Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί χαίρεται και πανηγυρίζει ο κόσμος;

Τα ούγκανα δεν κατάφεραν να αντιληφθούν ότι η ευνοϊκή μεταχείριση που έχαιραν ήταν το αντάλλαγμα για να κρατούν τον κόσμο αποκτηνωμένο και ήσυχο και όχι για να του δίνουν αφορμές να ξεσηκωθεί. Πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι γουστάρουν και να την σκαπουλάρουν πάντα. Τώρα λοιπόν θα ανακαλύψουν ότι η συμφωνία ήταν άλλη και την επόμενη θα έρθουν διαβασμένα.

Εμείς από την άλλη πλευρά, δεν καταφέρνουμε να αντιληφθούμε ότι θεατρικές παραστάσεις που η εκτελεστική εξουσία βαράει το ντέφι και η δικαστική χορεύει, δεν προοιωνίζουν τίποτα καλό. Ειδικά όταν το Δίκτυο 21 έχει καβαλήσει την εκτελεστική εξουσία και φαντασιώνεται ότι είναι ο Αη Γιώργης που θα σκοτώσει το δράκο. 

Επίσης, δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο γελοίο δείχνει και κατ' επέκταση πόσο γελοίοι δείχνουμε εμείς οι ίδιοι όταν πιστεύουμε ότι εντός μιας εβδομάδας ανακαλύφθηκαν, συλλέχθηκαν και αξιολογήθηκαν νομικά όλα τα "καμώματα" των χρυσαύγουλων και βγήκε το πόρισμα ότι πρόκειται περί εγκληματικής οργάνωσης. Ειδικά όταν πολλά από τα "καμώματα" κυκλοφουρούσαν στο youtube μήνες τώρα.

Κι αν τα χρυσαύγουλα είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, που είναι και το ξέρουμε από τότε που ήρθαν στην επιφάνεια και νωρίτερα, θα πρέπει να πάνε φυλακή, γιατί λογοδότησαν στη δικαιοσύνη για τις πράξεις τους και όχι γιατί αποφασίστηκε ότι έτσι στήνεται μια ωραία επικοινωνιακή φιέστα. Και για όσους σκεφτόμαστε "δεν πειράζει, τουλάχιστον έτσι θα πάνε φυλακή" μας περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Σήμερα είναι οι εγκληματίες της ΧΑ, αύριο είναι άλλοι, και όχι απαραίτητα εγκληματίες. Άλλωστε, η εκτελεστική εξουσία θα αποφασίσει ποιος είναι κάθε φορά ο κακός. Όπως και όσοι νομίζουμε ότι, επειδή μερικοί κρεμανταλάδες θα περάσουν μια δυό μέρες στα κρατητήρια, σημαίνει ότι στο τέλος θα τιμωρηθούν κιόλας, ας γυρίσουμε πλευρό. Ο Μιχαλολιάκος δεν είναι η πρώτη φορά που έχει βρεθεί με κακουργήματα στην πλάτη του. Την προηγούμενη, είχε βάλει μια βόμβα σε κινηματογράφο και στο τέλος τη γλίτωσε με κάτι πλημμελήματα, και έτσι τον χαιρόμαστε και εμείς σήμερα. Κι αν νομίζουμε ότι ο φασισμός νικιέται επειδή κάτι γελοία υποκείμενα που δεν μπορούν να αρθρώσουν καταληπτή πρόταση περνούν μια βόλτα από την αστυνομία και τα ανακριτικά γραφεία, τότε μάλλον είμαστε ξεγραμμένοι. Ο εκφασισμός της κοινωνίας είναι και θα παραμείνει εδώ ακόμη κι αν η καλή νεράιδα μεταμόρφωνε τη "Μιχαλολιάκος & ΣΙΑ" σε χαλασμένη νεροκολοκύθα. Το μόνο από το οποίο γλυτώσαμε - αν γλιτώσαμε - είναι από τους ανεγκέφαλους που ήμαστε υποχρεωμένοι να τους τρώμε στη μάπα για να εκτεθούν και να καταλάβει ο κόσμος ποιοί είναι, λες και δεν ήξερε, λες και δεν ήταν εμφανές.  

Λυπάμαι λοιπόν που δεν μπορώ να συμμεριστώ τη διάχυτη χαρά. Δεν φταίει η μιζέρια μου. Φταίει το γεγονός ότι όταν μια δημοκρατία μάχεται για την επιβίωση της με τα όπλα άλλων καθεστώτων, τότε δύο τινά συμβαίνουν, είτε δεν είναι δημοκρατία, είτε έχει ήδη πεθάνει.

ΥΓ : Όχι, δεν λυπάμαι τα χρυσαυγιτάκια που τα μπουζούριασαν. Άλλωστε, δε νομίζουν ότι θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης που θα είχε ο οποιοσδήποτε από εμάς στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής. Ούτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα τους, ας τα υπερασπιστούν μόνοι τους.

GatheRate

6 σχόλια:

  1. Κυριολεκτικώς θεατρικές παραστάσεις που δεν θα μας αποφέρουν καλά ξεμπερδέματα. Μάλλον το αντίθετο. Θα συμφωνήσω μαζί σου, ιδίως ως προς το συμπέρασμα. Η όλη κατάσταση είναι για πλήρη εγρήγορση και τρομερή ανησυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις πριν λίγο διάβασα ότι παίζει υποψήφια νομοθετική διάταξη που θα θέτει (;) θέμα καταχρηστικότητας στις παραιτήσεις βουλευτών. Τα νομοθετικά ολισθήματα έχουν μετατραπει πλέον σε ολισθηρή κατηφόρα...

      Διαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς.
    "Πλατινένιο Ηλιοβασίλεμα" σύντομα στις οθόνες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμ, καλύτερα να το βρουν κάτι άλλο, γιατί αυτό μου κάνει λίγο σε τσόντα :-Ρ
      Σοβαρά τώρα, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα επανέλθουν, αλλά ποντάρω στο γεγονός ότι τα ασπόνδυλα που τους ακολουθούν θα έχουν βρέξει το βρακάκι τους τώρα από το φόβο τους. Βέβαια είναι θέμα χρόνου να το ξεπεράσουν, ειδικά εάν εμείς ως πολίτες τους δώσουμε πάλι θέση στον κοινωνικό χώρο.

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω, αν και αυτή τη στιγμή διαλογίζομαι επί του μεγίστου ερωτήματος: "ποιοί θα είναι οι επόμενοι καραγκιόζηδες που θα ελκύσουν εκείνους τους περιβόητους 500.000 συμπολίτες μας"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί που τους έλκυαν πάντα. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις στον πολιτικό χάρτη. Το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα οι εμφανίσεις του Καρατζαφιότζη στην τιβί πλήθυναν, με κάνει να υποθέτω ότι η ΝΔ, για ξεκάρφωμα, θα βάλει μπροστά ξανά το ΛΑΟΣ, να μαντρώσει τα άγρια προβατάκια που έμειναν χωρίς στάνη, το οποίο θα χρησιμοποιήσει εάν και όποτε παραστεί ανάγκη.

      Διαγραφή