Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα...

1. Όπως κάθε σοβαρό ιστολόγιο που σέβεται τον εαυτό, έτσι και το δικό μου, σήμερα, δεν μπορεί να παραλείψει να δημοσιεύσει σχετική ανάρτηση, ενόψει της σπουδαιότητας της ημέρας. 

Αν κάποιοι από εσάς αναρωτιούνται τι ακριβώς είναι / έχει συμβεί κλπ σήμερα και για το λόγο αυτό είναι μια σημαντική ημέρα, θεωρώ περιττό να σας αναφέρω ότι ζείτε εκτός χωροχρόνου και κατά πάσα πιθανότητα σε άλλο σύμπαν. Όσοι από εσάς, όμως, έχετε πιάσει με τη μια που το πάω, θεωρώ χρέος μου να σας υποδείξω ότι είστε εντελώς διεστραμμένα μυαλά, αλλά προσωπικά μου αρέσει το τρόπος που σκέφτεστε!

Προκειμένου λοιπόν να μην παρατείνω την αγωνία σας στην αποκάλυψη της πραγματικής προσωπικότητας σας, παραχρήμα, άμεσα και ευθέως σας δηλώνω ότι σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη Δημοκρατία, διότι ο Πρωθυπουργός μας θα μας απευθύνει λόγο, διακαναλικό και, για όσους έχετε ήδη προμηθευτεί τον αποκωδικοποιητή, ψηφιακό και στερεοφωνικό και dolby surround και πολλά άλλα ακόμη που δεν θα κατέχω επαρκώς. Έτσι λοιπόν, αν με τις μέχρι σήμερα "πρωτοβουλίες" της κυβερνήσεως δεν την έχετε ακούσει ή δεν έχετε εμπεδώσει το νόημα, σήμερα αγαπητοί συμπολίτες  μου, θα μας τα εξηγήσει όλα ο Πρωθυπουργός.

Φυσικά, από μια τέτοια γιορτή της Δημοκρατίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν πολύτιμοι και εξέχοντες υπηρέτες της, λειτουργοί για την ακριβεία, όπως είναι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα συνδράμουν τον Πρωθυπουργό στο δύσκολο έργο του. Εξέχουσες μορφές, ήτοι οι συνήθεις ύποπτοι τηλεοπτικών παραθύρων και τηλεκατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, θα είναι σήμερα στο πλευρό του Πρωθυπουργό μας, και εν τέλει στο δικό μας, διότι, ως γνωστόν, όλα γίνονται για εμάς και για το καλό μας. 

[συνειρμός : κάποτε μας έλεγαν και λέγαμε και εμείς με τη σειρά μας πως κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό και υπέρ του λαού...]

Προσωπικά, θα επιλέξω την παρακολούθηση της διακαναλικής (πολύ μου αρέσει αυτό το επίθετο, μου βγάζει μια ομοψυχία, κατ' αναλογία του διακομματικής - ή μήπως διακοσμητικής;) μετά συνοδείας σουβλακίων και μπύρας. Είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, ότι δεν είμαι υπόδειγμα πολίτη της σημερινής κληρονομικής δημοκρατίας και τείνω να ασεβώ προς θεσμούς και θέσφατα. Για το λόγο αυτό, η σημερινή - διακαναλική - συνέντευξη/μονόλογος/διάλογος για κλάμματα του Πρωθυπουργού, μου δίνει την αίσθηση ενός πρόσφατου ποδοαφαιρικού αγώνα, εκείνου του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, πριν από τον οποίο όλοι οι βάζελοι ελπίζαμε σε ένα θαύμα που θα απέτρεπε τη διαπόμπευση της ομάδας μας, κατά τη διάρκεια του δαγκώναμε τα νύχια μας και τολμήσαμε να πιστέψουμε στο θαύμα και μετά το τέλος του ξυπνήσαμε από την ομαδική παράκρουση πονεμένοι, σε διάφορα σημεία του σώματος μας. Το αυτό ΔΕΝ εύχομαι δια υμάς.

2. Έχοντας κάνει λοιπόν το καθήκον μου προς την τηλεοπτική δημοκρατία μας, εξευτελίζοντας στο μέτρο του δυνατού την επερχόμενη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, μπορώ τώρα να περάσω, με ήσυχη τη συνείδηση μου, στο θέμα της σημερινής ανάρτησης (γιατί τόση ώρα λέγαμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα).

Χθες το βράδυ λοιπόν, παρακολούθησα την εκπομπή Πρωταγωνιστές του Θεοδωράκη και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πληροφορίες που μου έκαναν εντύπωση.

α. Ο Ψαριανός κατάφερε μέσα σε εξήντα δευτερόλεπτα (δλδ μέσα σε δύο απαντήσεις, καθόσον κάθε απάντηση διαρκούσε μέχρι τριάντα δευτερόλεπτα) να αναιρέσει τον εαυτό του,  τουλάχιστον τρις, λέγοντας ότι κάποιοι κλάδοι δεν θα έπρεπε να απεργούν (π.χ. εκπαιδευτικοί, ξεναγοί), αλλά ότι η θέση του - και κατ' επέκταση του (απο)κόμματος του - είναι ότι δεν θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά χωρίς να κλείνουν οι δρόμοι, πρακτική με την οποία δεν είναι σύμφωνος. Αν και εσείς δεν καταλάβατε τι θέλει να πει ο ποιητής, χαίρομαι διότι δεν είμαι η μόνη χαζή. Αν πάλι καταλάβατε, παρακαλώ ενημερώσετε με, διότι δεν το έχω το νόημα.

β. Ανακάλυψα ότι λειτουργεί φροντιστήριο στην Αθήνα, στο οποίο τα παιδιά - πρώτης - σχολικής  ηλικίας διδάσκονται αρχαία ελληνικά, υπό την έννοια και προοπτική της διδασκαλίας τους ως γλώσσας. Πως δλδ κάποιοι στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν  να μιλούν αγγλικά. Ε, κάποιοι άλλοι στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν να μιλούν αρχαία ελληνικά... Φυσικά, από αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει το παιδί του Αδ-όνειδος (η ορθογραφία είναι σωστή...).

γ. Και μιας και αναφερθήκαμε στον εκλεγμένο εκπρόσωπο μας, αξίζει, πιστεύω, να αναφερθεί ότι στο στιγμιότυπο που  εισέρχονταν στο γραφείο του Προέδρου (ε, όχι και ποιου Προέδρου) τον άκουσα να λέει - γελώντας - ότι πιστεύει πραγματικά ότι αυτός ο άνθρωπος - σ.σ. ο Πρόεδρος - πρέπει μια ημέρα να κυβερνήσει την Ελλάδα. Προσωπικά, δεν γέλασα... Ακόμη και σαν αστείο το βρίσκω ανατριχιαστικό. Υποθέτω πάντως ότι εννοεί ότι πρέπει να κυβερνήσει - ο Πρόεδρος πάντα - μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, διότι χθες ο Άδωνις (τρομάρα του, που λέγεται και Άδωνις) προφήτευσε ότι σε είκοσι χρόνια, η Ελλάδα θα έχει Αλβανό πρωθυπουργό.

δ. Με το συνδυασμό του Κικίλια, κατεβαίνει υποψήφια φερέλπιδα νεαρή - πρωτοετής φοιτήτρια του Οικονομικού της Νομικής - η οποία δεν ήξερε σε τι αντιστοιχούν τα αρχικά ΜΚΟ.

ε. Κι αν όλα τα παραπάνω δεν κατάφεραν να ταράξουν συθέμελα το νευρικό σας σύστημα, σας φυλάω το καλύτερο για το τέλος. Μιας και ο Μάρτης δεν λείπει ποτέ από τη Σαρακοστή, έτσι δεν έλειψε χθες και η Μανωλίδου, η οποία ρώτησε τον σύζυγο της τι ώρα θα επιστρέψει στο σπίτι το βράδυ, και μετά την απάντηση του, έσπευσε να του επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω, διότι το βράδυ έχει Μaster Chef.

Κατόπιν αυτού, υποβάλλω θερμή παράκληση στον κο Γεωργιάδη, αν και οπότε τεθεί σε ψηφοφορία, να ψηφίσει υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης των μαλακών - τουλάχιστον, αν και κατά τη γνώμη μου δεν αρκούν - ναρκωτικών, διότι για κάποιους συμπολίτες του είναι ο μόνος τρόπος για να αντέξουν - μεταξύ πολλών άλλων - αυτόν και την ερίτιμο συμβία του...

Τρίτη 26.10.2010 : δεν φαντάζομαι να περιμένετε update ή ακόμη χειρότερα άλλη ανάρτηση για το σχολιασμό των λεγομένων του Πρωθυπουργού κατά τη διακαναλική συνέντευξη. Είπαμε, οι αντοχές έχουν τα όρια τους, τα οποία είναι πολύ στενά χωρίς τη χρήση ψυχότροπων ουσιών.

GatheRate

7 σχόλια:

  1. Μάλλον ο ίδιος και η ερίτιμος κυρία του αποτελούν το ναρκωτικό όσων διαλέγουν να βλέπουν τον μεν ένα να τσιρίζει και την άλλη να κορδακίζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αθεόφοβε, έχεις απόλυτο δίκιο ... δυστυχώς. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους που δεν τους "πιάνει" η εν λόγω ψυχότροπος ουσία; Μια λοβοτομή θα ήτο αρκετή; Παρακαλώ την επιστημονική συμβουλή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς από όσο γνωρίζω το φροντιστήριο αρχαίων ελληνικών δεν φιλοξενεί απλά τον γιό του Αδ-όνειδος (διατηρώ την γραφή) αλλά είναι του ιδίου του Αδ-όνειδος. Τώρα η άλλη που δεν ήξερε τις ΜΚΟ είσαι σίγουρη πως ξέρει τον Κικίλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ βαρόμετρο : το υποψιάστηκα αυτό, αλλά επειδή δεν ήμουν σίγουρη, σκέφτηκα να μην διασπείρω ανυπόστατες πληροφορίες.
    Όσον αφορά τη νεαρά, έχει συναντήσει τουλάχιστον μια φορά τον Κικίλια, γιατί έχει βγάλει φωτογραφία μαζί του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΠΡΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΦΙΚΤΟΥ

    http://anisixos.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με προβληματίζει τα μάλα η απουσία σου από τη διακαναλική κι έκτοτε. Ελπίζω να μην σε μάζεψαν σε κανά νοσοκομείο γιατί ήταν όντως βαρύ το κτύπημα.

    Παρεμπιπτόντως, η μόνη διαφωνία μου έγκειται στο φροντιστήριο αρχαίων. Ούτε κακή ιδέα είναι, ούτε το παιδί του Άδωνι θα το στιγματίσει λόγω του μπαμπά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κτύπημα ήταν βαρύ, αλλά ουχί μοιραίο! Είμαι ακόμη εδώ και παριστάνω την τρελή του χωριού που φωνάζει "Μετανοείτε"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή