Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δεν συνεννοούμαστε

Αδελφές και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια, και άντε να βγάλεις άκρη; Κάποτε ξέραμε τις λέξεις και τις έννοιες τους, το σημαίνον και το σημαινόμενο. Τώρα έχουμε χάσει τη μπάλα.
Ο πρωθυπουργός είναι αντιεξουσιαστής στην εξουσία. Και εγώ υποψήφιος τρόφιμος του Δρομοκαΐτειου, και με υποτροφία παρακαλώ. Μην υποτιμάτε το αλαλούμ της δηλώσεως όμως, όσο απαραίτητη κι αν θεωρείτε τη νοσηλεία μου, σε κάθε περίπτωση, στο ανωτέρω ίδρυμα. Μπορείτε μόνο να φανταστείτε, τι ψυχολογικός κόστος και συνέπειες έχει η παραπάνω δήλωση για αυτούς που αυτο-προσδιορίζονταν ως αντιεξουσιαστές. Έχασαν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους. Εγώ έχασα απλώς το μέτρο.
[Έχω κόλλημα με αυτή τη δήλωση, μεγαλύτερο, ίσως, από την άλλη, ξέρετε, "λεφτά υπάρχουν" ή "που πήγαν τα λεφτά"]

Οι κομπιουτεράδες με γνώσεις αρχαίων ελληνικών είναι περιζήτητοι στις εταιρείες λογισμικού. Αν υπάρχει ένας τέτοιος και αν κατά τύχη διαβάζει αυτή την ανάρτηση, παρακαλώ να εμφανιστεί και δηλώσει την ύπαρξη του, διότι κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί τόσο σπάνιο - υποψήφιο - εύρημα όσο και η Ατλαντίδα. Και εγώ που νόμιμα ότι οι ΗΥ μόνο από αριθμούς καταλαβαίνουν, για να μην αναφέρω φυσικά ότι νόμιζα ότι μόνο δύο αριθμοί (0, 1) είναι όλο το σύμπαν των ΗΥ. Πάντως είμαι περίεργη, τι θα μπορούσε να πάθει ένας ΗΥ εάν ο κομπιουτεράς κάνει λάθος στην πτώση;
[τις ευχαριστίες μου στον Zaphod, για το σχετικό τιτίβισμα]

Το ντοκιμαντέρ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ κάνει προπαγάνδα και μάλιστα επικίνδυνη (είπαν). Ενώ η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Παπαχελάς, ο Παπαδημητρίου, ο Ανδριανόπολους, ο Μάνος, κάνουν επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα "Οικονομικά για όλον τον κόσμο". Και ο GAP κάνει σοσιαλιστική πολιτική. Και το 2012 (αν δεν καταστραφεί ο κόσμος), η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές. Και εγώ έχω πιο μακριά πόδια από την Σκλεναρίκοβα...

ΤΙΝΑ. Κορίτσι από καλή οικογένεια, (μεγάλο ατού, για κάποιο λόγο, αν πρέπει να πείσεις να την "παντρευτεί" ο υποψήφιος "γαμπρός" - λέγε με ελληνικός, ιρλανδικός, πορτογαλικός  - και έπεται συνέχεια - λαός). Αλλά δεν είναι η μοναδική "νύφη" που κυκλοφορεί. Υπάρχουν και άλλες. Με τα δικά τους χαρίσματα και με τα δικά τους ελαττώματα. Ποιά γκόμενα προτιμάει καθένας είναι δική του επιλογή, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Και για να το κλείνουμε το θέμα, αφού στο τέλος το μάρμαρο θα το πληρώσουμε εμείς, ας διαλέξουμε όποια μας αρέσει. Με τον παρά μας και την κυρά μας.
[Την ΤΙΝΑ, πάντως εγώ  δεν την γουστάρω. Τελεία. Μην ακούω λοιπόν, "δεν κάνει αυτή  (η άλλη) για σένα  παιδί μου" , "θα δυστυχήσεις μαζί της (με την άλλη), πάρε την ΤΙΝΑ που όλοι την παινεύουν" κλπ. Δεν την γουστάρω ρε μάνα.]

Εντάξει, ο καθένας κρίνει την πραγματικότητα με βάση τις δικές του προσλαμβάνουσες. Αλλά μερικά πράγματα έχουν και τα όρια τους. Πριν από λίγο καιρό, συνταξιούχος, από αυτούς των οποίων οι συντάξεις υπέστησαν haircut, προσπαθούσε να με πείσει ότι έχει δίκιο ο Γιωργάκης, όλοι πρέπει να πληρώσουμε (έστω και τις αμαρτίες αλλονών), για να πάει μπροστά η χώρα. Είπαμε, να είσαι Πασόκος, αλλά μπάστα. Δεν τον αδικώ πάντως, τον εν λόγω συνταξιούχο. Τι να κάνει και αυτός ο έρημος; Δούλευε όλη του τη ζωή, πήρε μια σύνταξη και ξαφνικά έρχεται κάποιος και του λέει πλήρωσε γιατί χανόμαστε. Πληρώνει λοιπόν μπας και καταφέρει να ηρεμήσει και από μέσα του εύχεται και μη χειρότερα. Σάμπως, το ίδιο δεν κάνουμε όλοι λίγο πολύ. Το ίδιο δεν κάνουν και όλοι οι υπάλληλοι, που βλέπουν τους συναδέλφους τους να απολύονται, αλλά όταν γλιτώσουν ξώφαλτσα την απόλυση, αρχίζουν τις θεωρίες "να μαζευτούμε, να πάτε"; Μέχρι βέβαια να τους κοινοποιηθεί η δική τους απόλυση...
[Εκεί που βγήκα, όμως, από τα ρούχα μου, ήταν όταν ο παραπάνω συνταξιούχος μου είπε ότι ο Γιωργάκης νοικοκυρεύει τη χώρα (επί λέξει). Να δείτε που στο τέλος το νοικοκύρεμα θα βγάλει άσχημο όνομα, θα ακούς "καλή νοικοκυρά" και θα τρέχεις.]
Μα καλά, οι δημοσιογράφοι δεν απεργούν επί τετραήμερο; Οι ιστοσελίδες των εφημερίδων από ποιους ενημερώνονται; 
[Πάντως, όχι από τις καθαρίστριες. Αυτές μαζεύουν τα σκουπίδια, δεν τα σκορπούν.]

Λοιπόν, την επιμήκυνση την πήραμε, τη μείωση των επιτοκίων την πήραμε. Η ΕΚΤ αύξησε το βασικό επιτόκιο της κατά 25 μονάδες βάσης. Αυτό όμως δεν είναι το επιτόκιο με το οποίο είναι συνδεδεμένο το επιτόκιο για το δάνειο των 110 δις του μηχανισμού (διακόρευσης); Δηλαδή μας το μείωσαν ονομαστικά κατά μια ποσοστιαία μονάδα και μας το αύξησαν μετά κατά 25 μονάδες βάση;
[Τα ρέστα, δρακουλίνια.
Για να πούμε πάντως και του στραβού το δίκιο, η ΕΚΤ δεν αύξησε το βασικό επιτόκιο της, επειδή μας έχει στην μπούκα ή για να μας πάρει πίσω τη μείωση. Επίσημα, δηλώθηκε ότι η αύξηση γίνεται για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός. Αν σκεφτούμε λοιπόν ότι ο πληθωρισμός κάνει κακό στο συσωρευμένο χρήμα, εγώ θεωρώ ότι είναι ειλικρινείς. 

Update : Διαβάστε εδώ με λίγα λόγια την ιστορία των ανθρώπων του Γιώργου, αν δεν την ξέρετε ήδη. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκετές πληροφορίες.

Update 2 : Μετά από υπόδειξη του χασοδίκη (στα σχόλια αυτής της ανάρτησης) ανακάλυψα ότι την ίδια τακτική με εμάς, που ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας, ακολούθησαν και οι ... Γερμανοί. Δείτε εδώ.


Update 3 : Πώς ο Μπερλουσκόνι λύνει το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ιταλίας; Παρέχοντας ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες! Λεπτομέρειες εδώ, όπου και η αντίδραση των Γερμανών (τώρα που το πρόβλημα απειλεί να φτάσει και στη δική τους πόρτα).

Update 4 : Δείτε εδώ μια ανάρτηση του Ερμπιππου σχετικά με τη Δικαιοσύνη και το πως (εκούσια ή ακούσια) επέτρεψε το φαγοπότι.

GatheRate

8 σχόλια:

  1. Τι εννοείς κομπιουτερά; Αν ξέρει κάποιος HTML κι αρχαία σου κάνει;

    Κάνει προπαγάνδα το ντοκιμαντέρ. Το ίδιο και η Τρέμη. Η σύγκριση δε σημαίνει ότι θα κρίνουμε σωστή την αντιπροπαγάνδα... Απλά συμφωνούμε σε σημαντικό βαθμό μαζί της (και κυρίως με το εγχείρημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, φυσικά.. θέλουμε hardcore κομπιουτερά!
    Όπως είδες, εγώ δεν εξεφράσθην σχετικά με την ορθότητα των προτάσεων του ντοκιμαντέρ. Περιορίστηκα συνειδητά στην κυριότερη μομφή που του αποδίδεται και αντέτεινα ότι στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλούν για σκοινί. Ή αλλιώς η προπαγάνδα της κυρίαρχης - ή καλύτερα συμφέρουσας - ιδεολογίας είναι σύκα και των αλλονών καρύδια.

    Αυτό που εγώ συμφωνώ με το ντοκιμαντέρ είναι η ιδέα ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις (εξ ου και η επόμενη παράγραφος με την ΤΙΝΑ). Το ποια είναι η σωστότερη, σηκώνει μεγάλη ανάλυση. Η γνώμη μου είναι ότι η απόκρουση του χρέους ως απεχθούς είναι μια από τις παραμέτρους (τονίζω μια από όλες) για την επίλυση του ζητήματος. Από μόνη της μπορεί να μην είναι αποτελεσματική και πιθανότατα δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της ελληνικής κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α! και η επιτροπή ελέγχου δεν νομίζω ότι είναι κακή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ιστορια με τους υπολογιστες που...καταδεχονται να μιλησουν μονο αρχαια ελληνικα ειναι πιο παλια και απο τα λαχανα (εγω την ειχα ακουσει προ 20ετιας (;) ως μαθηητης. Νμζ πως το πρωτοξεκινησε ο Δαυλος τοτε. Ειναι αξιοσημείωτο το ότι αυτή η μαπρούφα ακόμα συνεχίζει να ανθίσταται στο χρόνο αλλά και στην λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατ'αρχήν εξαιρετικότατον το απντέτοιον! Χορταστικό! Ευχάριστο! :)

    Όσον αφορά τις απορίες σου τώρα, νομίζω ότι γενικά έχεις μείνει λίγο πίσω. Δεν θα σου αποκαλύψω το όνομα, αλλά υπάρχει ελληνικό συγκρότημα που παίζει και πολύ κάφρικη μουσική κιόλας, του οποίου τα τραγούδια σύμφωνα με δήλωση των μελών του είναι στα αρχαία σουμεριακά. Θα προσπεράσουμε το γεγονός ότι η φράση αρχαία σουμεριακά υποδηλώνει πως υπάρχουν και νέα σουμεριακά. Το μέγα ερώτημα είναι το εξής: από την στιγμή που τα σουμεριακά είναι ακόμη άγνωστη γλώσσα καθ'όσον σφηνοειδής, αυτοί πως τα ξέρουν και τα τραγουδάνε;
    Και βγαίνεις εσύ και απορείς περί αρχαίων ελληνικών και ηλεκτρονικών υπολογιστών; Ε, τι να σου πω πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε τούτο το τελευταίο συμφωνούμε απολύτως. Το καλό του ντοκιμαντέρ ήταν ότι έκανε κάποιες προτάσεις. Δεν έμενε μόνο στην παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ, εγώ...!!! Και από προγραμματισμό ξέρω κι αρχαία ελληνικά ξέρω. Και που είσαι, φτιάχνω κι έπιπλα, αυτό μετράει; Που δηλώνω συμμετοχή και τί κερδίζω;...

    Με έκανες και γέλασα πάντως με την ψυχή μου όταν μίλησες για τις καθαρίστριες και τα σκουπίδια, να είσαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Zaphod, όχι τόσο παλιά όσο η ιστορία ότι στις ΗΠΑ θα μίλαγαν αρχαία ελληνικά, αλλά για μια ψήφο υπερίσχυαν τα αγγλικά! Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα, που όλοι έχουμε μικρότερη ή μεγαλύτερη επαφή με υπολογιστές, να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι οι ΗΥ έχουν ... κλίση στα αρχαία... Η ειρωνεία πάντως είναι ότι αυτή η παπαρολογία πλέον μεταδίδεται μέσω της χρήσης ΗΥ (email, blogs κλπ).

    Άδη, καλό ε; Εμένα που άρεσε και ο τίτλος ιδιαίτερα Beautiful peolple. Όχι σαν εμάς, την πλέμπα.
    Να σου πω, όταν πετάς τέτοιες ρουκέτες, δεν μπορείς να λες ότι δεν θα πω όνομα, θα πεις και θα παραπείς. Αλήθεια τους ρώτησαν ποτέ γιατί γράφουν τα τραγούδια τους στην "αρχαία σουμεριακή";

    Δείμε, προσωπικά θεωρώ οτι η πρόταση του ντοκιμαντέρ είναι σημαντική, όχι επειδή μπορεί να είναι η λύση, αλλά επειδή φέρνει στο προσκήνιο μια διαφορετική προσέγγιση.

    Κώστα, κερδίζεις τον τίτλο του σπάνιου εξωτικού προγραμματιστή... και μια θέση στο μουσείο φυσικής ιστορίας! Ακολούθησε το λινκ, για να αποκατασταθείς επαγγελματικά και να αμειφθείς πλουσιοπάροχα από εταιρείες λογισμικού που ψάχνουν απεγνωσμένα εξωτικούς προγραμματιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή