Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Εδώ και τώρα Αλλαγή

Οι πολιτικοί μας παραμένουν αμετανόητοι. Οι πολιτικοί μας εξακολουθούν συστηματικά να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να παλεύουν για τα δικά τους και μόνο συμφέροντα, με προεξάρχον το πως θα παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

Ακόμη και αυτές τις ημέρες που οι εξελίξεις έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και που εμείς, οι πολίτες, ξυπνάμε και κοιμόμαστε με την ανασφάλεια του μέλλοντος, οι πολιτικοί συνεχίζουν το βιολάκι τους. 

Την Κυριακή, ο κος Σαμαράς, ξεφώνησε (και όχι εκφώνησε) "πύρινο" λόγο για τα λάθη της παρατάξεως του, ενώ ήταν κυβέρνηση και ζήτησε συγνώμη - πρώτα - από τους ψηφοφόρους της ΝΔ και - μετά - από τους πολίτες της χώρας. Προφανώς, έσπασε τη "συμφωνία" ότι δεν χτυπάμε τον Καραμανλή, αλλά γιατί; Για να ζητήσει ένα συγνώμη, ανέξοδο και ατελέσφορο, και να αποδώσει , εν συνεχεία, τη ΝΔ στην κοινωνία ως άσπιλη και αμόλυντη παρθένα. Για να ικανοποιήσει - χαϊδεύοντας - τα αυτιά των ψηφοφόρων του και της κοινωνίας, ώστε όταν η δυσαρέσκεια του κόσμου στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ - που αναπόφευκτα θα στραφεί - να εμφανιστεί, ξεπλυμένος από τις αμαρτίες του παρελθόντος, ως άλλος - ένας - σωτήρας. Λυπάμαι κε Σαμαρά, αλλά στην πολιτική το τσιτάτο "αμαρτία εξομολουγουμένη, αμαρτία δεν είναι" ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ - ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να ισχύει. Και αυτό, καλά θα κάνουν να το ακούσουν και οι του ΠΑΣΟΚ, γιατί ισχύει και για εκείνους. Ίσως αυτή τη στιγμή, η μερίδα του κόσμου που δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλους μεσσίες και λοιπούς εθνοσωτήρες να είναι μικρή, αλλά σίγουρα θα μεγαλώσει. Όχι μόνο διότι τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμη και όταν έρθουν, τότε θα καταλάβουμε ότι διαχρονικά βάζαμε τα χεράκια μας και βγάζαμε τα ματάκια μας, αλλά διότι οι πολιτικοί συνεχίζουν το business as usual, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον και διεξάγοντας φτηνούς διαγωνισμούς για το ποιος έχει την ευθύνη και μάλιστα την πιο μεγάλη, με αποτέλεσμα η αντιπάθεια των πολιτών προς αυτούς να μεγαλώνει και να διογκώνεται.

Τα ίδια ακριβώς έκανε ο Παπαντωνίου, χθες το βράδυ, στην εκπομπή "Οι Φάκελοι", όπου αποδόθηκε, σε όση διάρκεια άντεξα να δω, σε μια επίδειξη αποτελεσματικότητας του στη διάρκεια της δικής του υπουργικής θητείας. Αντιστοίχως, στην ίδια εκπομπή, ο κος Αλογοσκούφης, εμφανίστηκε σαν τη μετανοημένη Μαγδαληνή.

Σήμερα το πρωί, παρακολουθούσα στο ΣΚΑΙ, την πρωινή ενημερωτική εκπομπή, στην οποία αναγγέλθηκε ότι πρόκειται να εμφανιστούν πολίτες να συνδιαλεχθούν με τους παριστάμενους πολιτικούς, κα Βόζενμπερκγ και κο Οικονόμου. Άντεξα μέχρι τη στιγμή που ο Παντελής Οικονόμου "πέταξε" τη ρουκέτα ότι υπάρχει εσωτερικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, από παλαίμαχους πολιτικούς που θέλουν να επανέλθουν...

Φυσικά, οι πολιτικοί δεν είναι μόνοι τους σε αυτό το έργο - που έχουμε ξαναδεί. Έχουν - πάντα είχαν - ως κομπάρσους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι - και αυτοί - επιμένουν να συμπεριφέρονται όπως πάντα και να αναρτούν την κομματική ταμπελίτσα τους, με την πρώτη λέξη που ξεστομίζουν. Είδηση δεν έχουν πάρει ακόμη για το τι γίνεται στην κοινωνία. Πολλοί λίγοι δημοσιογράφοι καταφέρνουν να μιλούν χωρίς να προδίδουν την - κομματική και άλλη - γραμμή που τους έχει επιβληθεί και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μιλήσουν πολύ. Στους "Φακέλους", είδα επίσης τον Γ. Καψή από τα ΝΕΑ που εξέτρεψε εντελώς και υποβάθμισε πλήρως τη συζήτηση σε μια κομματική αντιπαράθεση (ο πρώτος λόγος που άλλαξα κανάλι και δεν παρακολούθησα τη συζήτηση ήταν αυτός). 

Στην παρούσα χρονική συγκυρία και υπό τις δύσκολες συνθήκες που πορευόμαστε, είναι ευκαιρία για όλους μας να αλλάξουμε. Παραδόξως, ο ΓΑΠ είπε κάτι πολύ σωστό : Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Και αυτό ισχύει για όλους. Ιδίως όμως ισχύει για τους πολίτες, διότι αν αλλάξουμε εμείς, τότε, ακόμη κι αν δεν αλλάζουν οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και η λοιπή συμμορία, θα τους αλλάξουμε εμείς. Και όχι δεν θα τους πάμε στην ανακύκλωση, θα τους πάμε στον κλίβανο.

ΥΓ : με όλη αυτή τη συζήτηση περί αλλαγής, τι μου ήρθε στο μυαλό; "Εδώ και τώρα Αλλαγή". Τριάντα χρόνια "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν"...
Μμμμ και τώρα που το σκέφτομαι, θα το βάλω τίτλο, να προβοκάρω τον κόσμο !!!! Χι, Χι, Χι. Δεν είμαι εντελώς ελεεινό πλάσμα;

GatheRate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου