Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Επίτροπος και το υποθετικό αιδοίο

Χθες, ξεφυλλίζοντας το λεξικό του Μπαμπινιώτη, έπεσα πάνω στη λέξη "μουβιόλα", την οποία, όταν πρωταντίκρυσα, εξέλαβα ως βρισιά. Στη συνέχεια, βέβαια, διάβασα ότι πρόκειται περί μηχανήματος που χρησιμοποιείται για το μοντάζ ταινιών και προέρχεται από την εμπορική ονομασία Moviola. Λόγω της ηχητικής ομοιότητας της λέξης μουβιόλα με τη λέξη καριόλα, σκέφτηκα σοβαρά να την εντάξω στο υβερολόγιο μου και για το λόγο αυτό άρχισα να ψάχνω αν θα μπορούσε να θεωρηθεί - ποινικά κολάσιμη - εξύβριση η χρήση της. Μου πήρε αρκετή ώρα το ψάξιμο και η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω καταλήξει σε οριστική απάντηση. 

Σήμερα όμως, καθώς περιδιάβαινα στις ειδήσεις, έπεσα πάνω στην είδηση, από την Ελευθεροτυπία, ότι μάλλον επίκειται αρνητική απάντηση για τη συγχώνευση Olympic Air και Aegean. Και μου πετάχτηκαν τα μάτια. Φυσικά και όχι για την αρνητική απάντηση, αλλά εξαιτίας του αναγραφόμενου ονόματος του επιτρόπου : Χοακίν ΑΝ Μουνια!!! Άντε με το καλό και σε Χοακίν ΣΙΓΟΥΡΑ Μουνια!

ΥΓ : Αυτό είναι άραγε εξύβριση;;; Η απλώς ο δαίμονας του τυπογραφείου, ο οποίος πάσχει από Πάρκινσον;

Πρσοθήκη : Είναι άσχετο με το κυρίως θέμα, αλλά όταν το διάβασα μου πετάχτηκαν ΞΑΝΑ τα μάτια. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για πεπραγμένο του δαίμονα, αλλά για ενέργεια - τουλάχιστον κατά τους Financial Times - του Υπουργείο Επικρατείας και Πάσης Ελλάδος κου Χ.  Παμπούκη. Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα (το οποίο αναπαράγει δημοσίευση των FT) ο έλληνας υπουργός απέστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens, στην οποία αναφέρει "Θα ήμουν ευτυχής αν θα μπορούσατε να συμβάλλετε εποικοδομητικά στην αποκάλυψη της αλήθειας ώστε να μπορούν να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις". Εν ολίγοις, ελάτε να μας πείτε τα κατορθώματα σας, για να ξέρουμε τι θα σας ζητήσουμε ως αποζημίωση; Παρεμπιπτόντως, να αναφέρω ότι το αμερικανικό δημόσιο έχει, εδώ και μήνες, κλείσει το σχετικό συμβιβασμό και έχει εισπράξει το συμφωνηθέν ποσό. Εμείς ακόμη ψάχνουμε, χωρίς να ξέρουμε τι πρέπει να ζητήσουμε.

GatheRate

5 σχόλια:

  1. Κυρία μου, "Μουνια" και ΣΙΓΟΥΡΑ,
    έννοιες ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ στα σίγουρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύνθημα των ημερών/μηνών/εποχής είναι το The end of the world as we know it, οπότε που ξέρεις μπορεί να γίνουν και συμβατές. Άσε που αν βάλει το χεράκι της η Ελευθεροτυπία, όλα γίνονται... ρώτα και τον επίτροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποινική δίωξη για προβολή της νοημοσύνης μας προβλέπεται από κάποιον νόμο; Μάλλον όχι ειδάλλως τόσο δούλεμα δεν θα τρώγαμε. Οπότε σε μια καριόλα θα κολλήσουμε; Εδώ υπάρχει ποδοσφαιριστής Μουνίτις... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ποινικές διατάξεις τυποποιούν υπαρκτά πράγματα και μεγέθη. Στην Ελλάδα η νοημοσύνη δεν είναι και τόσο υπαρκτή...
    Αυτόν τον έχω ακούσει, όπως και τον άλλο τον Καπού(τ)σο. Προσωπικά νομίζω ότι πρέπει να προφέρεται το "τ" αλλά συστηματικά το απέφευγαν όλοι οι εκφωνητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος Καπούτσο; Εδώ υπάρχει Z'butsam!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή