Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μια λοβοτομή θα με σώσει...

Αν σε προβληματίζει το γεγονός ότι ακούς όλο και συχνότερα γύρω σου ανθρώπους να λένε ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, ή ακόμη χειρότερα, αν προσπαθείς να δείξεις τι εστί Χρυσή Αυγή σε ανθρώπους που σκέφτονται να την ψηφίσουν, είσαι μαλάκας, διότι θα έπρεπε να εστιάζεις στις πομπές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αν προσπαθείς να κάνεις γνωστά όσες περισσότερες από τις πομπές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γνωρίζεις, είσαι μαλάκας, διότι θα έπρεπε να προωθείς τις θέσεις της δικής σου κομματικής επιλογής, αντί να επιτίθεσαι εναντίον των υπολοίπων. 

Αν προσπαθείς να κάνεις γνωστές τις θέσεις της δικής σου κομματικής επιλογής, είσαι μαλάκας, διότι προπαγανδίζεις, ενώ θα έπρεπε να έχεις ξεπεράσει το μεταπολιτευτικό σύνδρομο του κομματικού προσηλυτισμού και να προσπαθείς να ενημερώσεις τους άλλους. 

Αν προσπαθείς να ενημερώσεις τους άλλους για τα τερτίπια του εκλογικού νόμου, ώστε να τα λάβουν υπ' όψιν τους και η ψήφος τους να μην εκτραπεί σε κατεύθυνση που δεν θα ήθελαν, είσαι μαλάκας και τακτικιστής, ενώ θα έπρεπε να κάνεις τις επιλογές σου με βάση αυτό που σε αντιπροσωπεύει και είναι καλύτερο για την κοινωνία. 

Αν κάνεις τις επιλογές σου με βάση αυτό που θεωρείς ότι κατά το δυνατόν σε αντιπροσωπεύει και είναι καλύτερο για την κοινωνία, είσαι μαλάκας, διότι θα έπρεπε να κάνεις την επιλογή σου με βάση αυτό που εξυπηρετεί τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ατόμου στην κοινωνία για να μπορέσει να αναπτυχθεί.

Αν κάνεις τις επιλογές σου με βάση αυτό που εξυπηρετεί τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ατόμου στην κοινωνία για να μπορέσει να αναπτυχθεί, είσαι μαλάκας, διότι είσαι ατομιστής και δεν ενδιαφέρεσαι για την ολότητα. 

Αν ενδιαφέρεσαι για την ολότητα και γι' αυτό κατακρίνεις τα εύκολα συνθηματάκια, είσαι μαλάκας, διότι είσαι διασπαστικός και δεν αφήνεις  τον κόσμο να ενωθεί κάτω από ένα κοινό σκοπό.

Και ούτω καθεξής ...

Αυτό που έχω εγώ να πω είναι ότι εάν κάνεις ΟΛΑ τα παραπάνω, ετοιμάσου να σου κάνουν τα νεύρα ... ζαρτιέρες!

GatheRate

17 σχόλια:

  1. Εντάξει, είναι το κλίμα και η πολιτικολογία των ημερών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα το πάω παραπέρα: αυτό ακριβώς είναι στην Ελλάδα ο πολιτικός διάλογος. Σου έχουν βάλει δάκτυλο στον πάτο έως τον αγκώνα και ανατριχιάζεις που δεν τράβηξαν το καζανάκι μετά το ψιλό. Ο καθείς έχει τα κριτήριά του ρε εσκαρίνα, το θέμα είναι να τα αιτιολογεί αρκούντως και όχι να επαφύεται στην υποβάθμιση των υπολοίπων για την ανάδειξη της προσωπικής του επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για την ανοδο της αυγης φταει η ασημαντη αριστερα, τα κομματα ολα ειναι αχρηστα δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η αριστερα ειναι σαφως κατωτερη των περιστασεων, ομως ειναι λιγο τραβηγμενο να την κατηγορησεις για την ανοδο της χ α .

      Διαγραφή
  4. Δείμε, το σχόλιο σου μου θύμισε το "Η μέρα, τα λόγια του παπά.." από την ελληνική ταινία Η δε γυνή να φοβαται τον άνδρα!

    Άδη, το να έχει ο καθένας τα κριτήρια του είναι καλό. Το ότι κράζουμε όποιον δεν έχει τα ίδια κριτήρια με εμάς είναι λίγο πρόβλημα. Και ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα είναι το ότι κράζουμε όποιον δεν συμφωνεί με τις δικές μας επιλογές όποια κριτήρια κι αν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να υποθεσω δηλαδη οτι καθεσαι και ακους με ευγενεια και προσοχη αυτον που σου λεει οτι θα ψηφισει χ α , χωρις να τον κραζεις επειδη δεν συμφωνει με τις δικες σου επιλογες ε?

      Διαγραφή
    2. Κώστα, κατ' αρχήν νομίζω ότι αυτό που λέει ο Άδης και στο οποίο απάντησα, έχει να κάνει με λιγότερο ακραίες περιπτώσεις από της ΧΑ. Η ΧΑ κατά την άποψη μου είναι φασίστες, ναζιστές και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, οπότε έχω αμφιβολίες αν και κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για - δημόσιο ή μη - διάλογο.

      Διαγραφή
    3. κατα τη γνωμη μου η δυνατοτητα διαλογου δεν πρεπει να εχει ορια και μαλιστα αυτα τα ορια να τα βαζουμε με κριτηρια της δικης μας οπτικης γωνιας.αν δεν μπορει να γινει διαλογος ασε την ευθυνη να την εχει αυτος που τον απορριπτει, αποδεικνυοντας τελικα και την ποιοτητα του.

      Διαγραφή
  5. Άσωτε, η αριστερά έχει κατηγορηθεί σχεδόν για τα πάντα. Προς το παρόν δεν της εχουν αποδοθεί ευθύνες για την τρύπα του όζοντος μόνο! Είναι δεδομένο ότι η αριστερά σήμερα δεν προσελκύει τον κόσμο που θα περίμενε κανείς, αλλά αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι το πρόβλημα είναι στην αριστερά; Πόσο πιθανό θεωρείς ο μεσόκοπος μπάρμπας ή ο νεαρός δραπέτης δημοτικού, που αμφότεροι σκοπεύουν να το ρίξουν στην ΧΑ, να σκέφτονταν ποτέ να το ρίξουν στην αριστερά (όποια κι αν εκεί καταλαβαίνουν ως τέτοια) όταν ο πρώτος ακόμη φοβάται μήπως του πάρουν το σπίτι οι κουμμουνιστές και ο δεύτερος η μόνη επιμορφωτική εκπομπή που έχει δει στη ζωή του είναι η τσόντα της Τζούλιας (για βιβλία άστο, είναι άγνωστη λέξη);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζαφοντ, το πρόβλημα είναι ότι είμαι ψύχραιμη και αυτό είναι κακός οιωνός για όσους με ξέρουν. Πέρα από αυτό όμως, η ψυχραιμία σε κάνει να βλέπεις πολλά περισσότερα πράγματα από όσα θα ήθελες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι αν μη τι αλλο γελοιο να ακουγονται σχολια για την ανοδο της χρυσης αυγης και μαλιστα απο αυτους που εδωσαν χωρο για να υπαρξει αυτη η ανοδος,με την ηχηρη απουσια τους απο την οποια αντιμετωπιση του προβληματος της λαθρομεταναστευσης.ειναι ακομα πιο γελοιο να εκφραζουν ανησυχιες για το εκλογικο ποσοστο της χ α αυτοι που σαφως οφελουνται απο αυτο το ποσοστο που διαφορετικα θα κατεληγε στη δεξαμενη της νδ και τελος ειναι αποριας αξιον το γιατι δεν κοβουν ακομα και τωρα αυτη την ανοδο με τον πιο απλο και αποτελεσματικο τροπο, που δεν ειναι αλλος απο το να επιτρεψουν στα καναλια να καλεσουν τον εκπροσωπο της χ α να βγει να μιλησει και να...εκτεθει μονος του.με δεδομενο πως οι αποψεις που μπορει να εκφρασει δεν στεκονται με τιποτα θα ηταν ζητημα λιγου χρονου τα ποσοστα αυτα να ξαναγυρισουν στο 1%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο που αναφέρεις ότι σήμερα κάποιοι εκμεταλλεύονται την περίπτωση της ΧΑ και είναι αυτοί που της επέτρεψαν να βγει από το καβούκι - καλύτερα το βόθρο - της. Η προβολή των απόψεων της όντως θα την εξέθετε, αλλά νομίζω ότι οι εκπρόσωποι της δεν είναι τόσο αμοιβάδες ώστε να βγουν να πουν φόρα παρτίδα αυτά που πραγματικά πιστεύουν, χωρίς έστω να τα ωραιοποιήσουν (τα πιο αντιπαθητικά, θα τα κάνουν μάλλον γαργάρα). Δες και αυτό http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=35ZIT4PtD9g

      Διαγραφή
    2. αν δεις αυτο
      http://www.youtube.com/watch?v=URbllw3ZbiA&feature=related
      φανταζομαι θα συμφωνησεις μαζι μου

      Διαγραφή
    3. Αυτά τα βίντεο θα πρέπει να συνοδεύονται από προειδοποιητική σήμανση! Watching this may kill brain cells!. Πόσο σίγουρος είσαι όμως ότι αν παρακολουθήσει κάποιος - με iq τριμμένης φρυγανιάς - αυτό το βίντεο, στο μυαλό του θα αποδομηθεί η ΧΑ; Εγώ νομίζω ότι θα αρχίσει να πιστεύει ότι ο Ντετιρλής είναι ήρωας πολέμου...

      Διαγραφή
    4. ενας υποτυπωδως ενημερωμενος δημοσιογραφος που εχει κανει το homework του πριν την εκπομπη, κι εχει μπει στον κοπο να διαβασει αυτο :http://www.pinnokio.gr/arthro/DIABASTE-TI-EXEI-GRAPSEI-GIA-TO-THANATO-TOY-XITLER-O-MIXALOLIAKOS
      θα εχει την μπαλα στημενη στο πεναλτυ και τον τερματοφυλακα να εχει παει για τσιγαρα :-)

      Διαγραφή