Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Να ψηφίσει κανείς ή να μην ψηφίσει;

Η ζωή μου εμπλουτίζεται καθημερινά από νέα διλήμματα. Μετά το "Να σκέφτεται κανείς ή να μην σκέφτεται" ήρθε το σημερινό, το οποίο για την ακρίβεια είναι διττό "Να ψηφίσει κανείς ή να μην ψηφίσει, κι αν ψηφίσει τι να ψηφίσει;"

Είμαι δημότης Αθηναίων και στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών (όπως λέμε αυτοκινούμενεων και ετεροκινούμενων;) εκλογών, έχω να διαλέξω ανάμεσα στον Κακλαμάνη και στον Καμίνη. Για την πληρότητα και μόνο αναφέρω ότι θα μπορούσα να ψηφίσω τον Κακλαμάνη, μόνο μετά από λοβοτομή ή/και βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, ιδίως αν κανείς αναπολήσει το μεγάλο έργο του στο δήμο της Αθήνας (το οποίο συνίσταται σε εκ βάθρων εκριζώσεις και εκκωφαντικές ανατινάξεις και δηλώσεις). Όσο δε αντιμνημονιακό μένος κι αν με διακατέχει, δεν είναι αρκετό, ούτε για να πιάσω το ψηφοδέλτιο του Κακλαμάνη, πολύ περισσότερο για να το βάλω στο φάκελο. Συνεπώς, αν μέχρι την επόμενη Κυριακή δεν έω υποστεί κάποια ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, θα μείνω με το ψηφοδέλτιο του Καμίνη ανά χείρας να κοιταζόμαστε. Πως όμως να το βάλω αυτό στο φάκελο και να το ρίξω στην κάλπη, όταν ξέρω ότι, η φαινομενική προτίμηση μου στον Καμίνη είναι αποτέλεσμα της ανάγκης που έκανα φιλοτιμία, αλλά  και ότι το "μήνυμα της κάλπης" θα είναι ότι οι "πολίτες στηρίζουν την αλλαγή" (όπου αλλαγή, βλ. μνημόνιο); Ε;

Από την άλλη πλευρά, μπορώ να μην πάω να ψηφίσω. Η αποχή όμως μου κάνει λίγο σαν να πετάω λευκή πετσέτα, και δεν μπορώ να το κάνω αυτό τώρα, παρότι είναι μάλλον πιθανό ότι θα βγει ο Κακλαμάνης, καθόσον οι Αθηναίοι έχουν μια παράδοση να το πω, διαστροφή να το πω, μαλάκυνση να το πω, κάτι τέλος πάντων έχουν και πάντα επιλέγουν τους χειρότερους για δημάρχους τους - και για την ακρίβεια επιλέγουν αυτούς που χρησιμοποιούν το δήμο ως εφαλτήριο για άλλες, υψηλότερες θέσεις - ονόματα δεν λέμε, όλοι ξέρουμε.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να πάω να ψηφίσω και να ρίξω άκυρο (μου περνάει από το μυαλό μια εμπνευσμένη σύνθεση επί χάρτου), αλλά κάτι τέτοιο θα έχει α) τις ίδιες συνέπειες με το να μην πάω και β) χέστηκε η φοράδα στο αλώνι για την εμπνευσμένη σύνθεση μου, το πολύ πολύ να γελάσουν ο δικαστικός αντιπρόσωπος και όσα μέλη της εφορευτικής επιτροπής υπάρχουν (και αυτό αμφισβητείται, διότι μπορεί να μην εκτιμήσουν το χιούμορ μου).

Θεωρώ φυσικά περιττό να σας πω ότι, αν το πρόβλημα μου είναι Χ μεγέθους για το δήμαρχο, είναι Χ στη ν για τον περιφερειάρχη, όπου πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στον Σγουρό και στον Κικίλια. 

[μικρή παρένθεση : αν ο Σγουρός και ο Κικίλιας ήταν τρόφιμα, ο πρώτος θα ήταν χαλασμένο μουρουνέλαιο και ο δεύτερος η σπεσιαλιτέ του σεφ του Ευαγγελισμού]

Το σκηνικό πάντως μου θυμίζει τη σοφή ρήση του Αρκά "Θέλω να βγω από το αδιέξοδο, αλλά δεν θυμάμαι από που μπήκα". 

Τελευταία εναλλακτική που σκέφτηκα ήταν το α-μπε-μπα-μπλομ, και παρακαλώ μην ακούσω ότι δεν είναι σοβαρός τρόπος επιλογής. Όταν θα κάνουμε σοβαρές εκλογές, να απαιτήσετε και από εμένα να φέρομαι σοβαρά. Μέχρι τότε όμως, τσου! Φοβάμαι όμως, ότι αν εφαρμόσω αυτή τη μέθοδο,  στον πρώτο γύρο θα κλέψω για να μην κληρωθεί ο Κακλαμάνης/Κικίλιας, στο δεύτερο γύρο θα κλέψω για να μην κληρωθεί ο Καμίνης/Σγουρός και στο τέλος θα κληρωθώ εγώ για μια "σουίτα" στο Δρομοκαϊτειο, την οποία θα αποδεχτώ ασμένοντας και φωνάζοντας α-μπε-μπα-μπλομ-του-κίθε-μπλομ ! 

Μήπως να ψήφιζα Κακλαμάνη/Σγουρό ή Καμίνη/Κικίλια, έτσι για να είναι μπερδεμένο το μήνυμα της κάλπης; Σκατά, πάλι ό,τι θέλουν θα ακούσουν και εγώ θα ακούσω ΚΑΙ τον Γ(κ)ΑΠ  ΚΑΙ τον Αντωνάκη να πανηγυρίζουν.

Τώρα όμως που το καλοσκέφτομαι, στην δημοκρατία, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και υπάρχουν πάντα μπαλάκια (από εκείνα που πετάμε ε;)... Οπότε, θα ακολουθήσω το λαμπρό παράδειγμα του πρωθυπουργού μας (θα πετάξω το μπαλάκι) και έτσι : αν η παρούσα ανάρτηση μου δεν συγκεντρώσει την επισκεψιμότητα εκείνη που θα αποδεικνύει ότι συμπάσχετε με το δράμα μου, θα ψηφίσω Κακλαμάνη/Κικίλια. Αν όμως συγκεντρώσει την απαραίτητη επισκεψιμότητα θα ψηφίσω Καμίνη/Σγουρό... και θα φταίτε εσείς για αυτό, που με ενθαρρύνατε!

GatheRate

20 σχόλια:

  1. εκανα κλικ και σε ενθάρρυνα. και αφήνω αυτό το σχόλιο για να είμαι σίγουρη ότι πήρες το μήνυμα! :Ρ

    Αν ψήφιζες στη Θεσσαλονίκη, θα ήταν χειρότερα πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πήρα, το πήρα! Μπορώ όμως να το ερμηνεύσω όπως το Γ(κ)ΑΠ, δλδ κατά το δοκούν!

    Αν ψήφιζα στη Θεσσαλονίκη, θα είχα ήδη καταφύγει σε ψυχότροπες ουσίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ το κάτωθι σχόλιο να θεωρηθεί ως μη γενόμενο.

    Σε διλήμματα του τύπου Σκύλα ή Χάρυβδη απαντάς με λευκό και άκυρο. Ανεξάρτητα του ποιος θα βγει ένας μεγάλος αριθμός από λευκά και άκυρα θα στείλει σαφέστατο μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητό βαρόμετρο, επειδή εγώ ξέρω να μγειρεύω καλύτερα (δεν έχεις φάει γαλακτομπούρεκο από τα χεράκια μου ε;) από αυτούς που φτιάχουν τους εκλογικούς νόμους, το σχόλιο σου δεν προσμετράται, αλλά ενισχύει την επισκεψιμότητα και συνεπώς, είτε θες είτε δεν θες, ενισχύεις Καμίνη!

    (με την κατάλληλη μουστική υπόκρουση) Δυνατά, φανερά, εκβιαστικά, δημοκρατικά, πες το όπως θες, μα πες Καμίνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήρθα να σου πω ότι απλά σε νιώθω,αλλά το μπαλάκι δεν το πιάνω,αν θες να βγεις απο το δίλημμα,κάνε κάτι με κλειστά μάτια για να μην νιώθεις ενοχές!!εννοείται ότι θα έχεις φτιάξει απο το σπίτι τα ψηφοδέλτια,θα τα κλείσης,και θα επιλέξεις μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ donasonora : Μα τι έχετε πάθει όλοι και δεν θέλετε να πιάσετε το μπαλάκι; Αφού και ο Prime Minister το ίδιο έκανε, εμένα γιατί με φτύνετε; :-(
    Κανονικά ψηφοδέλτια εννοείς, ή τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mεταξυ δυο επιλογων που δεν ειναι κατ αναγκη καλες επιλεγουμε το μη χειρον....

    Σκεψου τον Κακλαμανη δημαρχο για αλλα 4 χρονια!!!

    μπρρρρρρρρρρ


    Τωρα στην περιφερεια γουστα ειναι αυτα. Ο μικρος Βασιλακης Κικιλιας με αρεσει διοτι επαιζε παλια μπασκετ. Θα μου πεις ειναι αυτο κριτηριο; Ξερω γω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοίτα, πάγια θέση μου είναι ότι η αποχή ποτέ δεν είναι λύση. Η επιλογή βέβαια είναι πάντοτε ατομική του καθενός.

    Πάντως αυτά τα διλήμματα τύπου to beer or not to beer με πλέκουν ρε γαμώτο. Πασοκίτιδα σε έχει πιάσει και τα θέτεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Zaphod : Τον Κακλαμάνη δήμαρχο ξανά σκέφτομαι και λέω θα ψηφίσω Καμίνη ... και μετά σκέφτομαι τον Γ(κ)ΑΠ να λέει ότι το θέλουμε το μνημόνιο και μου έρχεται ένα κάτιτις!

    Για την περιφέρεια δε, άστο ... έχω κάψει φλάντζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Άδη : Η αποχή δεν είναι λύση είναι υπεκφυγή .. και πολύ περισσότερο τώρα δεν είναι λύση που θα οδηγήσει στο να ξαναγίνει δήμαρχος ο Κακλαμάνης!

    Φυσικά και με έχει πιάσει πασοκίτιδα! Το μικρόβιο είναι airborne !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενημερωτικά, το μοναδικό φάρμακο για την πασοκίτιδα είναι οι γαργάρες με βοθρολύμματα... :):)

    Η αποχή θα μπορούσε να είναι λύση αν έπιανε ποσοστά της τάξης του 90-95%. Το θέμα είναι ότι με προβληματίζει η άλλη λέξη που χρησιμοποίησες, η υπεκφυγή δηλαδή. Θεωρώ ότι κάνει ακόμη χειρότερη ζημιά έτσι.
    Κι όσον αφορά τον Κακλαμάνη, μη στεναχωριέσαι, η διαίσθησή μου λέει ότι περπατώντας θα βγει, έτσι για να μην έχεις άγχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άδη είσαι ΚΑΙ κακός ΚΑΙ σαδιστής!
    Ακου βοθρολύμματα ...

    Περπατώνταςε; Άδη έλα πάρε με! Θέλω να πεθάνω τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξέχνα το. Πλέον είναι ζήτημα τιμής να σου αποδείξω ότι έχεις δίκιο (ως προς το σαδιστής): εδώ θα μείνεις να τον τρως στη μάπα... :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντάξει ρε Άδη, άσε με να υποφέρω ... με την κακία θα μείνεις (και χωρίς πρωτάθλημα, βρωμογαύρε - χτύπημα κάτω από τη μέση!). Μην πέσεις μόνο στην ανάγκη μου, για κανα ξόρκι και τότε θα τα πούμε! :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάτσε να το κάνω λίγο περισσότερο σαδιστικό.Αύριο είναι Σάββατο,προλαβαίνεις.Θα κατέβεις στο κέντρο,όχι νωρίς,να είναι 12να ψωνίσεις μπαχαρικά στην Ευριπίδου. Δεν θα έχεις χαμηλά το κεφάλι,θα κοιτάς και δεξιά και αριστερά,σαν να κατέβηκες πρώτη φορά στο κέντρο.Αν είσαι πολύ θαρραλέα,στην επιστροφή πέρασε και πίσω απο το Δημαρχείο,έχει γυαλιά και παπούτσια ευκαιρίας,ακόμη και κάτι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.Σημείωση πρώτη:δεν θα κρατάς τσάντα,τα χρήματα στο σουτιέν αν γίνεται,διαφορετικά στο παπούτσι.2η και θα φοράς ρούχο με τσέπες για το κινητό,που την τσέπη θα εμποδίζει τουλάχιστον παραμάνα.Μετά απ'αυτή την εμπειρία δεν θα έχει μεγάλη σημασία τι θα ρίξεις,ακόμη και τα καλλιτεχνικά σου,δεν θα σου προκαλέσουν ενοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν σας εμπιστεύομαι εσάς τις μάγισσες για ξόρκια. Ζείτε σε κοινόβια και είσθε κουμουνίζτριες. Χώρια ότι -απ'ό,τι βλέπω- δεν ξέρετε να υποστηρίζετε σωστές ομάδες. Απαπαπα... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ donasonora : Στο σκηνικό που περιγράφεις, το χειρότερο είναι ότι στο κέντρο της Αθήνας η εξαθλίωση έχει φτάσει σε τέτοια σημεία που ντρέπεσαι ή νιώθεις άσχημα που έχεις ένα σπίτι να κοιμηθείς και ένα πιάτο φαγητό να φας. Θυμάμαι πριν από αρκετά χρόνια, όταν το Εφετείο λειτουργούσε ακόμη στη Σωκράτους, κάποια ημέρα περνούσα από εκεί και είδα στο πεζοδρόμιο να κείτεται ένα αγόρι, το οποίο όλοι προσπερνούσαν χωρίς να δίνουν σημασία. Όταν σταμάτησα για να ειδοποιήσω το 166, με πλησίασε ένας κύριος, ο οποίος μου δήλωσε ότι είναι γιατρός και μου είπε ότι θα ήταν καλύτερα να φύγω. Όταν του είπα ότι σκοπεύω να ειδοποιήσω το 166, μου απάντησε ότι δεν πρόκειται να έρθει, διότι από την τοποθεσία θα υποθέσουν ότι είναι ναρκομανής και δεν πρόκειται να εμφανιστούν. Έμεινα να τον κοιτάω κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα. Μετά από λίγο εμφανίστηκαν δύο άλλα αγόρια - λίγο μεγαλύτερα - που πήραν το παιδί από το πεζοδρόμιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Άδη : Ποιος σου είπε ότι ζούμε σε κοινόβια; Ακόμη και έτσι όμως, πρέπει να το ξανασκεφτείς, διότι δεν είναι και τόσο άσχημα...
    Όσο για τις ομάδες, τι να κάνουμε κανείς δεν είναι τέλειος!
    Νομίζω όμως ότι με προκαλείς και δεν θα έπρεπε ... μπορώ να σε μεταμορφώσω σε πρίγκηπα με άσπρο άλογο (που θα ακούει Χατζηγιάννη) και μετά θα τρέχουν όλες οι μπάρμπι να σε πιάσουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μμμμμμμμμμ... ιδιόκτητο χαρέμι δηλαδή;! Σα να μου φαίνεται ότι θα αρχίσω να αναθεωρώ. Προσφορά πειρασμός... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή