Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τελείωσαν οι εορταστικές ημέρες ;

Αγαπητοί υπαρκτοί και φανταστικοί αναγνώστες,

Περιμένω εναγωνίως, ασμένως και ασθμαίνοντας την ημέρα που οι ευχές για καλά χριστούγεννα και καλή χρόνια, επιτέλους, θα τελειώσουν, διότι τα νεύρα μου είναι ήδη σοβαρά τεντωμένα, σαν τις τιράντες του Οβελίξ. Άλλωστε, για μένα Πρωτοχρονιά είναι η ημέρα των γενεθλίων μου και πιστεύω ότι η μέτρηση του χρόνου ξεκινά την ημέρα της γέννησης μου - αν καταφέρω δε, να το πιστέψουν και μερικά εκατομμύρια άλλοι, τότε θα επανακαθορίσω τη μέτρηση του χρόνου.
[Για όσους ενδιαφέρονται, μπορώ να αποκαλύψω πόσα χρόνια έχουν περάσει έκτοτε, οι άρρενες όμως αναγνώστες υποθέτω ότι θα ανησυχήσουν, διότι, όπως έλεγε και ο Όσκαρ Ουάιλντ, ποτέ μην εμπιστεύεσαι μια γυναίκα που αποκαλύπτει την ηλικία της, διότι αν μπορεί να πει αυτό, μπορεί να πει τα πάντα. Για να επιτείνω δε την όποια ανησυχία υπάρξει, μπορώ να αποκαλύψω και τα κιλά μου!]

Πιστή στο δόγμα της στρίγγλας, ευπειθώς αναφέρω ότι τις "εορταστικές" ημέρες, μου έσπασαν τα ... νεύρα (ελλείψει άλλου ανατομικού οργάνου, για να πληρώσει τη νύφη), με τις διάφορες ευχές, ενώ εγώ έτρεχα πανικόβλητη πίσω από επαγγελματικές υποχρεώσεις, και επιπλέον έπρεπε να δείχνω και χαρούμενη, λόγω της ημέρας (ή καλύτερα των ημερών). Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, άπαξ και δια παντός, διακοπές (λέμε τώρα) Χριστουγέννων για μένα σημαίνει το ίδιο τρέξιμο (αν όχι περισσότερο) με οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου και επιπλέον καταναγκασμός στην τήρηση των πατροπαράδοτων εθίμων ...της υποχρεωτικής ευθυμίας και της λόγω βαρεμάτρας κατανάλωσης περισσότερων τροφών από όσες μπορεί να διαχειριστεί το στομάχι μου. Άντε σιγά σιγά να μαζεύουμε και τη φωτορύπανση από τα μπαλκόνια μας !


Το μόνο καλό για μένα (και κακό για όλο τον υπόλοιπο κόσμο) είναι ότι επίβιωσα και αυτή τη φορά ,από την πολλή χαρά των ημερών και η επόμενη φάση υποχρεωτικής ευθυμίας απέχει περίπου 4 μήνες, οπότε μπορεί να προλάβω να συνέλθω!  


Ελπίζω ότι κανείς από εσάς δεν ελπίζει πραγματικά, διότι άλλως την έκατσε τη βάρκα, ότι η κατά την καθεστηκύια μέτρηση του χρόνου, νέα χρονιά θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Μια μερίδα από τα ίδια θα είναι και τις ίδιες μαλακίες θα φάμε πάλι στη μάπα, οπότε συνηθίστε το και σταματήστε την κλάψα. Εκτός κι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για αυτό, που δεν το βλέπω, γιατί προσωπικά με χτυπάνε οι ψηλοτάκουνες και δεν είμαι για τρεχάματα τώρα, υποψιάζομαι, δε, ότι και εσείς αντιμετωπίζετε ένα εξίσου ... σοβαρό πρόβλημα, που σας αποτρέπει.

Το αξιοσημείωτο αυτών των εορταστικών ημερών ήταν η θερμοκρασία, που άγγιξε τους ανοιξιάτικους δείκτες. Η φύση είτε τρελάθηκε μαζί μας, είτε μας δουλεύει και καλά μας κάνει (προτιμώ το δεύτερο, πάντα θεωρούσα το χιούμορ σημαντικότερο από τη λογική). Ως γνήσια αντιδραστικό άτομο λοιπόν, σχεδιάζω του χρόνου τα Χριστούγεννα να σουβλίσω αρνί (αν και οι καννιβαλιστικές τάσεις μου μπορεί μέχρι τότε να έχουν αποχαλινωθεί εντελώς και συνεπώς να αναδείξω τον επόμενο ... Αθανάσιο Διάκο) και το επερχόμενο Πάσχα να βουτήξω για χταποδάκι ! Και μιας και δεν μπορώ να περιμένω μέχρι του χρόνου και επιπλέον επιθυμώ σφόδρα να σπάσω και τα δικά σας νεύρα Χρόνος Ανέστη λοιπόν και το Πάσχα είστε όλοι καλεσμένοι για ελεύθερο κάμπινγκ σε μια παραλία !

Επειδή όμως δεν είμαι, ούτε εκ φύσεως, ούτε εκ θέσεως, γρουσούζης άνθρωπος, παρά τα όσα περί του αντιθέτου φημολογούνται, σας φύλαξα το καλό για το τέλος, σαν αποζημίωση που ανέχεστε την γκρίνια μου (ή μήπως για να σας βασανίσω έτι περαιτέρω; ). Εδώ μπορείτε να βρείτε τον καζαμία του 2010, από τον αγαπητό λουκανικοπώλη και πεταλωτή κενταύρων, Κάρολο Πολσεμάνογλου, τον οποίο ευχαριστώ, από τη θέση αυτή (πως τα λέω τέλος πάντων) για το πρώτο γέλιο της χρονιάς (κατά την καθεστηκύια πάντα μέτρηση του χρόνου).
Σημείωση : Κάποιος άλλος, που διεκδίκησε τη διάκριση αυτή, με μια ευχή στο κινητό μου, αποκαλύφθηκε ότι μου είχε στείλει μήνυμα "κονσέρβα" και έτσι πήρα πίσω τον τίτλο, ξέρει αυτός!).


Με αυτά και αυτά λοιπόν, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του τώρα, όπως έλεγε και ο μπαμπάς μου, ή τα κεφάλια μέσα, όπως λέω εγώ!

GatheRate

6 σχόλια:

  1. Καταλαβαίνω τη δυσφορία σου για τις εορταστικές μέρες κι έχω να σου προτείνω μια εναλλακτική... Να αφήνεις τα νεύρα σου να τεντώνονται σαν τις τιράντες του Οβελίξ καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ, αλλά να είσαι χαρούμενη όλες τις υπόλοιπες. Πως σου φαίνεται;

    Σαφώς και δεν περιμένω θαύματα από το 2010. Θα μου άρεσε όμως να έβλεπα περισσότερους χαμογελαστούς ανθρώπους. Όσο κι αν σπάσουν τα νεύρα μας όταν θα συναντήσουμε τον απίθανο λαλάκα μπροστά μας, δεν θα καταφέρουμε να τον εξαφανίσουμε :P Οπότε... ; Μάλλον δεν έχει νόημα.

    Σχετικά τώρα με τα εορταστικά SMS που δεν έχουν τίποτα το προσωπικό όπως π.χ. προσφώνηση με το όνομά μου, κάποιο χαρακτηριστικό μου ή κάποια ιδιαίτερη ευχή που να εφαρμόζει μόνο σε εμένα, συνήθως αγνοούνται παραδειγματικά γιατί μου θυμίζουν έντονα τα ηλίθια προεκλογικά SMS. Αν θέλει κάποιος να μου ευχηθεί κάτι, ας κάνει και 1 λεπτό παραπάνω να γράψει κάτι προσωπικό, όχι ποσότητα εις βάρος της ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχά, σε τσάκωσα ! Ο Οβελίξ δεν φοράει τιράντες !
    [και εγώ χθες το ανακάλυψα που εβλεπα τον αστερίξ στους ολυμπιακούς αγώνες :-Ρ)

    Λοιπόν, αυτό που λες για τον υπόλοιπο χρόνο είναι μάλλον ανέφικτο, διότι δεν μπορείς να είσαι μέσα στην τρελή χαρά συνέχεια ... Στο τέλος τέλος δεν είναι και τόσο κακό - άσε που κατά τη γνώμη μου είναι μερικές φορές αναγκαίο - να σου πέφτει η διάθεση.

    Τον λαλάκα φυσικά και δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε ή να τον εξαφανίσουμε ... άλλωστε αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, είτε θα είχαμε φτιάξει μια καλύτερη κοινωνία, είτε θα είχε εξαφανιστεί το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων!!! Πιστεύω όμως ότι όταν τον συναντάμε δεν πρέπει να περνάμε στα ψιλά το γεγονός ότι είναι λαλάκας, λίγο κράξιμο μπορεί να του κάνει καλό .. Και που ξέρεις μπορεί και να ισιώσει λιγάκι !

    Σε ό,τι αφορά τώρα τα εορταστικά μνμ στο κινητό, καλύτερα να μην το ανοίξω το κουτάκι !!!

    Τον καζαμία που έβαλα λινκ τον διάβασες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Καζαμία τον διάβασα... μέχρι ένα σημείο. Μετά πλάκωσε δουλειά και τον παράτησα :(

    Αν κάποιος μπορεί να διορθωθεί από κάποια παρατήρηση, υπόδειξη ή έστω κράξιμο τότε μάλλον δεν είναι λαλάκας... :S Εξάλλου το λέει και η παροιμία: Τον λαλάκα κι αν τον κράζεις, τα νεύρα σου χαλάς ;)

    Από ότι διάβασα, το άνοιξες το κουτάκι σχετικά με τα ευχετήρια μηνύματα :P :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μια μικρή ιστορία : κουβεντιάζουν δυο φίλοι όπως κάνουν συχνά πυκνά οι δυό τους και πάνω στην κουβέντα δημιουργούν- τυχαία- μια εξαιτετικά εμπνευσμένη και πολύ αστεία ευχή για την καινούργια χρονιά. θέλουν να την μοιραστούν με κάποιους φίλους τους που ξέρουν ή έστω πιστεύουν πως θα εκτιμήσουν το χιούμορ τους κι έτσι στέλνουν την ευχή αυτή σαν msg στο κινητό . μέσα σε λίγες ώρες αυτή η ευχή έχει γίνει spam γιατι οι 9 στους 10 που την διαβασαν προφανως την εκαναν forward. και με την λογική της "στριγγλας " δεν έχει πια καμιά αξία . κάποιος όμως όταν την ενεπνεύσθη γέλασε πολύ , την ευχαριστήθηκε και ξέρει πως έκανε πολύ κόσμο να γελάσει με αυτην . διεκδικώντας την πατρότητα της θα πετύχαινε κάτι παραπάνω ? μάλλον όχι . αναρωτήθηκε ποτέ κανείς μας για την πατρότητα μερικών απο τα πιο πετυχημένα ανέκδοτα που κατα καιρούς έχουμε ακούσει και που μας έκαναν να " σκάσουμε" στα γέλια ?
    συμφωνώ να πετάξουμε στον καιάδα τις κονσερβαρισμένες ευχές αλλά εχω να προτείνω κατι : να μην τσουβαλιάζουμε με μεγάλη ευκολία τα πάντα γιατί κάποιες φορές θα κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά
    καλη χρονια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστό το σχόλιό σου zountez. Καμία αντίρρηση να προωθήσουμε την όμορφη ευχή... Δεν είναι όμως κόπος να βάλουμε κι ένα πιο προσωπικό μήνυμα, ή έστω ένα Χρόνια Πολλά Κώστα όταν το στείλουμε στον φίλο μας τον Κώστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή