Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Το κουίζ της ημέρας

Αγαπητοί φίλοι,
Με ιδαίτερα χαρά σας ανακοινώνω ότι έλυσα τα εκλογικά διλήμματα μου (βλ προ-προηγούμενο ποστ για περισσότερες πληροφορίες). Ιδιαίτερες ευχαριστίες για αυτό πρέπει να πέμψω από τη θέση αυτή στον Zaphod, για αυτό το ποστ του, το οποίο με βοήθησε να επιλέξω μεταξύ των δύο υποψηφίων περιφερειαρχών.

[μικρή παρένθεση : είδα στο ιστολόγιο του Ροΐδη, και συγκεκριμένα σε αυτό το ποστ,  φωτογραφία του Κικίλια με μαγιώ και ομολογώ ότι θαύμασα την ... αεροδυναμική σχεδίαση του, η οποία  - οι νόμοι της φυσικής επιβεβαιώνουν ότι - πρέπει να έχει απαράμιλλη πρόσφυση ...ακόμη και σε στρώμα νερού! Δυστυχώς αλλά ... τεχνικά χαρακτηριστικά του μονοθεσίου, όπως ροπή, απόδοση του κινητήρα κλπ., δεν ήταν ευδιάκριτα, διότι ... το μαγιώ ήταν βερμούδα!]

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά και το ελληνάκι, το οποίο, σε σχόλιο του στην ως άνω ανάρτηση του zaphod, ακύρωσε εντυπωσιακά την μοναδική αμφιβολία που διατηρούσα για την υποψηφιότητα Καμίνη (διεστραμμένη ερμηνεία της ως υπέρ του μνημονίου), με το καταλυτικό επιχείρημα "Ζ'μπούτσαμ".

[Φυσικά, όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, θα χρειαστώ αρκετή ψυχοθεραπεία - και φυσιοθεραπεία υποψιάζομαι - για να ξεπεράσω το γεγονός ότι ψήφισα ΠΑΣΟΚ, αλλά ας όψεται ο Ομέρ Πριόνης και ο Καραταφύρερ - μήπως να στείλω σε αυτούς το λογαριασμό;]

Πάμε όμως στο θέμα της σημερινής ανάρτησης μου. Σήμερα σας έχω κουίζ. 

Ποιά είναι η χώρα, στην οποία διενεργούνται εκλογές, ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ο εκλεχθείς εκλεκτός, με σοσιαλιστικό παρελθόν, εξαγγέλλει το πρόγραμμα της κυβέρνησης του για τις πρώτες εκατό ημέρες, με το οποίο ανοίγει όλα τα καυτά θέματα της εθνικής οικονομίας, αλλά κατά τρόπο εντελώς αντίθετο από αυτό που υπολόγιζαν και προσδοκούσαν οι ψηφοφόροι του, με αποτέλεσμα να εξωθήσει πολλούς από τους πολίτες της χώρας του στην ανέχεια και τους οποίους εν συνεχεία "αποζημιώνει" με πενιχρά επιδόματα; 

Update : Υποσχέθηκα περισσότερες πληροφορίες και ιδού λοιπόν : Το πρόγραμμα των 100 ημερών έχει επινοηθεί και συνταχθεί από στενό κύκλο συνεργατών του εκλεγέντος. Περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία της χώρας, μαζικές περικοπές των δημοσίων εξόδων, αποκρατικοποιήσεις και κατάργηση προστατευτικών διατάξεων.
Και για να το κάνω πιο εύκολο : στην περίπτωση της χώρας που αναφέρομαι υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από το λαό και απαιτήθηκε η λήψη "έκτακτων μέτρων". Επισης, τα εν λόγω περιστατικά, χρονικά, αναφέρονται σε (προ)προηγούμενη δεκαετία και αφορούν χώρα με εξαιρετικά μεγάλο φυσικό πλούτο.

GatheRate

22 σχόλια:

  1. Μπράβο... δες τώρα αυτό για να καταλάβεις τι δραματικά αποτελέσματα φέρνουν ανώριμες εκλογικές συμπεριφορές όπως η δική σου και πες μου μετά αν θα ντολμήσεις να το ξανακάνεις...
    Σαν δεν ντρέπεστε όλοι, απολιτικά όντα, τα φορτώνετε όλα σε αυτούς που δεν πρέπει.

    Ντροπή.
    Αίσχος.
    Χρρρρ....χρρρρρ....χχχχχρρρρρρρρ... φτττττττου σου. :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρέ θα το ξανακάνω και θα συνεχίσω να το κάνω, μέχρι να μεταδημοτεύσω για το δικό σου μαγαζί ... Το γεγονός ότι κάποιοι σαν τον εν λόγω εκλογικό αντιπρόσωπο φτάνουν στα πρόθυρα της τρέλας, το εκλαμβάνω ως bonus!

    Αλλά, γαμώ την τύχη μου γαμώ, να φτάσω να κοιτάω τα αποτελέσματα για να δω αν παίρνει δήμο/περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ, πολύ μου κόστισε και είναι ένας ακόμη λόγος για να αντιπαθώ σφόδρα Κακλαμάνη/Κικίλια. Άσε που κάθε φορά που άκουγα ΠΑΣΟΚο να μιλάει για την επιβράβνευση της πολιτικής τους, επαναλάμβανα, σαν μάντρα, το επιχείρημα του ελληνακίου, ώστε να γλυτώσω το εγκεφαλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πρέπει να επιλέξεις σώνει και καλά κάποιον εκ των δύο, αν δεν σε εξέφραζε κανένας. Έδιναν και ένα τρίτο, λευκό άλλωστε.
    Άσε που αν ήθελες να είσαι δίκαιη θα μπορούσες να είχες βάλει και τα δύο ψοφοδέλτια μέσα.

    Το κουίζ με έχει προβληματίσει. Η αλήθεια είναι ότι η περιγραφή μου θυμίζει Μποτσουάνα και Λουξεμβούργο, αλλά δεν είμαι σίγουρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xαιρομαι που βοήθησα!!!

    Δεν χρειάζεται (πολυ) ψυχοθεραπεια, με λιγη σοδα περναει ή με τις κατάλληλες νοητικες ασκησεις:
    πχ:
    Δεν ψηφισες πασοκ, αλλα ψηφισες no στον niquita!

    Περι κουζι: Δεν εχω ιδεα, μαλλον σε καποια μπανανια θα αναφέρεσαι!

    @hades
    Το λευκο/ακυρο ειναι η εντιμη λυση οταν δεν ξέρεις. Το έκανα και εγώ στην δική μου περιφέρεια διοτι δεν ήξερα κανενα απο τους δυο. Ε τον Νικητα τον ξέρουμε πια όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έπρεπε δυστυχώς να επιλέξω, για να καταφέρουμε να ξεφορτωθούμε το χειρότερο δήμαρχο που πέρασε ποτέ από την Αθήνα ... και το χειρότερος το λέω μετά λόγου γνώσεως διότι γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να εργάζομαι στο κέντρο της Αθήνας.

    Για το κουίζ τώρα, είσαι πολύ μακριά. Θα δώσω όμως περισσότερες λεπτομέρειες, οι οποίες πάντως περισσότερο θα σας μπερδέψουν, παρά θα βοηθήσουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Zaphod : πάντως όταν άκουσα τις δηλώσεις του Καρατζούφιου, σε σκεφτόμουν ... όταν άκουσα δε τον πρωθυπουργό, επαναλάμβανα ρυθμικά το μάντρα του ελληνακίου!

    Παρεμπιπτόντως, ο Καρατζούφιος είναι ο ορισμός της κωλοτούμπας! Άκουσα χθες και έναν ευρωβουλευτή του, σε κάποιο πάνελ, που έλεγε ότι το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και πρέπει να πάμε σε χρεοκοπία. Μα καλά πόσες θέσεις θα αλλάξουν αυτοί εκεί μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Μα καλά πόσες θέσεις θα αλλάξουν αυτοί εκεί μέσα;"
    Αυτοι ρεσε αλλαζουν θέσεις πιο γρήγορα και απο ανεμιστήρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @zaph
    Ουδέποτε υπήρξα κατά του λευκού/άκυρου οπότε δεν αντιτίθεμαι σε αυτό που αναφέρεις.
    Για τον Νικήτα άναψε κερί, διότι μόνος του έβγαλε τα μάτια του.

    Eskarina, αυτό που λες το'χω κάνει κι εγώ, γι'αυτό και ξέρω από πρώτο χέρι τι εντυπώσεις σου αφήνει μετά. Το θέμα είναι ότι αυτό ακριβώς είναι η πολιτική κατάντια που μας έχουν φέρει. Το όλο σύστημα είναι άρρωστο και χρειάζεται επειγόντως κατεδάφιση, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει με νέα κόμματα τύπου Ντορίτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άδη, 100% μαζί σου, όπως ακριβώς το λες. Αλλά πρέπει να παίξω και να αμυνθω με τα μέσα που μου παρέχονται στα όρια που υπάρχουν.

    Η Ντόρα θα είναι η φωνή του 65% της αποχής (ή όσο είναι)... το καθαρό και φρέσκο πρόσωπο ... το αμόλυντο από τις ακαθαρσίες της πολιτικής ζωής .. η παρθένα που θυσιάζεται για το λαό της.
    Πότε κόβω φλέβα;
    {να δεις ομως που αρκετοί θα τσιμπήσουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μμμμμμμμμ..... η Ντόρα παρθένα.... σαν τίτλος από ταινία τρόμου δεν ακούγεται αυτό; :):):)
    Όπως και να'χει, αυτό είναι το μόνο λογικό, ότι δηλαδή πρέπει να υπάρχουν λύσεις (κόμματα) για να μπορούμε να επιλέγουμε. Επίσης, ακόμη λογικότερο, να ανακυκλώνονται έχοντας φτάσει το όριο ζωής τους. Το θέμα είναι να έρχονται και φρέσκες ιδέες μαζί με φρέσκους ανθρώπους, κι όχι να είμαστε όλη την ώρα στο άλλξε ο Μανωλιός...

    Χθες άκουγα ένα εξαιρετικό σχόλιο από τον Παπαχελά, κατά το οποίο η νέα τάση των κομμάτων να διαλέγουν για υποψηφίους εκτός από οικογενειοκράτες πολλούς ανθρώπους της "ζώου μπιζ" είναι ακριβώς το ότι έχουν κόψει τελείως τους δεσμούς με τον απλό κόσμο ο οποίος δεν θέλει άλλα πάρε-δώσε με τα συγκεκριμένα κόμματα. Και φυσικά δεν μπορεί ο (κάθε) Ψινάκης που έχει τα περισσότερα προβλήματά του λυμένα να εκφράσει τον λαό (παρόλο που ο λαός έχει αποδειχθεί κατ' επανάληψιν μαλάκας για να ψηφίζει τους διαφόρους Ψινάκηδες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επι του Update Επι του Κουίζ:
    Μιλάμε σίγουρα για μπανανία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βασικά πέραν της πλάκας τώρα, αρχικώς νόμιζα ότι το κουίζ ήταν χιουμοριστικό.
    Δεν ξέρω ποια χώρα μπορεί να εννοείς, πάντως αν μιλάμε για πρόσφατα χρόνια οι χώρες που έχουν βρεθεί σε τέτοια θέση είναι Αργεντινή, Ελλάδα, Ιρλανδία.
    Ξέχασα καμία;
    Προφανώς δεν εννοείς Ελλάδα, οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βασικά, δεν ήταν καθόλου χιουμοριστικό, αλλά απολύτως αληθινό. Διαβάζω ένα βιβλίο για την οικονομική ιστορία της Λατινικής Αμερικής. Όταν έφτασα σε ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο, διάβαζα περιστατικά που ήταν σχεδόν πανομοιότυπα με όσα έχουμε ζήσει τον τελευταίο χρόνο.

    Είμαστε στο σωτήριο έτος 1985, στη Βολιβία. Διενεργούνται εκλογές, μετά την κατάρρευση του δικατοτορικού καθεστώτος, με υποψηφίους τον πρώην δικτάτορα, Hugo Banzer, και τον Victor Paz Estenssoro, ο οποίος έχει διατελέσει ξανά πρόεδρος της χώρας στη δεκαετία του '50, με πολιτικό στίγμα τις προστατευτικές διατάξεις για μισθούς και τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, κρατικοποιήσεις εταιρειών που εκμεταλλεύονται τον φυσικό πλούτο της χώρας, δασμολογική πολιτική προς όφελος των εγχώριων προϊόντων, όλα κατά τα πρότυπα της κεϋνσιανής οικονομικής θεωρίας. Οι εκλογές αναδεικνύουν νικητή τον δεύτερο, ο οποίος προσλαμβάνει (αποσπώντας τον από το επιτελείο του αντιπάλου του) ως οικονομικό σύμβουλο του τον Jeffrey Sachs, ο οποίος φαίνεται να συμμερίζεται τη θεωρία του Κέυνς. Με την δική του, όμως, καθοδήγηση εκπονείται ένα πρόγραμμα για να δαμαστούν ο υπερπληθωρισμός και το δημόσιο χρέος της Βολιβίας, το οποίο - πρόγραμμα - προβλέπει την κατάργηση κάθε ελέγχου τιμών και την αύξηση κατά 300% της τιμής του πετρελαίου, πάγωμα όλων των μισθών και ημερομισθίων στα ήδη εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα που βρίσκονται, γενναίες περικοπές στα έξοδα του δημοσίου τομέα, άνοιγμα των συνόρων για ιδιωτικές επενδύσεις, κατάργηση κάθε δασμού, ιδιωτικοποιήσεις. Το πρόγραμμα αυτό, που ήταν το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τις πρώτες 100 ημέρες (διότι, όπως είπε και ο Μακιαβέλλι, ο σωστός ηγεμόνας πρέπει να επιβάλλει όλα τα κακά που θεωρεί απαραίτητα με τη μια) ήταν σε γνώση μερικών - λίγων - στελεχών της κυβέρνησης (κυρίως του οικονομικού επιτελείου). Εξαιτίας των οδυνηρών συνεπειών αυτού του προγράμματος, που δάμασε μεν τον πληθωρισμό, εξώθησε δε στην ανεργία και στην πείνα εκατομμύρια ήδη φτωχών πολιτών, προτάθηκε η διανομή ενός βοηθήματος, το οποίο όμως δεν μπορούσε να ισοσκελίσει τις απώλειες. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση και εφαρμογή του προγράμματος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και απεργιών, οι οποίες κατεστάλησαν με την απαγωγή και φυλάκιση (δύο φορές) των ηγετών των συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Η φτώχεια και η ανέχεια που επέφερε το εν λόγω πρόγραμμα ώθησε πολλούς πολίτες να αναζητήσουν εργασία στις φυτείες κοκαϊνης, γεγονός το οποίο - οικονομοτεχνικά - λειτούργησε θετικά, υπό την έννοια ότι μειώθηκαν οι στρατιές πεινασμένων και εξαθλιωμένων που είχαν σχηματιστεί. Φυσικά, τίποτα από τα παραπάνω δεν εμπόδισε ή ανέστειλε την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, το οποίο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κατά τα σχεδιασθέντα και το οποίο ομολογουμένως έριξε τον πληθωρισμό από το 14000% στο 10% μέσα σε δύο χρόνια, αλλά έστειλε εκατομμύρια στην ανεργία και στην πείνα, καθώς και στις φυτείες κοκαϊνης (το 1989, 1 στους 10 εργάτες δούλευαν εκεί).

    Σε ένα άλλο βιβλίο που διάβασα πρόσφατα, αναφέρεται ότι ο σκληρός πυρήνας στελεχών που συνέταξε το πρόγραμμα αυτό, το παρουσίασε στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, για να λάβει την απάντηση ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι ό,τι ονειρεύεται κάθε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, αλλά αν δεν δουλέψει, τότε ευτυχώς που οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έχουν διπλωματική ασυλία!

    Προσωπικά, βλέπω πολλές ομοιότητες και ΜΙΑ μόνο διαφορά ... στη Βολιβία οι πεινασμένοι αντιστάθηκαν σθεναρά, μέχρι που η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης...

    Για την Αργεντινή, πάντως που αναφέρεις, έγιναν ακριβώς τα ίδια, όπως και στη Χιλή, αλλά υπό δικτατορικά καθεστώτα.Στη Βολιβία, όμως, όλα έλαβαν χώρα υπό δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.
    Στην Ελλάδα, δε λαμβάνουν χώρα με την - αν όχι αποδοχή σίγουρα όμως - ανοχή των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μμμμμμμμ... η αλήθεια είναι ότι δεν θα πήγαινε το μυαλό μου τόσο πίσω για να βρω τη Βολιβία.
    Πάντως όταν έγινε το νταβαντούρι στην Αργεντινή δεν είχαν χούντα. Δημοκρατία είχαν κι αυτοί. Για Χιλή δεν έχω ιδέα.

    Όσον αφορά τα ημέτερα, θα γίνει κι εδώ κάτι. Απλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον θα βιώνουμε την υπέρτατη εξαθλίωση για να γίνει. Τουλάχιστον το καλό είναι ότι εμείς όταν κάνουμε, κάνουμε...

    Θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν έγινε η πρώτη εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού στην Αργεντινή, ήταν την δεκαετία του '70 και είχαν δικτατορία. Το νταβαντούρι στο οποίο αναφέρεσαι είναι το πρόσφατο, με την ένταξη στο ΔΝΤ, αλλά τότε ήταν απλώς η αποτύπωση των συνεπειών της στροφής στην οικονομική πολιτική που είχε πραγματοποιηθεί τη δεκαετία του '70.

    Αυτό που θα γίνει στην Ελλάδα φαντάζομαι θα χρησιμεύσει ως textbook για μελλοντική χρήση. Η υπέρτατη εξαθλίωση είναι εξασφαλισμένη, αλλά τελικά το αποτέλεσμα δεν ξέρω αν θα αξίζει τον κόπο, τουλάχιστον για την πλειονότητα των πολιτών. Και για να δεις πόσο ενστερνίζομαι την οικονομική θεωρία του κώλου, την οποία εσύ μεγαλοφυώς εμπνεύστηκες και μας παρέδωσες, θα χρησιμοποιήσω την ορολογία της : τσάμπα κώλο στήνουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βασικά η υπέρτατη εξαθλίωση προβλέπεται από το μνημόνιο, το οποίο υποψιάζομαι ότι δεν έχεις διαβάσει.

    Αναφορικά με την Αργεντινή, θα διαφωνήσω. Ναι, όλα είχαν ξεκινήσει από παλαιότερα, με την ίδια λογική και τα δικά μας 30 χρόνια σέρνονται. Και για να στο πάω παραπέρα, κι εμείς χούντα είχαμε. Το πότε πήραν επίσημη τροπή τα γεγονότα είναι που μετράει επί της ουσίας, κι αυτό είναι κάτι πολύ πρόσφατο.
    Δεν ξέρω αν θυμάσαι που οι ΗΠΑ ζητάγανε για ένα φεγγάρι ως αντάλλαγμα τη γη του πυρός (να την αγοράσουν ντε και καλά), η οποία έχει πλουσιότατο υπέδαφος...
    Προς τα'κεί πάμε και στην από δώ μεριά του πλανήτη.

    όσον αφορά τώρα την πραγματικά μεγαλοφυή θεωρία του κώλου που ανέπτυξα, να ξέρεις κάτι: ακόμη κι όταν κάνω ισοπεδωτικό χούμορ, ποτέ δεν πετάω κάτι στην τύχη.
    Και για να σου πω και το άλλο τώρα, με απογοήτευσες που άφησες στη μέση τον περί σεξ διάλογο, αφού:
    α) αυτός
    β) η θεωρία του κώλου
    γ) το παρόν κείμενο/διάλογος
    αποτελούν την πραγματική τρόικα των προβλημάτων κατά το εξής σχεδιάγραμμα:
    Παρόν κείμενο (πρόβλημα)
    Σεξ (μέσον επίλυσης)
    Κώλος (το οδυνηρό αποτέλεσμα)
    Είναι η σειρά με την οποίαν θα επιλυθεί το όλο ζήτημα, μόνο που η δική μας περίπτωση είναι ολίγον τι ιδιάζουσα, μιας και κώλο δίνουμε εδώ και πολλά χρόνια, και ξαναδώσαμε υπερωριακώς κατά τους προηγούμενους μήνες, για να μας τον ξετινάξουν τελείως οσονούπω κι επί μακρώ.

    Δεν ξέρω πάντως αν δίνουμε τσάμπα -αυτό θα φανεί στο μέλλον- ξέρω όμως ότι πλέον δίνουμε από συνήθειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Την οικονομολογική θεωρία σου πάντως τη διαδίδω με μεγάλο ενθουσιασμό και προς μεγάλη τέρψη των ακροατών της!

    Η αλήθεια είναι ότι, μετά την υπεισέλευση και του σεξ στην εξίσωση των προβλημάτων, έχω αρχίσει να το χάνω ... άσε που στη συνέχεια έθεσες τον ιδιάζοντα χαρακτήρα της δικής μας περιπτώσεως και εκεί πλέον η μαγική επιστήμη σήκωσε ψηλά τα χέρια!

    Ομολογουμένως πάντως, μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι (επαναλαμβάνω δια μια εισέτι φορά!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις εντρυφίσει τον μέγιστο οικονομολόγο Σπένσερ (όχι ο Μπαντ, τον συνεργάτη του Μάρξ εννοώ) μετά είναι εύ-κωλο να κατεβάσεις τόσο ιδιοφυείς οικονομικές θεωρίες.

    Πάντως θα σου εφιστούσα την προσοχή, μιας και όλοι όσοι έχω στείλει στο τρελάδικο έως σήμερα είχαν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τον τρόπο σκέψης μου... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μην ανησυχείς, εδώ ζούσα σε παραμύθι, από το οποίο δραπέτευσα προσφάτως και ακόμη δεν έχω λαλήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατάλαβα... έφυγες από παραμύθι για να μπεις σε εφιάλτη. Μια χαρά.
    Μην μου πεις ότι ψηφίζεις και pasok... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γενικά δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, τον Καμίνη πάντως τον ψήφισα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή