Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η εβδομάδα αρχίζει με ...

Η νέα ημέρα στη Νέα Δημοκρατία, βρίσκει τον Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρο της, τη Ντόρα Μπακογιάννη να έχει φάει πόρτα και τον Ψωμιάδη ... με πνευμονία. Όπως και να το δει κανείς, το wannabe πρόεδρος έχει επιπλοκές, χειρότερες και από τη χοιρινή γρίπη !

Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα εξουσίας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο έλληνας ψηφοφόρος αρέσκεται στην κατά παράδοση ψηφοδοσία, προφανώς θα δούμε, κάποια μέρα, πρωθυπουργό το Σαμαρά (μένει να υπολογιστεί ο χρόνος που απαιτείται προς τούτο), όπως άλλωστε θα βλέπαμε τη Ντόρα, αν είχε γίνει πρόεδρος, ή ακόμη και τον Ψωμιάδη, αν κατάφερνε, με κάποιο τρόπο, να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας.

Κατόπιν λοιπόν της εκλογής Σαμαρά, συνοψίζω - με το γνωστό αυθαίρετο και ατεκμηρίωτο τρόπο μου - την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ως εξής :
1. Ο Κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται - τελικά - ότι έχει πει κάτι πολύ σοφό : Σε δέκα χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς.
2. Όσα επώνυμα και αν αλλάξει - ή δεν αλλάξει - η Ντόρα, πάντα θα είναι η κόρη Μητσοτάκη και αυτό είναι η μοναδική εξαίρεση στον κανόνα του Σε δέκα χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς.
3. Ο Γ. Καρατζαφέρης θα πρέπει να είναι στα μαύρα πανιά, γιατί η εκλογή Σαμαρά σηματοδοτεί την αφαίμαξη του ποσοστού του (περιμένετε και θα δείτε τώρα κατακόρυφη αύξηση στην αγάπη για την πατρίδα - θρησκεία - οικογένεια / οι αλλεργικοί πάρτε διπλάσια δόση χαπιών για να το αντέξετε!).

Και για να μην ξεχνιόμαστε, είχαμε και την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (τρία πουλάκια κάθονται και πλέκουν πουλόβερ μοχέρ!). Μήπως δεν κατάλαβα καλά, αλλά ο Αλαβάνος μας απειλεί; Η δική του γενιά (άντε και θα το ανοίξω το κουτάκι... τη γενιά μου μέσα) όταν ξεμπερδέψει τη βούρτσα από τη ... (ξέρετε τώρα τι εννοώ), ας μας πει το ποίημα της! Όσο για το αντι-ευρωπαϊκό ξέσπασμα, τα λεφτά του τυροπιτά τα θέλουμε, τον τυροπιτά δεν θέλουμε ;

Ο Λ. Κύρκος, εν ολίγοις, παροτρύνει τους ανανεωτικούς να την κάνουν - με ελαφριά πηδηματάκια - από το ΣΥΝ.  Μετά τα τρία πουλάκια, οι τρεις λαλούν και στο τέλος τους βλέπω τρεις και ο κούκος (ψάχνω απεγνωσμένα χαρτάκι με ένδειξη TO DO, βρίσκω, σημειώνω : να θυμηθώ να κρατήσω ως σουβενίρ υλικό του ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ, σύντομα θα έχει συλλεκτική αξία...).

Να και ο Γιωργάκης, να τα χώνει στους ευρωπαίους που είναι αυστηροί μαζί μας και όχι αυστηροί με άλλους ... Αντί άλλου σχολίου, αναφέρω ότι στο ΕΨΙΛΟΝ της κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, είχε αφιέρωμα στις ΗΠΑ και στην προτεσταντική "διαπαιδαγώγηση" τους, από την οποία απομωνώνω το τσιτάτο Το σφυρί σου στις 5 το πρωί και στις 8 το βράδυ, καθησυχάζει το δανειστή σου για ακόμη 6 μήνες. Όταν δανείζεσαι, Γιωργάκη μου, και ο άλλος σε βλέπει να τα τρως στις π... (έχω βάλει ειδικό φίλτρο, για να μην μου ξεφεύγουν δημοσίως τα "γαλλικά" - φυσικά και είναι δημοσίως η συνομιλία μου αυτή με το ηλεκτρονικό υπερπέραν, το είπε και κοτζάμ Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), τι περιμένεις, να μην σου βάλει χεράκι ότι είναι δανεικά αλλά όχι αγύριστα ;

Ταύτα και μένω, διότι είναι Δευτέρα και δεν συγχίζομαι τις Δευτέρες (κάνει κακό στο ... κάρμα της υπόλοιπης εβδομάδας), θα χαλάσει το δέρμα μου (και τότε θα δείχνω όσο ακριβώς στρίγγλα είμαι!) και έχω και δουλειά να κάνω (γιατί 14ο μισθό, τον πούλο και στο μπαούλο οι αυτοαπασχολούμενοι, κάτι σαν το σεξ για τους αυτοικανοποιούμενους!).

GatheRate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου