Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Ένα πράγμα δεν θα σταματήσει να με εκπλήσσει ποτέ. Η επιβεβαίωση του "τίποτα δεν είναι τυχαίο". Και αυτή η επιβεβαίωση έρχεται κάθε φορά. Έτσι, λοιπόν, περιμένω να έρθει και αυτή τη φορά. Ποια φορά; Μα φυσικά, με την αποχώρηση των τεσσάρων από τον Συνασπισμό. 

Για να είμαι ειλικρινής παρακολουθώ τις εξελίξεις στον Συνασπισμό και στον Σύριζα, δεν καταλαβαίνω όμως πάντα τις ιδεολογικές ή όποιες άλλες διαφορές κατά καιρούς αναφύονται. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν, ενώ ο κόσμος καίγεται, αυτοί να ασχολούνται με κάποια θέματα, τα οποία, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, δεν φαντάζουν και τόσο σημαντικά. Αλλά πάλι τι ξέρω εγώ από πολιτική ... Τι μπορώ να ξέρω εγώ για τους λόγους που οδήγησαν στην ρήξη Αλαβάνου - Τσίπρα, αφότου ο πρώτος στήριξε το δεύτερο; Τι μπορώ να ξέρω εγώ από λεπτές αποχρώσεις ιδεολογιών, που όμως είναι το Α και το Ω μιας πολιτικής θέσης; Τι μπορώ να ξέρω εγώ από συλλογικότητα, σύνθεση, διαλεκτική;

Αυτά που ξέρω όμως είναι ότι :
1. Η χώρα πρόκειται να υποστεί μια εξαιρετικά δύσκολη και αμφίβολης αποτελεσματικότητας επικίνδυνη χειρουργική ... επέμβαση.
2. Τέτοιου είδους επεμβάσεις δεν πραγματοποιούνται από έναν μόνο ... χειρουργό. 
3. Τέτοιου είδους επεμβάσεις απαιτούν την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή.
4. Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται αφότου ναρκωθεί ο ασθενής. 

Κι αν ακόμη δεν έχετε καταλάβει τι εννοώ, επίκεινται εκλογές (τα είπαμε, μην τα ξαναλέμε, το έδειξε και η μαγική μου σφαίρα, το είδα και στο φλυτζάνι του καπουτσίνο!). Και λίγο πριν, την κάνουν 4 από το Συνασπισμό. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Στο καλό παληκάρια και να (συνεχίσετε να) μας γράφετε, γιατί και εμείς γραμμένους σας έχουμε.

GatheRate

7 σχόλια:

  1. Το αξιοπρόσεκτο με τους 4 και γενικότερα με τον χώρο που αντιπροσωπεύουν είναι πως 40 χρόνια (και βάλε) "επιδιώκουν" την ενότητα της αριστεράς διασπώντας την! Μιλάμε για σχιζοφρένεια! Και όπως το λες είναι... Μυρίστικαν εκλογές και πάνε να πιάσουν πόρτα για το χειμώνα. Τώρα ΠΑΣΟΚική θα είναι η πόρτα, Οικολογική θα είναι, θα δείξει. Το ΠΑΣΟΚ πολλοί εμίσησαν την Δαμανάκη και τον Κουναλάκη όμως ουδείς.

    varometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως το σωστό είναι τη Δαμανάκη και τον Κουναλάκη, πολλοί εμίσησαν, το ΠΑΣΟΚ ουδείς;

    Κοίτα, τη διασπούν - χρόνια τώρα - προσπαθώντας να βρουν το μικρότερο σωματίδιο της ύλης ή του σωματίδιου του θεού (να λυθεί και αυτό το φιλοσοφικό ζήτημα) και να μετά θα την ανασυνθέσουν, γνωρίζοντας όμως πλέον τα εξ ων συντίθεται και έτσι θα είναι σε θέση να παράξουν μια προοδευτική, κοινωνική, φιλολαϊκή, κραταιή αλλά ανθρώπινη (ξέμεινα από επίθετα, συμπληρώστε ελεύθερα) αριστερά.
    Μέχρι τότε, η ψήφος μας προωθείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α όλα κι όλα. Εγώ πάντα θαυμάζω πολιτικούς που έχουν διάθεση για αυτοκριτική. Πόσο μάλλον όταν προέρχονται από τον αριστερό χώρο, και ασκούν κριτική στην Αριστερά.

    Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες της διάσπασης, οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ πιο εκτενώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, πές το ντε! Ώστε πρόκειται για επιστημονικό πείραμα... Τώρα εξηγούνται όλα.

    Σίγουρα πάντως θα 'ταν το ιδανικό σενάριο για το επόμενο Lost: "Χαμένοι στο πολιτικό φάσμα" ή κάτι τέτοιο. Πρώτο!

    varometro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λύσε μου μια απορία: διερωτάσαι τι ξέρεις από πολιτική εσύ...
    Δηλαδή τι ακριβώς υποννοείς; Ότι ξέρουν αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική;

    Όπως και να'χει, η αποχώρηση ήταν ευχής έργον: μην ξεχνάς ότι πήρε... 2 ολόκληρα χρόνια. Όχι τίποτε άλλο, μπας και καταλάβουν εκεί μέσα ότι οι εξελίξεις έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν όλο αυτό το... σχετικά μικρό διάστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ελληνάκι
    έτσι! αυτοκριτική σημαίνει κράζω κάποιον άλλον.

    @βαρόμετρο
    μα καλά, εσύ τι υπέθεσες; ότι τρώγονται μεταξύ τους; Και ναι, είναι ένα πείραμα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες και από το cern. Από το Lost μπορούν να κρατήσουν το φινάλε. Μια μέρα θα ανακαλύψουν ότι είναι όλοι ...πεθαμένοι!

    @Άδη
    Αν πολιτική σημαίνει διαπλοκή, κρυφές ατζέντες, πισώπλατα μαχαιρώματα και μουσικές καρέκλες (ξέρεις όποιος δεν έχει κάτσει σε καρέκλα όταν τελειώσει η μουσική, χάνει), τότε ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου αρεσε το σχολιο του vvarometrou!

    "Αϊντε ρε να ενωθούμε! Αλλά οοοοοοχι όλοι!!!"

    Ρε που παμε ρεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή