Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το μήνυμα των εκλογών

Καθυστερημένα μεν, κάλλιο αργά ποτέ δε.Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να κάνω ταμείο για τις προηγούμενες εκλογές και προϋπολογισμό για τις επόμενες. 

(διαβάστε τον Ζάφοντ και τον Άδη)

Εκλογές έγιναν, ο κυρίαρχος λαός (πολύ μου αρέσει αυτό το κλισέ) έστειλε το μήνυμα του. Ας δούμε τι το έκαναν εκάστη εκ των πολιτικών δυνάμεων.

ΝΔ : Από την αυτοδυναμία, στα παρακάλια για το σχηματισμό κυβέρνησης, με αυτούς που,  πριν και μετά τις εκλογές, στιγματίζουμε ως ανεύθυνους και επικίνδυνους. Μακάρι όμως να σταμάταγε εδώ. Ο Αντώνης θεώρησε ότι το μήνυμα, δεν ήταν χυλόπιτα, αλλά προτροπή για "νοικοκύρεμα" της παράταξης. 'Ετσι, ξεκίνησε επιχείρηση "σκούπα" και μαζεύει σε βουλευτές και πολιτευτές ... όσα σέρνει η σκούπα. Η μεγαλειώδης επιχείρηση διαμελισμού και κατακερματισμού της κεντροδεξιάς παράταξης, ξεκίνησε με τη θορυβώδη ... μεταγραφή της Ντόρας. Ναι, της Ντόρας που πέρυσι δήλωνε ότι εάν δεν μπει το κόμμα της και η ίδια στη Βουλή, θα φύγει από την πολιτική (ναι, καλά...). Τώρα άλλαξε γνώμη και ρίχνει τα μούτρα της, για να μείνει στην πολιτική και να συνεχίσει να εισπράττει βουλευτικές αποζημιώσεις και άλλα επιδόματα, εκ του δημοσίου κορβανά. Πάντως το είχε πει ότι θα συμμαχούσε και με τον διάολο (να τα λέμε και αυτά) και φυσικά ποιος καλύτερος για να παραστήσει το διάολο, εξόν από τον "αγαπημένο" της Αντώνη!

Τη δόξα Βορίδη, Γεωργιάδη, ζήλεψαν Πλεύρης και Ανατολάκης, και έπεσαν στα τέσσερα να τους μαζέψει η σκούπα του Αντώνη, η οποία φυσικά τους μάζεψε. Και μετά, για να δέσει το γλυκό, ήρθε και ο Βελόπουλος, ο οποίος όμως δεν το έκανε για το έδρανο (αλλά από ... ιδεολογία), γι' αυτό δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

(Ο Καρατζαφέρης δε, είναι στα πρόθυρα εγκεφαλικού, διότι, μα του την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια οι ψηφοφόροι, μα του την κάνουν και οι βουλευτές. Όχι από-κομμα του το έκαναν το μαγαζί, αλλά χαρίζονται παλαιά υλικά. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είχε αφ' ενός σκληρό ανταγωνισμό με τη Χρυσή Αυγή (αν έχεις τους "αυθεντικούς" φασίστες, τι να τα κάνεις τα γενόσημα του ΛάΟΣ), αφ' ετέρου, με τόσες κωλοτούμπες που είχε κάνει, ο νόμος των πιθανοτήτων επέβαλε να στραβοπατήσει κάποια στιγμή. Περαστικά και σε άλλα με υγεία. Βέβαια, ο Αρχηγός (ο Καρατζαφέρης ντε), θεώρησε ότι απλώς ο λαός μπερδεύτηκε, και μια και αποτελείται από αμνοερίφια πήρε τον κακό το δρόμο, ή τουλάχιστον έτσι λέει. Μάλλον όμως έχει πάρει γραμμή ότι πα πα λα το κόμμα...)

Επί της ουσίας, όμως, ο Αντώνης ξανα-ανακάλυψε την επανα-διαπραγμάτευση, που είχε αφήσει στη μέση, ψηφίζοντας το Μνημόνιο ΙΙ. Αφού την "άκουσε" άσχημα με το αποτέλεσμα των εκλογών, που έδωσε στη ΝΔ ποσοστό μικρότερο από αυτό του 2009 που ήταν ήδη χαμηλό, αποφάσισε να το πάρει αλλιώς, και να θυμηθεί "το μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο", αφότου όμως μας είχε πρήξει τα ζωτικά όργανα ότι δεν "γίνεται αλλιώς, εγώ είμαι υπεύθυνος και θα ψηφίσω". Δεν ξέρω τι άλλαξε στο μεσοδιάστημα, εκτός από τον πολιτικό χάρτη, και επανέκαμψε η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης που είχε χαθεί. Φαντάζομαι ότι σχετίζεται με κάποια σύνοδο πλανητών, ή άλλο αστρολογικό φαινόμενο, όπως το ότι μπήκε ο Άρης στον Κριό (όχι, δεν ξέρω αν και που μπήκε ο Άρης, δεν παρακολουθώ τις συνευρέσεις των πλανητών).

Αν έπρεπε λοιπόν να συνοψίσουμε το μήνυμα που άκουσε ο Αντώνης, αυτό θα ήταν : Πες / Κάνε κι άλλες μαλακίες. Μπορείς. Τερμάτισέ το.

ΠΑΣΟΚ : Ο Μπένυ είδε το ΠΑΣΟΚ να "μπαίνει" στο πλύσιμο, αφού δεν διάβασε τις οδηγίες χρήσης πασόκων και τους έχωσε σε καυτό νερό και στίψιμο σε υψηλή ταχύτητα. Αγαπητέ, τι ακριβώς περιμένατε να συμβεί, όταν κάνατε αφαίμαξη στην τσέπη αυτών που σας ψήφιζαν τόσα χρόνια για να αιμοδοτείται η τσέπη τους ; FYI αλλά πια οι περισσότεροι σας καταγράφουν ως σοσιαλΗστές, οπότε μην περιμένετε να σας συμπαθήσουν στο άμεσο προσεχές μέλλον. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τον τεράστιο Μπένυ, που επιτέλους κατάφερε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να εκπαραθυρώσει τον Γ(κ)ΑΠ από την προεδρία. Αλλά, ο σκατόψυχος ο λαός, εκεί που πήγε να χαρεί ο κος Αυτοθυσία (που ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών δια να μας σώσει, και ουχί με απώτερο κίνητρο), έριξε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο 1977 (εμ, Μπένυ μου, μόνο οι μισθοί θα γύριζαν στο παρελθόν;). Αλλά, όταν ο άνθρωπος είναι αισιόδοξος, βλέπει πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και έτσι ο Μπένυ, είδε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα σε εκείνη την εποχή, που τράβαγε την ανηφόρα. Αχ, ας πει όμως κάποιος στον Ευάγγελο ότι βλέπει την ανηφόρα, γιατί κινείται ... με την όπισθεν!

Κατά τα λοιπά, προσπαθεί να το γυρίσει σε ολίγον από βελτίωση των όρων των Μνημονίων, αλλά χωρίς επαναδιαπραγμάτευση, και αυτά για εγχώρια κατανάλωση. Εκτός των τειχών, άλλα λέμε, όταν μιλάμε. Περσινά, ξυνά σταφύλια θα μου πείτε και θα έχετε και δίκιο. Αλλά τι να γράψω και εγώ η έρμη για το ΠΑΣΟΚ, τις κατά καιρούς δηλώσεις της Φώφης (θου κύριε φυλακή τω στόματι μου); Άσε που έγιναν και μαλλιοκούβαρα με τους φίλους τους στο ΣΕΒ. Στα δύσκολα όλοι σε ξεχνούν. Δύσκολες στιγμές ζει το ΠΑΣΟΚ (ελπίζω και τις τελευταίες του, γενικώς). 

Αν έπρεπε λοιπόν να συνοψίσουμε το μήνυμα που άκουσε ο Ευάγγελος, αυτό θα ήταν : Εμπρός, προχώρα, ισοπέδωσε τα όλα.

Φιλελεύθερο μέτωπο : Με τα καμώματα λοιπόν της Ντόρας, έμεινε ρέστος και ο εκτός βουλής  Μάνος, που έψαχνε για καμιά συμμαχία, μπας και δει και αυτός, έδρανο και βουλευτική αποζημίωση (κοίτα τελικά, πως όλοι που σιχαίνονται τον δημόσιο τομέα, έχουν λόξα να πληρώνονται από αυτόν... μπα σε καλό τους, να το κοιτάξουν). Όπως λοιπόν και η Ντόρα, ποίησε την ανάγκη φιλοτιμίαν και για το καλό της πατρίδας βεβαίως βεβαίως, αποφάσισε να τα βρει με τον Τζήμερο. Ξέρετε εκείνον τον "φρέσκο" με τις μπαγιάτικες (και λίγα λέω) ιδέες, που δεν ήθελε συγχρωτισμό με πολιτικούς. Αφού, τελικά ούτε ο Τζήμερος είδε το περιστύλιο της Βουλής, παρά μόνο σε καρτ ποστάλ, αποφάσισε και αυτός, για το καλό της πατρίδας βεβαίως βεβαίως, να αποδεχθεί τη συμμαχία με το Μάνο, μπας και φέξει κανένα έδρανο. Και εκεί που όλοι περιμέναμε το αίσιο τέλους του συνοικεσίου, ο Τζήμερος ανακινεί το θέμα Βαλιανάτου (για το οποίο τον ευχαριστώ δεόντως διότι ήρθε να αποδείξει τον ισχυρισμό μου "προσοχή στο κενό μεταξύ κοινωνικού και οικονομικού φιλελευθερισμού"... ΟΚ χάλια νεολογισμός ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, αλλά το πιάσατε το νόημα). Εντάξει, δεν μπορώ να πω, ο άνθρωπος προσπάθησε να το "στρογγυλέψει" το θέμα, λέγοντας "όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, εκτός από ...", αλλά δεν έπεισε και τόσο (εμ μεγάλε είσαι και του χώρου, καλή η διαφήμιση γελάσαμε, αλλά αυτό, δεν σημαίνει ότι την άλλη ημέρα, θα τρέξουμε να αγοράσουμε το προϊόν!). Κάπως έτσι, το τίμιο φιλελεύθερο μέτωπο (άτιμη κενωνία, που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις), θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, ψιλοενωμένο, με το Μάνο να ενδίδει στις απαιτήσεις του Τζήμερου και με την ελπίδα ότι θα πάρουν όλα τα ψηφαλάκια που πήραν και στις προηγούμενες και θα μπουν στη Βουλή. Το αστείο πάντως είναι ότι ενώ είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, διατυμπανίζουν ότι θα σώσουν τη χώρα. Πως ρε μεγάλοι, με τους 7 ή 8 βουλευτές που θα βγάλετε εάν πιάσετε το 3%; Ή μήπως η αυτοπρόσωπη παρουσία σας στη Βουλή θα συνοδευτεί με βουντού στους υπόλοιπους και θα έρθουν στο δρόμο της κοινής λογικής σας; 

Αν έπρεπε λοιπόν να συνοψίσουμε το μήνυμα που άκουσε το φιλελεύθερο μέτωπο, αυτό θα ήταν : Δυο, δυο, στην μπανιέρα δυο δυο (αλλιώς δεν θα δεις έδρανο ποτέ, φιλελεύθερε).

ΣΥΡΙΖΑ : Εντάξει, το είχαν πάρει χαμπάρι ότι έχουν απήχηση, ότι έχουν δυναμική, αλλά με το ποσοστό που τελικά πήραν, έπαθαν ένα κοκομπλόκο. Ε δεν είναι και λίγο μέσα σε ένα βράδυ να διπλασιάζεις (και κάτι ψιλά ακόμη) την εκλογική σου δύναμη. Και σαν να μην έπφτανε αυτό, έπεσαν μετά πάνω τους και οι σειρήνες, να τους φωνάζουν μπείτε στην κυβέρνηση, πάρτε μια καρέκλα, βουλευτείτε. Δεν ψάρωσαν όμως (κυρίως διότι οι σειρήνες είχαν τη φάτσα του Κουβέλη, που όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και αυτό που θα έλεγες πλανεύτρα). Στυλώνουν λοιπόν τα πόδια σαν μουλάρια και αρνούνται να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να κάνει αυτά που εκείνοι θέλουν να κάνουν (τσ τσ πείσμα βρε παιδί μου, καλέ μετά τις εκλογές είμαστε, δεν χρειάζεται να τηρήσετε αυτά που λέγατε πριν από αυτές). Και από εκεί που ήταν οι επικίνδυνοι, οι ανεύθυνοι, οι λαϊκιστές (χώσε κι άλλα), έγιναν εν μια νυκτί βασικό συστατικό της επόμενης κυβέρνησης. "Αν δε μπει ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ δεν συμμετέχω" φώναζε ο μπαμπα-Φώτης, αλλά που αυτοί, εκεί στην άρνηση. Και τους έκραζε το σύμπαν. Περιέργως όμως πως, το σύμπαν δεν έκραζε και τον μπαρμπα-Φώτη, που παρότι έβγαιναν τα κουκιά (μαζί με ΝΔΣΟΚ) για το σχηματισμό κυβέρνησης, εκείνος επέμενε να θέτει έναν ανέφικτο όρο για τη συμμετοχή του (προφανώς έχουντας κατά νου ότι αν έλεγε το ναι μόνος του, τότε θα ακολουθούσε το δρόμο που χάραξε ... ο Καρατζαφέρης), και μετά όλοι μαζί να παραπονιούνται για την ακυβερνησία (η οποία όμως δεν εμπόδισε τον κο Παπαδήμο να πληρώσει στο ακέραιο ομόλογο που δεν συμμετείχε στο πετυχημένο - λέμε και καμιά μαλακία - κατά τα άλλα PSI, ενώ ήταν γνωστό ότι είχε αγοραστεί για μέρος της ονομαστικής αξίας του).

Αν έπρεπε λοιπόν να συνοψίσουμε το μήνυμα που άκουσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα ήταν : Μαλάκα, η γκόμενα με γουστάρει τρελά, κάτσε τώρα μην κάνω καμιά μαλακία και την ξενερώσω.

ΚΚΕ : Εδώ δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν. Το ΚΚΕ πιστεύει και υποστηρίζει ότι δεν αρκεί η κατάληψη της εξουσίας για να αλλάξεις τον κόσμο. Μέχρι εδώ καλά. Αυτό που τους διαφεύγει όμως είναι ότι τη στιγμή που καίγεται το σπίτι μας, είναι κομμάτι ...ανεπίκαιρο να συζητάμε για τον καινούργιο κόσμο, διότι θα πρέπει να είμαστε απασχολημένοι με το να σώσουμε το σπίτι μας. Και ναι μεν είναι σωστό να εμμένουμε στις αρχές μας, αλλά μπάστα ρε παιδιά, βάλτε ένα χεράκι στην κατάσβεση. Δεν παραβλέπω βέβαια και το γεγονός ότι από τη στιγμή που δεν έβγαιναν τα κουκιά για το σχηματισμό κυβέρνησης, δεν είχαν κανένα λόγο να δουν με θετικό μάτι την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ. Μέλλει δείξαι τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους. 

Αν έπρεπε λοιπόν να συνοψίσουμε το μήνυμα που άκουσε το ΚΚΕ, αυτό θα ήταν : Λαϊκή αφύπνιση και μετά κατάληψη της εξουσίας ή Μην μας ψηφίσετε πριν ενστερνιστείτε πλήρως αυτό που λέμε. 


Ταμείο τέλος. Προϋπολογισμός στο επόμενο.

GatheRate

33 σχόλια:

  1. Δεν την έφαγα, απλώς έκρινα ότι το μόνο που υποάρχει για να ειπωθεί για τη ΔΗΜΑΡ είναι η απαίτηση της για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οπότε την έχωσα στα συριζέικα... :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως τό'παθες και ξεμουγγάθηκες; Καιρός ήτανε. Και ωραίο κείμενο. Θα υπεθεματίσω επαυξάνοντας ως εξής:

    Βασικά η ιστορία θα έχει μεγαλύτερη πλάκα. Πχ η νουδού πιστεύω ότι θα ανεβάσει κατά τι τα ποσοστά της, κυρίως με αφαίμαξη από το pasok και από τα δεξιά της, όπως γίνετυαι σε τέτοιες περιπτώσεις: είναι δεδομένο λοιπόν το πως θα το εκλάβει ο Σαμαρεύς αυτό (επιτυχία της πολιτικής). Σκέψου ότι την συντριβή την μετέφρασε ως ότι έλαβε το μήνυμα και ότι ο λαός θέλει να μείνει στο ευρώ η χώρα και ως εκ τούτου θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, μόνο που για να το κάνει θα πρέπει νπρώτα να το τηρήσει προκειμένου να έχει πάτημα να πάει στους Ευρωπαίους. Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε μάθει από ποιο ίδρυμα δραπέτευσε.

    Ο Μπένυ θα έχει τη μέγιστη τιμή να δει τα ποσοστά του pasok κοντά σε μονοψήφιο (δεν λέω σε, λέω κοντά σε όμως). Ερώτηση: όταν (αν, λέμε και καμιά μαλακία δηλαδή) το pasok διαλυθεί, τα χρέη του ποιος θα τα αναλάβει; Ο Γραμματέας, ο νυν αρχηγός ή ο λαός;

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί βλέπουν πρωτιά, εγώ βλέπω ότι ως τώρα παίζεται. Πασχίζουν με ιδρώτα και κόπο να χύσουν την καρδάρα με το γάλα. Ας μη βιαζόμαστε.

    Το μεγάλο γέλιο φυσικά είναι το ΚΚΕ όπου αν οι εκλογές γίνονταν στις 17 Ιουλίου ενδέχετο να μην μπει καν στη Βουλή. Τώρα απλώς θα πέσει κι άλλο -καιρός ήταν.

    Όσον αφορά τα κατά ζαφεώδ νεοφιλελεύθερα γκρουπούσκουλα, ντάξει, ομιλούμε για επίπεδο Μίστερ Μπην πλέον. Η Ντορίτσα μύρισε πτώμα κι έσπευσε στη νουδού μπας όντως υπάρξει πτώμα. Ο Μάνος έχει φέρει σε δύσκολη θέση και τους πιο πιστοί οπαδοί του (αχ, ιδίως αυτή η δήλωση ότι επιστρέφει στη νουδού με αρχηγό Καραμανλή!), ενώ ο Τζήμερος... ντάξει, τελικώς η κωμωδία δεν έχει κανένα όριο! Κράτα κάτι: μην εκπλαγείς αν το δίδυμο από εκεί που συγκεντρωτικά έλαβε 4,5% στις προηγούμενες τώρα μείνει τελικώς απ'έξω.

    Και όσον αφορά τη ΔΗΜΑΡ, είμαι βέβαιος ότι στον κατά τα λοιπά λαλίστατο Ψαριανό έχουν βάλει φελό τεραστίων διαστάσεων. προφανώς δεν θέλουν να μείνουν εκτός Βουλής! Τρελό γέλιο λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επιπεδο μιστερ μπην τα νεοφιλελευθερα γκρουπουσκουλα ε? χαχαχαχαχα και ο τζημερος .....νταξει , η κωμωδια δεν εχει ορια ε? κι αυτο καλο !!! δεν ξερω βεβαια αν ο χωρος αντεχει να ακουγονται κι αλλες αποψεις - υποθετω πως οχι - αλλα αν κανετε μια προσπαθεια να μη σνομπαρετε και το ταπεινο 3% ( αν επιτευχθει βεβαια ) κατι ισως κερδισετε κι απο αυτες τις ..........αστειες φωνες / δεν θυμαμαι ποσο μακρυα ειναι ο καιρος που ο τσιριζα ( και δεν με ακουγε κανεις ) παλευε με νυχια και δοντια να πιασει το 3% , οντας πολιτικος φορεας με ιστορια δεκαετιων, αλλα αν ενας καινουργιος πολιτικος σχηματισμος (μορφωμα κατα την αποψη σας ) με ζωη μηνων (στον τζημερο αναφερομαι )δειχνει να εχει μια ανταποκριση , καλο θα ηταν να μη τον σνομπαρετε τοσο και να μπαινετε στον κοπο να ακουτε που και που τι εχει να πει . θα σας φανει χρησιμο στο μελλον οταν θα ξεκαβαλικεψετε το καλαμι που εχετε ανεβει αποτομα και ξαφνικα και εμφανιζεστε με υφος 1000 καρδιναλιων να κρινετε τους παντες και τα παντα με απαξιωτικους χαρακτηρισμους λες και πιασατε τον παπα απο τα ...ρασα . αυτα προς το παρον

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω Καλάμι, σε ποιους αναφέρεσαι στα σχόλια περί καλαμιών και ακοής, αλλά στους παρόντες συνομιλητές πάντως δεν θα έπρεπε να αναφέρεσαι, κυρίως διότι όλοι - ΟΛΟΙ όμως - και έχουμε διαβάσει και έχουμε ασχοληθεί και σχολιάσει επί του προγράμματος του Τζήμερου, με το οποίο δεν συμφωνούμε και απλώς δεν μασάμε με το περιτύλιγμα του "νέου" "φρέσκου" και τις άλλες κορδελίτσες του πακέτου. Περιττό δε αναφέρω ότι έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους πάντες που εκτίθενται προς κριτική εφόσον διεκδικούν την ψήφο μας και φυσικά έχουμε και το δικαίωμα να τους απορρίπτουμε και για τις προτάσεις τους και για τη συμπεριφορά τους. Αυτά.

      Διαγραφή
    3. δεν θα αφηνα τον παραμικρο υπαινιγμο -επειδη συμφωνω απολυτως με το δικαιωμα της κριτικης-αν ειχα βρει εστω κι ενα σχολιο ,που να μην ειναι κολακευτικο για το "νεο πασοκ".
      πρεπει παντως να ομολογησω πως βρισκω ενδιαφερον να παρακολουθω τα σχολια και τις εκτιμησεις της παρεας σας(που σιγουρα ειναι αξιολογη) για τις πολιτικες εξελιξεις επειδη εχουν κυριως ιστορικο ενδιαφερον.
      οταν κατι επαναλαμβανεται με διαφορα φασης 20-30 χρονων εχει τεραστιο ενδιαφερον να παρατηρει κανεις πως αξιολογουν οι εχοντες 5 δραμια μυαλο παραπανω απο τον μεσο ορο,τα οσα ακουν.
      ειχε πει κατι σχετικο με το αναμενομενο αποτελεσμα απο επαναληψη ιδιων ενεργειων ο einstein που εχει αξια.
      μενει να δουμε, να κρινουμε και να αξιολογηθουμε ολοι .

      Διαγραφή
    4. Ίσως θα ήταν ορθότερο να ειπωθεί ότι δεν υπάρχουν επικριτικά σχόλια, όμοια, παρόμοια ή συναφή με τα σχόλια της κριτικής που διακινούνται ευρέως τον τελευταίο καιρό. Δεν είμαστε και πολύ mainstream τύποι βλέπεις...

      Κατά τα λοιπά, σε παραπέμπω στην επόμενη ανάρτηση.

      Διαγραφή
    5. εχουν ερθει τα πανω κατω. αυτο ειναι αληθεια.
      1.η εξωκοινοβουλευτικη αριστερα (ενα μεγαλο τμημα της)ειναι ετοιμη να κυβερνησει κατω απο τη σημαια ενος κομματος που απο τη μια στιγμη στην αλλη καλειται να καταθεσει κυβερνητικη προταση (παρα πολυ δυσκολο να περασεις απο τον καταγγελτικο λογο σε λογο προτασης διακυβερνησης που θα δυσαρεστησει και καποιους).
      2.καθε φορα που υπηρχε μια διαφωνια θεσεων η αποψεων σε ενα κομμα της αριστερας γεννιοταν και ενα καινουργιο κομμα.αυτο δεν δημιουργουσε προβλημα γιατι στο κατω κατω καταγγελτικο λογο εξεφραζαν ολοι απεναντι στην οποια εξουσια και η μεταξυ τους διαφωνια εδινε τη δυνατοτητα να υπαρξει ενας ακομα προεδρος σχηματισμου οποτε ολες οι αναγκες καλυπτονταν και η ζωη συνεχιζοταν. Τωρα ομως που πρεπει να γινει το αναποδο , να γινουν οι πολλες συνιστωσες ενα κομμα υπαρχουν αντικειμενικες δυσκολιες που βγαζουν στην επιφανεια οσα ειχαν κρυφτει κατω απο το χαλι τοσα χρονια.η πολυφωνια για την οποια εχουν παρει φωτια τα πληκτρολογια ειναι το αποτελεσμα μιας λογικης πολλων ετων στα αριστερα κομματα που λειτουργουσαν με μια λογικη σουπερ μαρκετ.ο καθενας εμπαινε μεσα και αγοραζε οποια αποψη του εκανε κεφι και ολα καλα .αντε τωρα να γινουν ολα ενα .

      Διαγραφή
    6. 3.η εξωκοινοβουλευτικη δεξια (ακρα) ειναι μεσα στο κοινοβουλιο και αυτο δημιουργει εξαιρετικα μεγαλη αναταραχη γιατι ειναι θεμα δυσκολα διαχειρισιμο.
      4.οι φιλελευθεροι που εδω και παρα πολλα χρονια ειχαν προσπαθησει να επιβαλουν τις θεσεις τους στα μεγαλα αστικα κομματα, φαινεται οτι θα χαρακτηριστουν εξωκοινοβουλευτικη δεξια σε λιγο, αφου απαντες τους αποκηρυσσουν μετα βδελυγμιας.(10 χρονια μετα ισως αλλαξει η αποψη αλλα σημερα για ολα τα κακα στραβα κι αναποδα φταιει αυτη η θεση )
      ΑΡΑ λογικο ειναι να παρατηρει κανεις μια συγχιση ακομα και στον σχολιασμο που κανει ο οποιοσδηποτε.

      Διαγραφή
  3. Άδη για προγνωστικά, θα πρέπει να περιμένεις τον προϋπολογισμό :-Ρ (τώρα γυαλίζω τη μαγική μου σφαίρα και θα τον έχω έτοιμο στο πι και φι).

    Αυτό που έγινε με το φιλελεύθερο μέτωπο νομίζω ότι συναγωνίζεται επάξια και με αξιώσεις τις κωλοτούμπες του Αντώνη. Το μόρφωμα Μάνου-Τζήμερου, πιστεύω ότι θα μείνει έξω από τη Βουλή (ορίστε, με κάνεις και μαρτυράω). Εκτός από τις αντιπαθητικές κωλοτούμπες, έχει να συναγωνιστεί και τη συσπείρωση των συντηρητικών/δεξιόστροφων ψηφοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τα καταγγελω -δεν καταγγελω το μνημονιο,θα κανω πολιτικη-νομικη καταγγελια,θα φορολογησω τα 20.000 -δεν θα τα φορολογησω,θελω το ευρω-δεν με νοιαζει κι αν ειναι δραχμες,θα βαλω 1% στο τζιρο -οχι δεν θα το βαλω,θελω απλη αναλογικη -αλλα κανω κομμα για να παρω το μπονους,θα δωσω 1300-οχι δεν θα τα δωσω, κλπ κλπ δεν ακουσα τιποτα. κατα τ'αλλα το φιλελευθερο μετωπο(μορφωμα) κανει κωλοτουμπες και μαλιστα αντιπαθητικες (αληθεια για ποιον ? )
      δεξιοστροφων=? η κοινη λογικη εχει κατευθυνση ?

      Διαγραφή
  4. Σου συνιστώ μην βγάλεις από τώρα τα προγνωστικά σου, έχουμε πάααααααρα πολύ δρόμο ακόμη. Και το πολιτικό μου ένστικτο λέει ότι θα δούμε πράματα και θάματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκέφτομαι να βγάζω ένα δελτίο προγνωστικών την εβδομάδα. Την ιδέα μου την έδωσε ένας φίλος που κάνει γκαλοπάκι κάθε βδομάδα μεταξύ των φίλων του και καταγράφει τα προγνωστικά (οι αποκλίσεις στις εκτιμήσεις μεταξύ των ερωτηθέντων εχουν το εύρος του Γκραν Κάνιον!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο το ποστ
    Περι νεοφιλελε γκρουπουσκουλων. Οτι και να λεμε όμως τους προτιμαμε απο τον επαρχιωτικο φασιζων κομπλεξισμο του Αντωνακη. Στελνετε τους δεξιοι φιλοι σας κατα κει ή εστω στον Καμμένο.

    Οι συριζαιοι εχουν ...ψυχολογικα με... την γκομενα που λεγαμε. Ελπιζω να μην βαλουν πολλα φρουφρου και αρωματα και στο τελος την ξενερωσουν.

    Ομολογουμενως παντως μπροστα στην επικοινωνιακη καταιγιδα που πεφτει απο παντου και ολούθε, δειχνουν να αντεχουν.

    Ιδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καποια στιγμη στο εγγυς η στο απωτερο μελλον - εξαρταται απο το μεγεθος της ζημιας που θα προκαλεσει η επιστροφη στον κρατισμο -θα σταματησει η υφεση και θα αρχισει μια καποια ανακαμψη.αν αυτη η ανακαμψη διαπιστωσεις οτι βασιζεται σε ιδεες του νεοφιλελε γκρουπουσκουλου οπως το λες , ελπιζω να εχεις την γενναιοτητα να το παραδεχτεις. απλα να το παραδεχτεις, τιποτ'αλλο :-)

      Διαγραφή
    2. θα σταματησει η υφεση
      θα αρχισει μια καποια ανακαμψη

      Επίσης το λιοντάρι θα ξαπλώσει δίπλα στο προβατο, οι νεκροί θα αναστηθουν, θα ξαπλώνουμε στα σύννεφα, θα επικρατήσει παγκοσμια ειρήνη και άλλα τέτοια.


      Παντα μετά από μια ύφεση έρχεται μια ανάκαμψη, σιγα τα νέα. ΕΣΥ ποσο % του πληθυσμού σου εισαι διαθέσιμος να θυσιάσεις γι αυτό;

      Διαγραφή
    3. αυτα τα ευφυολογηματα με τα λιονταρια και τα προβατα , τους νεκρους που θα αναστηθουν και τις ξαπλες στα συννεφα, ως απαντηση τα εχουμε συνηθισει πλεον. Αν και εχουν περασει πολλα χρονια απο τοτε που παρατησαμε τα φοιτητικα εδρανα ειστε αρκετοι που χρησιμοποιητε τετοιου ειδους προσεγγισεις για δημιουργια εντυπωσεων, μονο που εντυπωσιασμο πετυχαινετε σε 15χρονους που εκαναν κοπανα απο το σχολειο , η σε δραπετες δημοτικου που τρυπωσαν καποια στιγμη με το γνωστο τροπο στο δημοσιο και βαζουν αχρηστες σφραγιδες σε αχρηστα χαρτια. σε κανεναν αλλον δεν δημιουργουν εντυπωσεις πιστεψε με.μονο την ενδεια επιχειρηματων αποδεικνυουν.
      επι της ουσιας ( μια και εγραψες και μια προταση σοβαρη ) κανεναν δεν ειμαι διατεθειμενος να θυσιασω / διαθεσιμος δεν ειμαι ποτε .
      Βλεπω απεναντι απο το σπιτι μου ενα ενοικιαζεται σε ενα αδειο μαγαζι που πουλαγε τυροπιτες. προτιμω να το δω να ξαναανοιγει και ο τυροπιτας να πληρωνει 20% φορο ανεξαρτητως του ποσες τυροπιτες η καφεδες θα πουλαει και να προσλαβει και δυο παιδια για δουλεια, παρα να μενει κλειστο. επισης δεν με χαλαει να τον δω να πληρωνει 8% φπα για την τυροπιτα και επισης δεν με χαλαει καθολου να δω οτι αν μετα απο 1 χρονο δουλεια παει καλα και εχει διπλασιασει τον τζιρο του , να πληρωνει παλι 20 % φορο και να εχει προσλαβει - λογω ογκου δουλειας- αλλα δυο παιδια να σερβιρουν η να φτιαχνουν τυροπιτες κλπ κλπ
      εσενα ? σε χαλαει ? να υποθεσω πως ναι γιατι ....δεν ειναι δυνατον ο πουστης να κονομαει και να πληρωνει ακομα 20 % φορο ε? θα επρεπε να πληρωνει τωρα 30% και αργοτερα 40% και μετα 5ο% μεχρι να φτασουμε στο 75%. ελα ομως που απο καποιο σημειο και μετα θα σταματησει να κοβει αποδειξεις και θα αρχισει να κλεβει και να κλεβει και να κλεβει και εκτος απο το φορο εισοδηματος θα χανεται και το φπα και παει λεγοντας .......
      ε? τι λες ?
      οτι εμεις στο γκρουπουσκουλο λεμε βλακειες ε?

      Διαγραφή
    4. NAI.

      Aν νομιζεις πως με την φορολογια (με κλιμακα,δηλ απο ενα οριο και πανω) στο 75% ο άλλος θα βγάζει λιγότερα απ οτι πριν τότε δεν ξερεις μαθηματικά

      Α, ποιος ειπε btw να μην ανοιξει το τυροπιταδικο; (ωραια εικονα, ειδυλλιακή). Η ερώτηση ειναι πως να ανοιξει φιλτατε.

      * Να ανοίξει και ο υπάλληλος να παίρνει 5 ευρώ την μέρα (απελευθερωση μισθων σε πληθυσμο με 20% ανεργια);
      * Η μήπως να έρθει ο .... επενδυτης απο το εξωτερικο να το ανοιξει με μισθους Βουλγαρίας για να μην τον ..χασουμε; Φανταζομαι τοτε θα πρεπει να ειναι και τελειως αφορολογητος, για να μην χασουμε το κελεπουρι
      * Η μήπως να βαλουμε μεταναστες να το δουλευουν για ακομα λιγοτερα για να μην πουν στις οικογενειες τους πως εδω ειναι καλα (οπως λεει ο Τζημερος;); Οι οποιοι θα μενουν σε στρατοπεδα συγκεντρ.... εεεε ειδικες οικονομικες ζώνες;


      Τετοιες ειδυλλιακες εικονες δεν τις λετε φντ στα 15χρονα, σωστά;

      Διαγραφή
    5. αφου λοιπον μας θεωρεις βλακες ας τα παρουμε ενα ενα οσα λες μπας και καταφερουμε καποτε να ξυπνησουμε
      1.η κλιμακα στη φορολογια που θα φτανει στο 75% ισχυριζομαι πως ειναι αντικινητρο για την επιχειρηματικοτητα και ειμαι στη διαθεση σου να στο εξηγησω με πολυ λιγα λογια οποτε θελεις . επειδη με εγκαλεις για ασχετοσυνη στα μαθηματικα (τα χρηματοοικονομικα ειναι το αντικειμενο μου btw,), δεν θα ισχυριστω οτι δεν καταλαβα τον σαφη υπαινιγμο σου , για το αν με 75% φορο θα βγαζει κανεις λιγοτερα καθαρα στη τσεπη. θεωρητικα θα βγαζει τα ιδια οποτε που ειναι το προβλημα ε? εβγαλες 1000 με φορο 30% σου μενουν 700 , εβγαλες 1500 με φορο 53% σου μενουν 700, εβγαλες 2000 με φορο 65% σου μενουν 700, και παει λεγοντας. η απλοϊκη ερωτηση μου (ως βλαξ )ειναι το γιατι να σκιστει να μεγαλωσει το τζιρο του κανεις . με οτι αυτο συνεπαγεται σε θεσεις εργασιας, φορους εισφορες λογω μεγαλυτερου αριθμου εργαζομενων κλπ
      γιατι να το κανει ρισκαροντας κεφαλαια αν δεν εχει κατι να κερδισει ? αφου οσο θα τρεχει να μεγαλωσει τον τζιρο του θα ερχεται ενα κρατος να του λεει : οσα και να βγαλεις εγω τα ιδια θα σου αφηνω στην τσεπη. επειδη δεν εχω το απαιτουμενο για να το καταλαβω μυαλο , θα σε παρακαλεσω να μου το εξηγησεις.
      2.δεν εκανα καμια αναφορα στο μισθολογικο κοστος / αν θες να συζητησουμε τις ασφαλιστικες εισφορες ειναι αλλο θεμα ( ποσες πρεπει να ειναι , πως να πληρωνονται , ποια να ειναι η συμμετοχη , ποια η αναταποδοτικοτητα κλπ . αλλα για το μισθολογικο κοστος δεν ειπα τιποτα και μην δημιουργεις εντυπωσεις με τα 5 ευρω . ειναι ευκολο να ειρωνευεσαι με τις ειδυλλιακες εικονες που λες οτι παρουσιαζω αλλα με το να διαστρευλωνεις τα παντα δεν συζηταμε. χλευαζουμε απλα γιατι δεν θελουμε να μπουμε στην ουσια.ελευθερη οικονομια δεν σημαινει ασυδοτη κερδοσκοπια φοροδιαφυγη και εισφοροδιαφυγη. αυτο το ζησαμε και το ζουμε σημερα με το συστημα αχταρμας κατι λιγο απο ελευθερια κατι περισσοτερο απο κρατισμο κατι ακομα περισσοτερο απο παρασιτισμο με πολλες δοσεις διαφθορας και κυριως αναξιοκρατιας .
      ασφαλως και δεν θα υπαρχουν μισθοι των 5 ευρω οπως λες αφου η διατηρηση εθνικων συμβασεων εργασιας ειναι απολυτως χρησιμη και αναγκαια για να προστατευονται ολοι. και καλο θα ηταν να συμμετεχουν σε αυτη και εργαζομενοι και εργοδοτες και ανεργοι και κρατικοι φορεις ωστε το αποτελεσμα να ειναι οσο γινεται δικαιοτερο για ολους . και οταν λεμε ολους εννοουμε ολους.
      3. ο επενδυτης απο το εξωτερικο δεν θα ερθει επειδη οι μισθοι θα ειναι χαμηλοι . θα ερθει αν εχει σταθερο περιβαλλον με κανονες, χαμηλους φορολογικους συντελεστες και κυριως ευκολια στη σχεση του με το κρατος. στην βουλγαρια μια και το ανεφερες εχουν κτηνωδη γραφειοκρατια ( τους εχει μεινει το κουσουρι ακομα απο μια αλλη εποχη )και παρα πολυ κακες εως ανυπαρκτες υποδομες . ομως τις διορθωνουν - πιστεψε με - πολυ γρηγορα και παντως γρηγοροτερα απο εμας .
      4.η ιδεα των οικονομικων ζωνων με χαμηλοτερους μισθους δεν μου αρεσει. θεωρω οτι θα δημιουργησει πολυ περισσοτερα προβληματα σε βαθος χρονου , απο οσα φιλοδοξει να λυσει. σαν μια λυση μεσοβεζικη μεχρι να λυθει το οξυτατο αυτης της χρονικης συγκυριας προβλημα θα μπορουσε ισως να συζητηθει, αλλα επαναλαμβανω πως δεν το βρισκω καλη ιδεα γιατι αν παγιωθει θα ειναι εξαιρετικα βλαπτικο για ολους αφου καποιες επιχειρησεις θα θελησουν να το εκμεταλευτουν και καποιοι αλλοι δυστυχεις ανθρωποι θα θελησουν να ερθουν εδω εστω κι ετσι και συνεπως το προβλημα αντι να το λυσουμε θα κανουμε σε βαθος χρονου μαλλον χειροτερο .
      ps. βεβαια ως βλαξ δεν μπορω να αντιληφθω γιατι οσα ειπα παραπανω ειναι κακες αναχρονιστικες και ΔΕΞΙΕΣ ιδεες αλλα θα σου ημουν ευγνωμων αν με βοηθουσες - με λιγα λογια- να το καταλαβω

      Διαγραφή
    6. να προσθεσω και κατι στην ειδυλλιακή εικονα γιατι το ξεχασα : ο γειτονας στο παγκρατι- που εχει το μαγαζι που ειναι ξενοικιαστο - εχει κι ενα διαμερισμα που πηρε με δανειο και μερικα στρεμματα στη λαμια. για το μαγαζι εκτος χαρατσι κλπ πληρωνει και αυξημενα δημοτικα τελη, ταπ,δημ φορο κλπ χωρις να αποκτα απο κει εισοδημα. επισης φμαπ διοτι ειναι κατεχων . αλλα πλεον δεν ειναι εχων. αρα μηπως με το εχοντες και κατεχοντες παιρνουμε αμπαριζα - εκτος απο τους μεγαλοκαρχαριες- και καποιους που δεν θα επρεπε? λεω....μηπως?

      Διαγραφή
    7. 1. Ουγκ. Δεν ειναι αυτο η κλιμακωτη φορολογηση και αν ξερεις οικονομικα το ξερεις οποτε ή δεν ξέρεις ή νμζεις πως θα μας πιασεις κωτσους.

      Στην κλιμακωτη φορολογηση. πχ:
      (για μηνιαίο ας πούμε εισόδημα)

      * βγαζω 1000 ευρω - πχ αφορολογητα (λεμε τωρα, αν υπαρχει προφανως αφορολογητο)

      * βγαζω 2000 ευρω - 1000 αφορολογητα και 1000 με 10% => 100 ευρω φορος => μενουν 1900

      * βγαζω 3000 ευρω:
      1000 αφορολογητα
      1000 με 10% (100 Ε)
      1000 με 20% (200 Ε)
      Αρα φορος 300 Ε, μενουν 2700

      * βγαζω 4000 ευρω:
      1000 αφορολογητα
      1000 με 10% (100 Ε)
      1000 με 20% (200 Ε)
      1000 με 30% (300 Ε)


      Αρα φορος 600 Ε, μενουν 3400


      * βγαζω 5000 ευρω:
      1000 αφορολογητα
      1000 με 10% (100 Ε)
      1000 με 20% (200 Ε)
      1000 με 30% (300 Ε)
      1000 με 40% (400 Ε)

      Φορος 1000 ευρω, μένουν 4000.

      κτλ κτλ

      Οπως βλέπεις πάντα βγάζεις κάτι παραπάνω, απλά το κάτι παραπάνω δεν πάει επι του όλου διοτι ...φορολογείται!

      Μονο ενας ασχετος θα εβαζε το μαξιμουμ του συντελεστη σε όλο το ποσο :)

      Συγκριση των αποπάνω με φλατ φορολόγηση 20%:

      1000 ευρω: φόρος 200 μενουν 800
      2000 ευρω: φορος 400 μενουν 2600
      3000 ευρώ: φόρος 600 μένουν 2400
      4000 ευρώ: φόρος 800 μένουν 3200
      5000 ευρω: φορος 1000 μενουν 4000

      (στο πχ μου ο φλατ φορος φντ να τσιμπάει λιιγα περισσότερα, αλλά δεν ειναι εκεί η ουσία. Ειναι το ποσοστό του εισοδήματος που κόβεις στις μικρές τσέπες, ενώ οι μεγάλες μενουν περίπου στα ίδια. Κοινως απο ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ο αναλογικός φορος κοβει παραπάνω απο τα λεγόμενα κέρδη (πέρα απο αυτο το όριο). Στο δικο μου πχ ειναι τα 5000 το μήνα. Μεχρι εκει συμφέρει. Ο φλατ φόρος συμφέρει αν βγάζεις λεφτά πανω απο το οριο αυτο. Σε κάθε περίπτωση όμως (αναλογικου φορου) και 99% να πάει στο εξτρα χιλιαρικο θα έχεις ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΡΙΝ κέρδος 1 Ε)

      2. "δεν ειπα τιποτα και μην δημιουργεις εντυπωσεις με τα 5 ευρω"
      για διαβαστε λιγο το μνημονιο εκει που λεει κατι για την μειωση των μισθων στον ιδιωτικο τομέα!

      "ασφαλως και δεν θα υπαρχουν μισθοι των 5 ευρω οπως λες αφου η διατηρηση εθνικων συμβασεων εργασιας ειναι απολυτως χρησιμη και αναγκαια για να προστατευονται ολοι. "

      Ποιος (νεο)φιλελευθερος το λεει αυτο;

      3. Συμφωνω. Το μνημονιο διαφωνει μιας και η "ανταγωνιστικοτητα θα ερθει οταν πεσουν οι μισθοι και γινουν παρομοιοι με αντιστοιχων χωρών" ή κάπως έτσι

      4. "η ιδεα των οικονομικων ζωνων με χαμηλοτερους μισθους δεν μου αρεσει."
      Ουτε εμενα. Ο φιλελευθερος Τζημερος την είπε, απάνω που πήγαινα να τον συμπαθήσω


      Να θυμασαι πως οι φοροι στην περιουσια ειναι κατι στο οποιο συμφωνουν αριστεροι και φιλελευθεροι (διαφωνουν οι νεοφιλελευθεροι και οι ...ας τους πουμε παραδοσιακοι δεξιοι) ή τουλάχιστον αυτα εμαθα στην θεωρία!

      Οι έμμεσοι φόροι (φπα) ή οι κεφαλικοι (χαρατσι κτλ) θεωρούνται πως κοπανάν τους μικρου΄ς και δεν ειναι αποτέλεσμα...αριστεροτητας αλλά ...δεξιότητας.

      Διαγραφή
    8. 1.καθησες και εφτιαξες ολοκληρο παραδειγμα για την αναλογικη και την κλιμακωτη φορολογηση, ενω ειναι φανερο πως εχεις καταλαβει απο την αρχη οτι η στοχευση ειναι τα "μεγαλα" εισοδηματα που -κυριως-λογω της κλιμακωτης φορολογησης αγωνιζονται και τελικα το πετυχαινουν με 9856 διαφορετικους τροπους να φοροδιαφυγουν.ειτε φτιαχνοντας offshore

      http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4515967
      ειτε κοβοντας βολτες στην ...γειτονια μας

      http://www.callamus.gr/idrisi-eterias-stin-voulgaria/?gclid=CKKlxI63rLACFTMetAodskBaUw

      δεν παω να πιασω κωτσο κανεναν. δεν προσπαθω να αλλαξω τη γνωμη κανενος.ειδικα οσων μενουν αγκυλωμενοι σε παραδοσιακες θεσεις και αυτο δεν ειναι μομφη σε σενα .

      2.(α)η παρεμβαση στους μισθους του ιδιωτικου τομεα μεσω μνημονιων , υποδειξεων,παρεμβασεων,συμβουλων,απειλων η οτιδηποτε αλλο ειναι κατ'ελαχιστον ηλιθια και ανευ νοηματος.πρακτικα θα αναφερω οτι στην μισθοδοσια εδω στην εταιρεια, με το βασικο ειναι το 8% και οι υπολοιποι ειναι "παλιοι".η φασαρια που εκαναν με τις μειωσεις μισθων στον ιδιωτικο τομεα ηταν αχρηστη,τρομερα επιζημια για ΟΛΟΥΣ και δημιουργησε (απο μονη της) εκπληκτικη ανασφαλεια και προκαλεσε negative wealth effect σε ολη την αγορα . βλακωδης ενεργεια που πρεπει να αποσυρθει ΧΤΕΣ,
      2(β). το εχει στο προγραμμα του ξεκαθαρα ο τζημερος. οι ανθρωποι της αγορας τετοιες γκαφες δεν τις κανουν. ειναι εκθετικη η ζημια που προκαλειται απο τετοιου ειδους περικοπες.αυτο το μαθαινουν ολοι στο πρωτο ετος .
      3.χαιρομαι που συμφωνεις, δεν ειδα να διαφωνει το μνημονιο με κατι τετοιο και θα μου επιτρεψεις να εκφρασω σοβαροτατες ενστασεις οσον αφορα τη δυνατοτητα του συριζα (ως υπερμαχου του κρατισμου - οχι λογω δυνατοτητων η θελησης των στελεχων του )να πετυχει κατι θετικο προς αυτην την κατευθυνση. εκτος αν στο μεσοδιαστημα αντιληφθει (κατα την ασκηση της εξουσιας )οτι οσο περισσοτερες σφραγιδες δινεις στα χερια κρατικων λειτουργων, τοσο περισσοτερο αυξανεις τις πιθανοτητες να τους "μπαινουν ιδεες" για να κοστολογουν(πανακριβα)και με δικο τους τιμοκαταλογο(γρηγοροσημο)το σφραγισμα του εγγραφου και την υπογραφη τους .
      ενα απλοϊκο παρα;δειγμα θα βοηθουσε να κανω πιο σαφη τη θεση μου.
      σκηνη νο1: μπαινεις στην eurobank για ενα δανειο. δινεις τα δικαιολογητικα σου , εξεταζονται και .....ο υπαλληλος υπαινισεται δωρακι . προφανως και χωρις δευτερη σκεψη τον δινεις "στεγνα" στον διευθυντη του καταστηματος και α)εσυ κανεις την δουλεια σου με καποιον αλλον β)ο "λαδιαρης"μαλλον δεν θα περιμενει να παει 3 η ωρα για να φυγει , θα την εχει κανει νωριτερα επ'αοριστον
      σκηνη νο2:μπαινεις στην πολεοδομια για να παρεις την εγκριση αδειας που εχεις καταθεσει εδω και 2 μηνες / στο αναλογο σκηνικο που ΣΙΓΟΥΡΑ θα αντιμετωπισεις αντιδρας το ιδιο ? ( αν δεν εχεις εμπειρια ισως το κανεις , αν εχεις .....θα το σκεφτεις παρα πολυ , μα.....παρα παρα πολυ )
      παραδειγμα 2. φανταζεσαι οταν ερχεται ο πωλητης που εχει τη νοτια ελλαδα στο χ προϊον και μου ζηταει τα στατιστικα με την κινηση των συνεργαζομενων επιχ/σεων και τις καρτελες τους τα χρωστουμενα και τις προβλεψεις τους , προκειμενου να παει να πουλησει για να παρει και το bonus του , να του ζηταγα μιζα για να του δωσω αυτα που μου ζηταει ? / μη μου πεις οτι σε αντιστοιχη κατασταση σε ενα μη μηχανοργανωμενο δημοσιο φορεα , που θα πρεπει να κινητοποιηθει απο την καρεκλα που διαβαζει τον πρωταθλητη μεχρι το φοριαμο που νομιζει πως εχει βαλει το αρχειο του , δεν θα θελησει το κατιτις του ε?
      στην προφανη ερωτηση αν επειδη το συστημα ειναι χαλια πρεπει να το πεταξουμε στα σκουπιδια η να το φτιαξουμε θα σου πω να το φτιαξουμε αλλα με ιδιωτικοοικονομικα κριτηρια / συνδεση μισθου με παραγωγικοτητα (αρα αξιολογηση που ο συριζα μεχρι τωρα αρνειται με διαφορες αστειες προφασεις ) δυνατοτητα να παει σπιτι του οποιος ειναι κατ'εξακολουθηση "λαδιαρης", και το τελευταιο αλλα πιο σημαντικο : οχι απλα καλο , αλλα πολυ καλο μισθο και bonus στοχων για τις θεσεις ευθυνης στο δημοσιο .
      με αυτα ως δεδομενα νομιζω πως θα εχουμε κανει ενα μεγαλο βημα προς τα μπρος.
      συνεχιζω

      Διαγραφή
    9. 4.αν καποιος πιστευει στην ελευθερη αγορα και στην αξιοποιηση των δυνατοτητων των ανθρωπων (για τους ελληνες ενας λογος παραπανω λογω οξυδερκειας που δεν βρισκεις σε πολλους "αμερικανο-γαλλο-γερμανο-αυστραλο-αγγλοαναθρεμενους)δεν ειναι ταυτοχρονα υποχρεωμενος να δεχεται ως σωστες ολες τις ιδεες οποιου βγαινει μπροστα ε? . εχουν ακουστει απιστευτες μπαρουφες απο φιλελευθερους η νεοφιλελευθερους οπως λες (μαλλον χλευαστικα ) και πολυ σωστα πραγματα απο αριστερους, κεντροαριστερους , η οπου αλλου θες. συνηθιζω να κοιταω την μεγαλη εικονα και να μην εστιαζω στο κλαδακι.
      θα ημουν ευτυχης αν εβλεπα η ακουγα σκληρη κριτικη σε καποια θεση του συριζα η της δημαρ η οποιου αλλου θες με την οποια θα ησουν καθετα αντιθετος.
      Οι φοροι στην περιουσια που αποφερει εισοδημα ειναι κατι που πρεπει να συζηταει κανεις χωρις δογματισμους. οι φοροι στην ακινητη περιουσια που δεν αποφερει εισοδημα ειναι πρακτικα δημευση της. και αυτο δεν ξερω αν ειναι δεξια η αριστερη θεση . ειναι νομιζω ( με το λιγο μυαλο που εχω οπως εχουμε πει και πιο πανω )απλη λογικη.
      Αν σου αφησει η θεια η βαγγελιτσα ενα μαγαζι 80 τμ στο κεντρο της αθηνας που σημερα δεν μπορεις να το νοικιασεις με την καμια , η δεν μπορεις να το δουλεψεις ο ιδιος , ειναι -πιστευω- αδικο να επιβατυνθεις με :
      φορο κληρονομιας στη δου,δικαιωματα συμβολαιογραφου,δικηγορου,υποθηκοφυλακειου,κτηματολογιου , οταν το παρεις και μεχρι να το μεταγραψεις και ακολουθως : ετακ η φαπ στη δου , ταπ στο δημο, Τέλη καθαριότητος / φωτισμού ,Δημοτικό φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων,Δυνητικά Δημοτικά Τέλη,Τέλη αποχέτευσης ,Εισφορά Υπεραξία ακινήτων, λόγω νέων έργων (Ν. 2508/97).
      αν βεβαια πεις οτι κανεις και καμια μεταβιβαση τοτε :κατά τη σύνταξη συμβολαίων 0,65%
      Τέλος μεταγραφής, υπέρ Ταμείου Νομικών 0,125%
      Πρόσθετα τέλη μεταγραφής συμβολαίων, 4,5 - 7,5 ο/οο τοις χιλίοις
      Τέλη εγγραφής στο Εθνικό Κτηματολόγιο 20 ευρώ ανά δικαίωμα
      Tέλη ανάπλασης υποβαθμισμένων περιοχών, υπέρ ΔΕΠΟΣ, (Ν.2508/97)
      και στην καλυτερη περιπτωση οταν αποφασισεις να το αξιοποιησεις :
      Φόρος εισοδήματος, επί μισθωμάτων 15-40%
      Χαρτόσημο ΟΓΑ κλπ. 3,6%
      Συμπληρωματικός φόρος μισθωμάτων 1,5%-3,0%
      Τεκμήριο ιδιοκατοίκησης, σε κατοικίες άνω των 200 τ.μ. το διπλάσιο του τεκμαρτού μισθώματος
      Φόρος ιδιοχρησημοποίησης επαγγελματικής στέγης & Β΄ κατοικίας 15-40%
      ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΩ ΤΟΤΕ :
      Φόροι Δημοσίου επί του κεφαλαίου

      Φ.Π.Α. στην αγορά νεόδμητων κτισμάτων και στην αντιπαροχή 19%
      Φόρος αυτόματου Υπερτιμήματος ΦΑΥ (χωρίς αποπληθωρισμό) 5-20%
      Φόρος Μεταβίβασης ακινήτων (ο υψηλότερος στην Ευρώπη) 9-11%
      Τέλος Συναλλαγής ακινήτων 1%
      Φόρος ανταλλαγής & συνένωσης οικοπέδων έως 4,5%
      Φόρος Διανομής ακινήτων έως 2,25%
      Φόρος χρησικτησίας 9-11%
      Φόρος Κληρονομιάς & 14. Φόρος Δωρεάς
      ε..ολο και σε καποια απο αυτα υα σε τσιμπησει ο μεγαλος αδερφος για να στα παρει χοντρα
      και ξεχασα και το περιβοητο ΧΑΡΑΤΣΙ , οπως και την ΛΗΣΤΡΙΚΗ εκτακτη εισφορα στα ετακ 2009 2010 κλπ
      θα μου πεις ολα αυτα δεν ειναι κρατισμος ? ασφαλως και ειναι
      αφου στην ελλαδα ειχαμε και εχουμε το παγκοσμιο προνομιο να εφαρμοζουν δυο κατ'εξοχην αστικα κομματα μια καθε αλλο παρα ΕΛΕΥΘΕΡΗ οικονομια

      ολα αυτα δεν ξερω αν ειναι θεματα αριστεροτητας η δεξιοτητας η............απλα ο τιμοκαταλογος που κοστολογει τη βλακεια ολων μας γιατι αυτα και αλλα πολλα δεν εγιναν μεσα σε ενα βραδυ ( οπως και δεν διορθωνονται μεσα σε ενα βραδυ ) αλλα τα ζουσαμε και σφυριζαμε αδιαφορα γιατι πολυ απλα .......υπηρχε παραδακι , τωρα που τελειωσε το παραδακι αρχισε η γκρινια /
      γιατι αριστεροι δεξιοι , κεντρωοι , φιλελευθεροι (αντιπαθητικοι και καβαλοκαλαμημενοι οπως λεει και το "αφεντικο" του μπλογκ)ειμαστε δυστυχως ελληνες και αυτο σε ολους μας λεει πολλα . στον καθενα ξεχωριστα απο μας , λεει πολλα για τις συνηθειες μας , το ταμπεραμεντο μας , τα ηθη μας. και την κουλτουρα μας και δεν χρειαζεται να κανουμε περισσοτερες διαπιστωσεις
      σορυ για το σεντονι αλλα σημερα ετυχε να ειμαι λιγο παραπανω φορτισμενος

      Διαγραφή
    10. Όλες οι επιβαρύνσεις που αναφέρεις δεν εφαρμόζονται σωρευτικά επί της κατοχής ή της μεταβίβασης της κυριότητας ακινήτου από και προς το υποκείμενο του φόρου. Ειδικά για την περίπτωση μεταβίβασης από τον ανιψιό της κυρά βαγγελίτσας προς τρίτο, εφαρμόζεται ένας από αυτούς τους φόρους, ανάλογα με την αιτία της μεταβίβασης (πώληση, δωρεά, ανταλλαγή, διανομή κλπ) και ο φόρος αυτόματου υπερτιμήματος έχει ήδη καταργηθεί.
      Ευχαριστούμε πάντως για την υπομονή να τα γράψεις όλα αυτά, λίγη όμως περισσότερη ακρίβεια θα μας βοηθούσε όλους.

      Διαγραφή
    11. σωστα. δεν εφαρμοζονται ολες σωρευτικα.οποτε προς τι η ενσταση ? αλλωστε οταν η οπτικη ηταν ειναι και παραμενει η ιδια ως προς την αντιμετωπιση του ποινικου αδικηματος "ιδιοκτησια ακινητου",καθε περαιτερω συζητηση νομιζω δεν βοηθαει .
      σημειωση:καλο θα ηταν πριν με εγκαλεσεις οτι παραθετω ανακριβη στοιχεια , να συμβουλευτεις τον φοροτεχνικο η τον δικηγορο σου για το κατα ποσο ειναι η οχι αληθεια πως στις δου κατα την διαδικασια ελεγχου δηλωσεων ,καταλογιζουν φορο υπεραξιας.

      Διαγραφή
    12. Εμμμ, είναι άλλο πράγμα ο φόρος αυτόματου υπερτιμήματος (ο οποίος εισήχθη το 2006 και αντικατέστησε τον φόρο μεταβίβασης και εν συνεχεία καταργήθηκε και επανήλθε ο φόρος μεταβίβασης) και άλλο πράγμα η υπεραξία. Η βασική διαφορά τους είναι ότι ο μεν πρώτος εφαρμόζονταν (και συνεπώς πληρώνονταν) σε περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου που είχε αποκτηθεί μετά την 1-1-2006, ενώ η υπεραξία όπως είπες ερευνάται κατά τη διαδικασία ελέγχου δηλώσεων (και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις).
      Κάτι άλλο;

      Διαγραφή
    13. τωρα δηλαδη απαντησες ?. εισαι ευχαριστημενη με αυτο που απαντησες ? εχει αλλαξει κατι επι της ουσιας ? αν ρωτησεις τον δικηγορο σου φανταζομαι θα σου πει οτι αν αλλαξει ενας νομος με εναν αλλον που περιγραφει το ιδιο και επιφερει τα ιδια αποτελεσματα , τοτε επι της ουσιας δεν εχει αλλαξει τιποτα .
      αν σου αρεσει να παιζεις με τα λογια - οπως βασιμως υποπτευομαι-δικαιωμα σου αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη δεν βοηθαει σε τιποτα

      Διαγραφή
  7. Προσωπικά, οι νεοφιλελε που είναι περίπου όσο αντιπαθητικοί όσο και Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια Αντώνης! Και περισσότερο από όλα μου τη σπάει το ελιτίστικο στυλάκι τους (για να μην αναφέρω ότι οι περισσότεροι τέτοιοι από όσους γνωρίζω προσωπικά θεωρώ ότι είναι καλαμοκαβαλημένοι).

    Έτυχε χθες να ακούσω Καμμένο, στη ΝΕΤ. Ο τύπος είναι ο ορισμός του ό,τι να 'ναι. Μέχρι και το πρόβλημα με το θέμα της Φυσικής έμπλεξε, για να πει ότι εμείς δεν θα δεχόμαστε τέτοια (που κάνουν οικογένειες να υποφέρουν κλπ κλπ).

    Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι καλύτερα να το ρίξεις στους νεοφιλελε ή στον Καμμένο, παρά στον Αντώνης!

    Μεταξύ μας, το φρουφρου στο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει, ελπίζω μόνο να μην απογοητεύσει πολλούς από αυτούς που τους ψηφίζουν συνειδητά και ως επιλογή, ή έστω ότι οι αναποφάσιστοι που μαζεύουν με τον τρόπο αυτό, θα είναι περισσότεροι. Είπαμε όμως, πολιτικό παιχνίδι είναι, πρέπει να παίξεις με τους όρους του, αλλιώς θα βγεις έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εξαφανιση καλαμιου
    μπορειτε να βηθησετε ? kalami alert γραμμη ζωης

    χαθηκε το καλαμι ενος καλαμοκαβαλημενου αντιπαθητικου νεοφιλελε . επειδη χωρις το καλαμι του χανει μεγαλο μερος απο το ελιτιστικο στυλακι του , παρακαλειται οποιος το βρει να το παραδωσει στην eskarina . αυτη ξερει-ασφαλως-σε ποιον ανηκει και θα του το φερει .
    thank's

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι, αλλά η Eskarina δεν αναλαμβάνει παραδόσεις / επιστροφές καλαμιών.

      Και επίσης, όποιος έχει τη σφίγγα... σφίγγεται. Όχι, ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω σου, συγνώμη που σε απογοητεύω. Αν όμως εσύ βλέπεις τον εαυτό σου, στα λεγόμενα μου, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.

      Διαγραφή
    2. προφανως το ευρος των πιθανων αποδεκτων των προσβολων σου ειναι μεγαλυτερο απο οσο φανταζεσαι , γεγονος που ενισχυει τις πιθανοτητες παρερμηνειων,που θα μπορουσαν να οδηγησουν σε παρεξηγησεις.
      αλλωστε δεν χαθηκε ο κοσμος,καλαμια βρισκει κανεις σημερα παντου και σε καλες τιμες,οποτε δεν πειραζει οποιος το βρει ας το κρατησει.αν και μεταχειρισμενο ειναι σε καλη κατασταση και ολο και σε καποιον νεοκοπο "καλαμοκαβαλιστη" θα φανει χρησιμο,μεχρι να μαθει το σπορ και μετα να καταφυγει στην αγορα καινουργιου !!!

      Διαγραφή
    3. Αν διάβασες προσεκτικά το σχόλιο μου, έγραψα ότι αναφέρομαι σε όσους γνωρίζω προσωπικά. Συνεπώς, νομιμοποιούνται να προσβληθούν - αν υποθέσουμε ότι το σχόλιο μου είναι προσβλητικό - όσοι γνωρίζω προσωπικά.
      Επίσης, τι παρερμηνείες ή παρεξηγήσεις μπορούν να δημιουργθούν μεταξύ αγνώστων που απλώς διαφωνούν;

      Διαγραφή
  9. καλη επιτυχια στη διαχειριση της εξουσιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή