον Κάτω Κόσμο. Κάθε φορά μου γράφεις κάτι χειρότερο από αυτό που έχω προλάβει να διαβάσω... στο τέλος θα κόψω τις φλέβες μου με νυχοκόπτη και το κρίμα στο λαιμό σου!
    Το άλλο με τις δηλώσεις Σταϊνμπρουκ το άκουσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και το είδα το θέμα Στάινμπρουκ. Όπως παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το τελευταίο θεματάκι με τον Γιούνκερ, όπου για να πω την αλήθεια, κι εγώ την πάτησα και νόμιζα ότι εννοούσε τον Καραμανλή.
    Αυτό όμως είναι ένα ωραίο σενδονάκι διά το Κουτούκι των Αχρήστων.

    Μάσκα ομορφιάς με σκορδαλιά, ε;
    Ε, λοιπόν μου φαίνεται πρέπει να μυηθείς στα του Μέγα Σουβλακέως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή