Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Απείχες ; Στην πυρά !

Ιδού λοιπόν και η επομένη των εκλογών ...
Των εκλογών που δεν απέδωσαν τίποτα καινούργιο σε σχέση με την προηγουμένη των εκλογών, ή όλες τις προηγούμενες εκλογές μαζί.

Το δίλημμα να απέχει κανείς ή να μην απέχει, λύθηκε.
Απείχα.
Διότι η ψήφος είναι επιλογή και όχι τιμωρία ή δημοσκόπηση.
Διότι η ψήφος είναι η εκδήλωση εμπιστοσύνης προς συγκεκριμένα πρόσωπα, να διαχειριστούν συγκεκριμένες υποθέσεις και όχι αντιδραστική κίνηση προς πρόσωπα που δεν διαχειρίστηκαν σωστά ή ικανοποιητικά τις υποθέσεις που τους ανατέθηκαν.
Διότι η ψήφος είναι προϊόν σκέψης και όχι τσαντίλας.
Διότι η ψήφος έχει θετικό φορτίο και όχι αρνητικό.
Διότι η ψήφος είναι επιλογή και όχι υποχρέωση.
Διότι η ψήφος δεν είναι SMS, αλλά πολιτική τοποθέτηση.

Άκουσα λοιπόν τα εξ αμάξης από πολλούς "φωστήρες" εξαιτίας αυτής της επιλογής μου.

Και το μόνο που μπορώ να απαντήσω είναι ότι η αποχή ΔΕΝ είναι αδιαφορία ΜΟΝΟ, μπορεί να είναι και πολιτική θέση. Ας μου πει κάποιος με ποιον άλλο τρόπο θα μπορούσα να απορρίψω σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του.

Όχι παιδιά, δεν μου κάνει κανείς απο εσάς και δεν πρόκειται να χαρίσω την ψήφο μου σε κάποιον για να στείλω μηνύματα, για να τιμωρήσω τους μεν, για να υπολογίσουν τη δύναμη τους οι δε, για να γίνουν περισσότερο αντιδραστικοί και βαθιά νυχτωμένοι οι παρακάτω, για να μετρήσουν περισσότερα πρόβατα στο μαντρί οι άλλοι κ.ο.κ.

Όπως δεν μου κάνει να ενταχθώ στο γκρουπ των ψηφισάντων, που περιλαμβάνει τους κομματικούς παρατρεχάμενους, τους ζητιάνους του ρουσφετιού, τους άσχετους που ψηφίζουν με βάση το τι ψήφιζε ο παππούς τους, τους ανθρώπους που προσέρχονται στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο έτοιμο και διπλωμένο στην τσέπη, τους ανθρώπους που δεν βλέπουν πέρα απο τη μικρόφουσκα τους, τους ανθρώπους που το όνειρο της ζωής τους είναι το NISSAN, τους ανθρώπους που χάσκουν μπροστά στην τηλεόραση, τους ανθρώπους που προσεύχονται νυχθημερόν για ένα διορισμό στο δημόσιο, και πολλές άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί οι ψηφίσαντες είναι αυτοί που εξέλεξαν στις τελευταίες εκλογές και σε όλες τις προηγούμενες, τους πολιτικούς που όλοι θεωρούμε ανίκανους και αυτοί είναι αυτοί που θα τους εκλέξουν πάλι.

Αφήστε λοιπόν τους συνειδητά απέχοντες στην ησυχία τους και ασχοληθείτε με τους πελάτες σας! Και μην ανησυχείτε, δεν κινδεύει κανείς σας από την ψήφο των απεχόντων, για τον απλούστατο λόγο ότι οι απέχοντες ... δεν δίνουν ψήφο!

GatheRate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου