Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ ...

Διάβαζα τις προηγούμενες ημέρες ότι προωθείται νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της μεσιτείας. Επίσης προωθείται νομοσχέδιο για τη ρύθμιση θεμάτων της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Επίσης προωθείται νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των εισπρακτικών εταιριών ... Και θυμήθηκα μια ρήση του Ιούλιου Καίσαρα ... όσο πιο διεφθαρμένη είναι μια κοινωνία, τόσους περισσότερους νόμους έχει/χρειάζεται.

Διάβασα πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής (σχετικά με τα επεισόδια στο Κολωνάκι) : Ασφαλώς δεν θα πετύχουν τα σχέδιά τους», τόνισε ο κ. Αντώναρος, επισημαίνοντας πως ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προανήγγειλε στη Βουλή τη θεσμοθέτηση οργανισμού που θα διαχειριστεί το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγνώμη κιόλας για την αδυναμία μου να καταλάβω, αλλά θα ιδρυθεί οργανισμός για να διαχειριστεί το πρόβλημα και θα κάνει τι ακριβώς ; Θα δέχεται και θα πρωτοκολλεί αιτήσεις για σπάσιμο ή μη σπάσιμο καταστημάτων ; Ή μήπως θα προσλάβει φρουρούς που θα περιδιαβαίνουν το κέντρο της Αθήνας; Ή μήπως θα διαχειριστεί τις αποζημιώσεις ; Ή μήπως θα προβεί σε προσλήψεις προσωπικού με τις γνωστές διαφανείς διαδικασίες ; Θα έχει και πρόεδρο ο οργανισμός ; Αλήθεια πόσα θα παίρνει ο πρόεδρος ;

Και μια που είμαστε στο θέμα ... το Δεκέμβριο (κυρίως, αλλά και τον Ιανουάριο) κάποιοι έλεγαν ότι οι πορείες και διαμαρτυρίες που προγραμματίζονταν και πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Αθήνας, έδιναν αφορμή/άλλοθι/ευκαιρία στους κουκουλοφόρους για να συνεχίσουν τις καταστροφές. Σήμερα που κάποιοι τύποι, μέρα μεσημέρι, πέρασαν μια βόλτα από το Κολωνάκι και ...θυμήθηκαν τις παλιές δόξες τους, ποιος τους έδωσε την αφορμή/άλλοθι/ευκαιρία ... ή μήπως τελικά δεν τη χρειάζονταν ποτέ ; Και σίγουρα σήμερα δεν ήταν τίποτα παλιόπαιδα μαθητές ή φοιτητές... Άρα ποιοι ήταν ;
Παρεπιμπτόντως, παρόμοια περιστατικά έλαβαν χώρα και στη Θεσσαλονίκη.

GatheRate

1 σχόλιο:

  1. Όταν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να λύσεις το πρόβλημα τότε φτιάχνεις έναν νόμο. Τον οποίο μπορείς να τον τηρείς "επιλεκτικά".

    Από νόμους, άλλο τίποτα, από εφαρμογή όμως... ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή