Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ομιλείτε ελληνικά

Ι. Σε παλαιότερη ανάρτηση μου (εδώ), είχα αναφερθεί στη διαρκώς φθίνουσα ποιότητα της γλώσσας που χρησιμοποιείται στο δημόσιο διάλογο, με ιδιαίτερη έμφαση, στη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, θέλοντας να δείχνουν οικείοι στον πολύ κόσμο. 

Η γλώσσα του πεχοδορμίου λοιπόν ξαναχτύπησε. Η κα Χριστοφιλοπούλου, θέλοντας να πει κάτι, αλλά προφανώς όχι ευθέως, μη γνωρίζοντας πως αλλιώς να εκφραστεί, δήλωσε, σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, "Δεν θα το ξηλώσω το πουλόβερ".

Κατόπιν αυτής της δηλώσεως, θα ήθελα να ρωτήσω την αξιότιμη κα υφυπουργό :
α) αν τον αχνίζει τον κουραμπιέ, β) αν την λαμβάνει την αλληλογραφία, και γ) αν το γαργαλάει το σπαγγέτι. Επίσης, θα πρότεινα να εισαχθεί, στο ρηξικέλευθο πρόγραμμα αναμόρφωσης (τώρα όμως βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της κατεδάφισης) του εκπαιδευτικού συστήματος, ως μάθημα η γλώσσα του πεζοδρομίου. Άλλωστε, τότε πραγματικά οι πολίτες θα νιώθουν οικείους τους πολιτικούς, και οι πολιτικοί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα τρυκ της γλώσσας πριν τα χρειαστούν στον πολιτικό στίβο. 

Και θα κλείσω με μια γνωστή έκφραση του πεζοδρομίου : Άντε μου στο διάολο!

ΙΙ.  Τι σου είναι τελικά ο δαίμονας του τυπογραφείου... Τα καλύτερα τα σπίτια εκθέτει. Διάβαζα σε αυτό το δημοσίευμα της κατά τα λοιπά έγκριτης Ναυτεμπορικής, τα σχετικά με τη σύλληψη ατόμων που "διένειμαν παράνομα, μέσω διαδικτύου, τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης της ανωτέρω εταιρείας (σ.σ. MULTICHOICE) σε τρίτα άτομα, αντί χρηματικού ποσού.". Απίστευτο και όμως αληθινό! Η εταιρεία MULTICHOICE είναι κρυπτογραφημένη και έχει και κλειδιά αποκρυπτογράφησης! Παγκόσμια πρωτοτυπία υποθέτω... 

Αλλά, δεν τελειώνει εκεί. Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, γίνεται αναφορά και στο"...μπουκέτο NOVA" (Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι ανωτέρω παράνομες υπηρεσίες προσφέρονταν σε χρήστες, έναντι χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA, πράξεις που οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την εγκαλούσα εταιρία όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο (απώλεια ΦΠΑ και ποσοστού από υφιστάμενη σύμβαση μεταξύ των δύο μερών). 
Εντάξει, δεν λέω, μπορεί να είναι λιγάκι τσουχτερή ή αλμυρή (όπως λέμε και πεζοδρομιακά speaking) η συνδρομή για NOVA, αλλά όχι και μπουκέτο ρε παιδιά!!!

GatheRate

4 σχόλια:

  1. Σωστήηηη. Πάντως η Χριστοφιλοπούλου έχει πει κι άλλα μαργαριτάρια ή γλωσσικές αστειότητες (έστω ορισμένα εν τη ρήμη του λόγου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δε θα το πίστευα αυτό το "μπουκέτο NOVA"!!! Τι θέλει να πει ο ποιητής;
    Χα, χα, χα...

    Σωστή είσαι Eskarina, άντε και σ' άλλα με υγεία...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείμε, από παπαροκλάδα, οι πολιτικοί μας είναι αστείρευτες πηγές... το συγκεκριμένο όμως μου φάνηκε απίστευτη χοντράδα.

    Κώστα, το μπουκέτο με χτύπησε σαν να είχα φάει μπουκέτο! Ήθελα να ήξερα τι συνειρμικές συνδέσεις, ανάμεσα στο πακέτο και στο μπουκέτο, έχει κάνει ο εγκέφαλος του συντάκτη του άρθρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι όπως τα λέει ο Δείμος είναι eskarina. Έχει πει τα τρισχειρότερα η τύπισσα, απλά μάλλον σε εντυπωσίασε το συγκεκριμένο μαργαριτάρι επειδή δεν έτυχε να τρακάρεις ποτέ κάτι ακόμη πιο... λαμπερό, ώστε να διαπιστώσεις πόσο τυχεροί είμεθα ως έθνος που έχουμε την συγκεκριμένη για υφυπουργό Παηδίας (βέβαια από την άλλη, θα μου πεις κάτω από την Μίσηζ Ντιαμαντόπουλος τι θα έβαζαν... σωστό κι αυτό).
    Που και που η Ελληνοφρένεια την στολίζει κανονικά με απείραχτα αποσπάσματα ασύλληπτης ρητορικής δεινότητος εντός του Κυνοβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή