Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τα 7 μυστήρια του κόσμου και η επιστημονική εξήγηση τους

1. Δημοσιογράφος : Πληρώνεσαι για να ενημερώνεις τον κόσμο για όσα αυτοί που σε πληρώνουν δεν θα ήθελαν να μάθει ο κόσμος.
Φύσει αδύνατον και όποιος μπορεί να ξεχωρίσει τη βούρτσα από... τον καθρέφτη, το καταλαβαίνει. Συνεπώς, είτε α) δεν πληρώνεσαι και ενημερώνεις τον κόσμο για όσα αυτοί που σε πληρώνουν δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος, οπότε πεθαίνεις από την πείνα, β) πληρώνεσαι για να ενημερώνεις τον κόσμο για όσα αυτοί που σε πληρώνουν θέλουν να μάθει ο κόσμος,  οπότε μπορεί κάποια μέρα - ανάλογα με την "ενημερωτικότητα" σου - να αποκτήσεις βίλα και τη μπάρμπι γκόμενα.

2. Πολιτικός : Εκλέγεσαι για να υπηρετείς το λαό που σε εξέλεξε, κι αν δεν τον υπηρετήσεις, τότε σίγουρα θα επανεκλεγείς. 
Η βέβαιη επανεκλογή σου, μετά την αποτυχία σου να υπηρετήσεις το λαό, έχει φέρει στα πρόθυρα αυτοκτονίας το νόμο των πιθανοτήτων, αλλά εξηγείται ως κατωτέρω : α) ο λαός που σε εκλέγει δεν διαθέτει - συνολικά - IQ μεγαλύτερο από αυτό της τριμμένης φρυγανιάς, β) τα μαζοχιστικά ένστικτα του λαού έχουν χτυπήσει high score (και έτσι εξηγείται το γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού επιθυμούν διακαώς να παίζει η ομάδα τους στο Champions League κάθε χρόνο). 

3. Έλληνας υπουργός εθνικής οικονομίας : Διαχειρίζεσαι τα οικονομικά του κράτους, προς όφελος του κράτους, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα τρίτων.
Είναι μάλλον απίθανο, τουλάχιστον στο παρόν συμπάν, να συμπέσουν το όφελος του κράτους και τα συμφέροντα των τρίτων. Η εξήγηση λοιπόν είναι : α) διαχειρίζεσαι τα οικονομικά του κράτους προς όφελος των τρίτων, χωρίς να διασφαλίσεις τα συμφέροντα του κράτους, οπότε προβλέπεται να έχεις μια λαμπρή καριέρα μπροστά σου (αν είσαι αιρετός, δες και υπό 2), β) διαχειρίζεσαι τα οικονομικά του κράτος διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του κράτους, οπότε ... μπα άκυρο, αποκλείεται να  το κάνεις αυτό.

4.  Αρχηγός ελληνικού κόμματος : Πρεσβεύεις και ορκίζεσαι στη δημοκρατία, αλλά  μπορείς να διαγράφεις όσους διαφωνούν. 
Είναι η δημοκρατία που δημιούργησε τη θέση που βρίσκεσαι, κάτι όμως δεν πάει καλά, συνεπώς : α) πιστεύεις στη δημοκρατία έτσι όπως την εννοείς εσύ, στην οποία περιλαμβάνεται η δυνατότητα να εξαφανίζεις όποιον διαφωνεί μαζί σου, β) πιστεύεις στη δημοκρατία έτσι όπως την εννοεί ο λαός, στην οποία υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις ό,τι γουστάρεις και να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, γ) πιστεύεις στην πολυφωνία της δημοκρατίας, αρκεί να αφορά τους άλλους. 

5. Ελληνικό χρέος : Όσο δανείζεσαι, μικραίνει.
Εξαιτίας αυτής της ιδιομορφίας που παρουσιάζει το ελληνικό χρέος, δεν ενδείκνυται για σχολικά παραδείγματα άθροισης (έχω ένα μήλο και δανείζομαι άλλο ένα, πόσα μήλα έχω; Λογική : δύο μήλα, Λογική ελληνικού χρέους : μισό μήλο). Μάλλον συμβαίνουν τα κατωτέρω (ένα ή όλα)  : α) συνεχίζεις να δανείζεσαι, χωρίς να μικραίνει, αλλά αντίθετα να μεγαλώνει το χρέος, ελπίζεις όμως ότι θα κρασάρουν οι υπολογιστές και θα χάσουν οι δανειστές το λογαριασμό, β) διαχειρίζεται το χρέος έλληνας υπουργός εθνικής οικονομίας (βλ. ανωτέρω υπό 3), οπότε όλοι ξέρουν ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει, αλλά δεν το φωνάζουν, γιατί είναι ώρα κοινής ησυχίας.

6.  Ελληνικός αντιτρομοκρατικός νόμος : Αν διαφωνείς με αυτό που επιβάλλει η κυβέρνηση, είσαι τρομοκράτης.
Εφόσον στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου (σ.σ. γίνεται αντιληπτό ότι αφορά ενεργά μυαλά, ή να διευκρινιστεί περαιτέρω;) η διαφωνία δεν ταυτίζεται με την τρομοκρατία, οπότε α) ο νόμος δεν υπηρετεί την ομαλή κοινωνική συμβίωση, αλλά την ομαλή κοινωνική τρομοκρατία, β) ο νομοθέτης άρχισε τα ληγμένα προκειμένου να ξεπεράσει το χρόνιο αλκοολισμό του.

7.  Ακροδεξιά : Κατάλυση της - όποιας - δημοκρατίας, με παράλληλη εκδίωξη όλων των μεταναστών, και εγκαθίδρυση απολυταρχικού καθεστώτος, μέσω της εισόδου στο κοινοβούλιο. 
(Alert : Σκέψου το λίγο καλύτερα εκείνο για την εκδίωξη των μεταναστών, γιατί μετά που θα βρεις φιλιππινέζα να προσέχει τα παιδιά των βουλευτών σου;)
Εφόσον  δεν πιστεύεις στη δημοκρατία, γιατί τη χρησιμοποιείς; Μήπως α) απλώς λες όσα θέλει να ακούσει ο μέσος - και σίγουρα εγκεφαλικά νεκρός - ψηφοφόρος, β) δεν έχεις ιδεολογία, απλώς πρέπει κάποιοι να βουλευτούν σε βουλευτικά έδρανα γιατί οι καιροί είναι χαλεποί.

GatheRate

5 σχόλια:

  1. Χμμμ... διακρίνω μια γενικότερη εμπάθεια.

    Κατ'αρχήν η δημοσιοκαφρία είναι λειτούργημα, οπότε επιβάλλεται να παραμείνει αμόλυντο από την πλέμπα (λαό). Άρα κρατάς την ενημέρωση για την πάρτη σου και προωθείς στους άλλους τα αποφάγια.

    Πολιτικός: αν κάνεις στον λαό τα χατήρια δεν θα έχεις να του υποσχεθείς στις επόμενες εκλογές, οπότε δεν θα εκλεγείς. Οπότε τι αναγκάζεσαι να κάνεις; Όπως είπε και ο Πάγκαλος χθες: λες ψέμματα, κλέβεις, ισοπεδώνεις και μόνο έτσι ίσως να έχεις μια ευκαιρία να επανακτήσεις τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν υπάρχει άλλη οδός.

    Έλληνας ΥΠΟΙΚ: δεν κατανοώ την απορία σου. Η κυβέρνηση της χώρας είναι διεθνής (ΔΝΤ), την εξωτερική πολιτική την έχει αναλάβει ο Νταβούτογλου με τους Αμερικάνους, για όποιες διαφορές έχουμε τρέχουμε ή στον ΟΗΕ είτε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, οπότε τελικά μήπως τα συμφέροντα των τρίτων είναι αυτά των Ελλήνων; Οπότε κάτι δεν πάει καλά...

    Αρχηγός κόμματος: και πάλι μου έμεινε γεύση απορίας. Ξέρεις τι κόπος απαιτείται για να υποκύπτεις στις απαιτήσεις των άλλων; Ξέρεις πόσα πρέπει να υπόσχεται ένας αρχηγός κόμματος; ΚΑι το χειρότερο όλων ότι σε κάθε εκλογές οφείλεις να έρχεσαι σε επαφή με την πλέμπα για να εξασφαλίσεις την ψήφο. Μπλιααααααααχ....

    Ελληνικό χρέος: μα όπως είχε πει και ο μέγας Ανδρέας κάποτε, όσο περισσότερα χρωστάμε τόσο πιο ασφαλείς είμαστε ως έθνος. Ποιος είναι τόσο τρελός ώστε να θέλει να χάσει τα λεφτά του; Δεν μπορείς να πιάσεις την μεγαλόπνοη εξωτερική πολιτική, δεν μπορείς...

    Αντιτρομοκρατικός νόμος: πταίσμα. Σε λίγο που θα θεωρείται τρομοκρατική ενέργεια ακόμη και το να πάρεις τηλέφωνο το έτερον ήμισυ να φέρει το μεσημέρι ψωμί στο σπίτι να δεις... Τι μπορεί να σημαίνει το συνθηματικό "φέρε ψωμί στο σπίτι" άλλωστε...

    Ακροδεξιά: χρειαζόμαστε και λίγο γέλιο, θες να μας το κόψεις; Φαντάσου ένα κοινοβούλιο δίχως ΛΑΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια να λέγεται... Γενικά είμαι κακός και εμπαθής άνθρωπος, ιδιαίτερα με ορισμένες κάστες και κατηγορίες ανθρώπων.

    Αντιλαμβάνομαι την ουμανιστική προσέγγιση σου, αλλά ουδόλως συμμερίζομαι τα φιλάνθρωπα συναισθήματα σου που σε ωθούν σε αυτές τις επιεικείς κρίσεις.
    [μην ψαρώσεις, σε πειράζω!]

    Επειδή όμως είμαι intellectual τύπος και για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσα να ταχθώ υπέρ της ιδέας "πίσσα και πούπουλα", αποφάσισα ότι η ειρωνεία είναι ο καλύτερος μηχναισμός άμυνας. Εκτονώνει το νευρικό μου σύστημα, εμπεριέχοντας επιπλέον και μια δόση προσβολής που πάντα συνεπάγεται η ειρωνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά την ακροδεξιά ξέχασες και το ΚΚΕ που πρεσβεύει εξίσου καταλυτικές της δημοκρατίας πρακτικές, επίσης με την είσοδό του στο Κοινοβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά, όλοι θέλουμε τα δικαιώματα της δημοκρατίας, αλλά κανείς τη δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eskarina, έχεις γίνει πολύ αφελής μου φαίνεται. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι το μέσον για να την καταλύσεις έμμεσα ή άμεσα. Μα που ζεις επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή