Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ (συνέχεια)

Σε συνέχεια του μηνύματος που αφορούσε την ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο του ρυθμιστικού σχεδίου για το διαδίκτυο, το παρόν μήνυμα ενημερώνει ότι οι ευρωβουλευτές πανηγυρικά (ψήφοι 407 υπέρ, 57 κατά και 101 αποχές) υιοθέτησαν τροπολογία σύμφωνα με την οποία"τα θεμελιώδη δικαιώματα των ‘ιντερναυτών’ δεν μπορούν να περιοριστούν “χωρίς προηγούμενη απόφαση των δικαστικών αρχών”.
(περισσότερες πληροφορίες καθώς και τεχνικές αναλύσεις εδώ)

Σε ό,τι αφορά τα καθ' ημάς έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι οι έλληνες ευρωβουλευτές των PSE (ΠΑΣΟΚ) και GUE/NGL (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) ψήφισαν υπέρ της, όπως επίσης κι ο Σχοινάς απ’ το PPE-DE (ΝΔ). Την καταψήφισαν οι Μαυρομμάτης, Παναγιωτοπούλου-Κασιώτου και Παπαστάμκος ενώ το υπόλοιπο PPE-DE απείχε. Τέλος, εδώ (δεν) θα βρείτε τα σχόλια του κου Μαυρομμάτη για την ψήφο του.

Με απλά λόγια, η συντηρητική πτέρυγα του ευρωκοινοβουλίου απείχε της ψηφοφορίας (από εκεί το αντέγραψαν και οι δικοί μας;;;) με εξαίρεση κάποιους βουλευτές (57 συνολικά, εκ των οποίων 3 δικοί μας) που έμειναν για να υπονομεύσουν, με την ψήφο τους, τα δικαιώματα μας στο διαδικτύο, το σύνολο δε της προοδευτικής πτέρυγας ψήφισε υπέρ της ύπαρξης προηγούμενης δικαστικής απόφασης για τον οποιοδήποτε περιορισμό των δικαιωμάτων των χρηστών.

Σε αυτό το σύνδεσμο υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των ευρωβουλευτών μας.




GatheRate

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλη κουβέντα το θέμα αυτό αλλά και το network neutrality. Χαίρομαι πάντως που αρχίζει να υπάρχει λίγη ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα, το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Κι ελπίζω να πάψουν κάποτε να συζητούν καν για το 3 Strikes out το οποίο ουσιαστικά συγκεντρώνει στους ISP δύο από τις 3 εξουσίες - δικαστική κι εκτελεστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή