Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απορίες - Ρωτάτε και απαντάμε

Κάποιος χθες σκόνταψε στο μπλογκ μου, προσπαθώντας να λύσει στο google την απορία "τι είναι η εσκαρινα". 

Και επειδή είμαι καλή και ευγενική ύπαρξη - όπως πολλάκις έχω επισημάνει, αλλά άνευ αξιομνημόνευτων αποτελεσμάτων- αποφάσισα να βοηθήσω να απαντηθεί η βασανιστική απορία του φίλου/φίλης. 

Η εσκαρίνα θα μπορούσε να είναι εξωτικό πουλί, στο μέτρο που στα καλάθια δεν χωρά, στα πανέρια περισσεύει, τουτέστιν μεθερμηνευόμενο, είναι μάλλον παρίας στην τοπική πανίδα. 

Η εσκαρίνα θα μπορούσε να είναι ψάρι, καθόσον συλλαμβάνεται συχνά πυκνά να τσιμπάει σε δολώματα. Πρέπει όμως να διευκρινιστεί ότι είναι ψάρι που ζει σε μεγάλα βάθη, εξ ου και η, συνήθης πλέον, έλλειψη επαφής και οικειότητας με την πραγματικότητα.

Η εσκαρίνα θα μπορούσε να είναι εξωγήινος, διότι πλειστάκις και συχνότατα πέφτει από τα σύννεφα.

Η εσκαρίνα θα μπορούσε να είναι φυτό, αλλά η υπόθεση αυτή κλονίζεται σοβαρά από την επίμονη απέχθεια της προς το ηλιακό φως, ιδίως τις ώρες από την ανατολή μέχρι την ενδεκάτη πρωινή, κατά τις οποίες έχει παρατηρηθεί ότι αναζητά κρυψώνα στις φυλλωσιές του krevatikus paplomatus.

Οι πολύχρονες επιστημονικές έρευνες δεν έχουν καταλήξει ακόμη οριστικά στο τι είναι η εσκαρίνα. Θεωρούν όμως ότι έχει πλέον αποκλειστεί κάθε πιθανότητα η εσκαρίνα να είναι άνθρωπος.

GatheRate

5 σχόλια:

  1. Σαφέστατα ασαφής η απάντησή σου! Θα ρίξω και μια ματιά στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, κάτι θυμάμαι να λέει για μια οξυδερκή ύπαρξη της μπλογκόσφαιρας... ;)

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Θεωρούν όμως ότι έχει πλέον αποκλειστεί κάθε πιθανότητα η εσκαρίνα να είναι άνθρωπος"

    Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά για το τελευταίο το επιβεβαιώνω κι εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα καλημέρα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και μακάρι να έχεις δίκιο, διότι τον τελευταίο καιρό η δύναμη της πλειοψηφίας με έχει κάνει να πιστεύω ότι τα χάνω...

    Άδη, ουδέν σχόλιον (διότι ξέρω πως ό,τι πω θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μου!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *spoilers* για τους περίεργους

    Eskarina Smith => Νεαρή μάγισσα, Terry Pratchett.

    Ξερόλας Mode off

    Για την εδώ εσκαρίνα, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Είναι πέραν περιγραφής :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφήτη, ωως προφήτης, πάντα διπλωματικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή