Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Από το blog του xasodikis βρήκα αυτό :
Περίπου 2.000.000 στρέμματα 100.000 καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου προβλέπεται να αποδοθούν στους αυθαιρέτους κατόχους τους, με νομοσχέδιο που σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εντός του τρέχοντος έτους. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα αποκτήσουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν από το κράτος τις εδαφικές εκτάσεις που καταπάτησαν έναντι τιμημάτων τα οποία θα υπολογίζονται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και με έκπτωση 0,25% για κάθε έτος κατοχής πριν από την 31η-12-2008.

Διάβασα λοιπόν και το υπόλοιπο άρθρο (εμ το ζητάει και εμένα ο οργανισμός μου!) και έχω μόνο δύο παρατηρήσεις να κάνω (και μετά θα πάω να κτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο) :
1. Πως ακριβώς θα αποδειχθεί, εξωδικαστικά, ότι κάποιος καταπατά δημόσια έκταση για περισσότερα από είκοσι χρόνια ; Μήπως με ένορκες βεβαιώσεις ;
2. Θα νομιμοποιηθούν με αυτό τον τρόπο όλες οι καταπατήσεις δημοσίων εκτάσεων (πλην των δασικών) ; Ακόμη και στα "φιλέτα" ;

Συμπέρασμα
Καταπάτησε και εσύ δημόσια έκταση! Μπορείς ! Και σε λίγα χρόνια θα αποκτήσεις ... με τη βούλα, τον τίτλο ιδιοκτησίας που τόσο πολύ ποθείς ! Καταπάτηση, η ζωή αλλιώς !
(νομοταγείς πολίτες ... στο μπαούλο!)

GatheRate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου